MÂNCARE
Păstrăv, la munte și la mare. Specialiștii încearcă să aclimatizeze acest pește în Marea Neagră
În curând, vom mânca păstrăv de Marea Neagră. Deși vorbim despre o specie de apă dulce, specialiștii de la Institutul de Cercetări Marine din Constanța au început testele de laborator pentru aclimatizarea peștilor care trăiesc în zonele de munte.
Mâncăm scump și nesănătos. Global, prețurile alimentelor au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 18 luni
Global, prețul alimentelor a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 18 luni. O arată datele strânse de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite. Conform analizei, uleiurile vegetale s-au scumpit cel mai mult: cu 7,3% față de luna trecută.
Jumătate din românii din marile orașe mănâncă vegan. Care e rețeta de brânză vegană din caju
Aproximativ 3% dintre români au renunțat să mai mănânce carne, potrivit Asociației Vegetarienilor din România. Dintre cei care locuiesc în marile orașe ale țării, 52% spun că obișnuiesc să consume preparate vegane sau raw vegane.
„Risc colosal pentru sănătatea publică”: ONG-urile avertizează cu privire la riscul mercurului din conservele de ton
Conservele de ton din Europa au o concentrație ridicată de mercur, depășind limita, potrivit unui nou raport al ONG-ului Bloom, cu sediul la Paris, care se concentrează pe conservarea mediului marin, și al organizației pentru drepturile consumatorilor Foodwatch.
Probleme în restaurantele McDonald’s din SUA. O persoană a murit și alte zeci s-au îmbolnăvit cu E.Coli după ce au mâncat hamburgerii Quarter Pounder
O epidemie de E coli care s-a soldat cu cel puțin un deces a fost legată de hamburgerii „Quarter Pounder” de la McDonald's, au anunțat marți autoritățile de sănătate publică din SUA.
Etichetele Nutri-Score ar putea reveni la raft. Ambalajul ne comunică cât de sănătoase sunt anumite produse
Etichetele Nutri-Score ar putea reveni la raft. Cu ajutorul lor, producătorii vor putea transmite consumatorului cât de sănătoase sunt anumite produse în funcție de valoare lor nutrițională.
Burgerul, produsul preferat al românilor de pe litoral. Shaorma și pizza au fost, de asemenea, în topul celor mai comandate produse
Burgerii, shaorma și pizza au fost în topul preferințelor românilor care au luat masa anul acesta la malul mării, potrivit unei analize realizate de o platformă de livrare.
Drumul peștelui, din baltă în farfurie. Pescarii dau kilogramul cu 5 lei, porția, în restaurant, e între 35 și 50
Din ce în ce mai puțin, peștele din Delta Dunării ar putea rămâne doar o amintire. Cantitățile pescuite din lacuri și de pe canale sunt pe zi ce trece tot mai mici, iar pensiunile și restaurantele reușesc cu greu să le ofere clienților preparatele autohtone atât de apreciate.
Germania vrea porția ei de kebab. S-ar opune înregistrării döner-ului de către Turcia
Germania s-a opus unei cereri depuse de Turcia la Comisia Europeană pentru ca döner kebab să primească o recunoaștere europeană similară cu cea a pizzei napolitane și a jambonului serrano din Spania, au declarat pentru Euronews surse.
Primul tip de carne artificială a fost aprobat în Europa. În ce țară se va vinde și cui îi este destinat
Marea Britanie va deveni prima țară europeană în care se va vinde carne cultivată în laborator. Organismele de reglementare au permis unui start-up britanic să realizeze carne de pui din celule cultivate în laborator.
Botoșani, județul cu cei mai mari producători de pește: Peste 35% din producția din România vine din zona de nord-est a țării
Într-o țară cu deschidere la mare și la unul dintre cele mai mari fluvii din Europa, cea mai importantă regiune când vine vorba de piscicultură este cea de Nord-Est, fără acces la Marea Neagră sau Dunăre.
Mâncarea viitorului, din resturi care se aruncă: Produse inovatoare, prezentate la o competiție desfășurată la Iași
Ceai cu ambalaj comestibil, înghețată din paw paw și caviar de afine, pastă de cătină sau de păstrăv cu ingrediente care de obicei se aruncă. Sunt câteva dintre produsele inovative la care au lucrat luni de zile studenți de la șase universități de profil din țară.
UPDATE. 15 elevi, la spital după ce au mâncat sendvișuri cu mucegai, primite la școală în Iași
15 elevi au ajuns, joi, la spital, după ce s-au simțit rău în timpul orelor, în comuna Strunga din Iași. Copiii au început să se simtă rău după ce au mâncat pachetul primit de la școală, pachet inclus în programul ”Masa Sănătoasă”.