TURISM
Târgul de Crăciun de la Budapesta, deschis oficial: Anul acesta, accentul este pus pe produsele gastronomice
Târgul de Crăciun de la Budapesta s-a deschis oficial. Dincolo de luminițe, decorațiuni și figurine spetaculoase, anul acesta, organizatorii și-au propus să pună un accent special pe gastronomie.
Castelul Kalnoky de la Micloșoara - o istorie de aproape 500 de ani. Contele Tibor Kalnoky: „Există o lege, a familiei, că cineva trebuie să rămână aici, întotdeauna”
Suntem în Transilvania, în județul Covasna. Afară este toamnă, noiembrie, când culorile naturii creează un tablou impresionant.
Nouă tendință pe TikTok: Oamenii călătoresc mii de kilometri pentru a încerca aceste alimente virale
Este obișnuit să alegi o destinație în funcție de bucătăria sa și să planifici o călătorie în funcție de mâncare. Pizza din Italia este la fel de faimoasă ca monumentele sale antice; sushi-ul din Japonia este la fel de tentant ca templele sale.
Palma de Mallorca, cel mai vizitat oraș din Europa. În medie, turiștii au plătit aproape 100 de euro pentru o noapte de cazare
Palma de Mallorca este cea mai vizitată atracție turistică din Europa, arată cu o analiză Eurostat. Anul trecut, destinația a înregistrat 47 de milioane de nopți petrecute de turiștii străini. Topul este completat de Paris, Roma și Barcelona.
Sfaturi de la experți pentru a evita gripa în timpul unui zbor. Lista locurilor în care se ascund germenii
Toamna înseamnă un singur lucru pentru mulți dintre noi: sezonul gripei. În căutarea unei veri nesfârșite, alergăm după soare, dar deși o vacanță târzie este relaxantă, nenumărați oameni spun că se îmbolnăvesc după ce călătoresc cu avionul, chiar dacă au dezinfectat totul.
De la Podul Satanei la ritualul morților vii: Iată cele mai înfricoșătoare aventuri de Halloween din Europa
Halloweenul - este din nou acea perioadă a anului. Dar dacă decorațiunile de prost gust și mormanele de dulciuri nu sunt pe placul tău, de ce să nu te avânți în unele dintre cele mai frumoase povești din Europa pentru senzații înfricoșătoare care te apropie de cultura locală.
VIDEO. Coreea de Nord încearcă să atragă turiștii ruși cu un clip de promovare bizar
Compania de stat Korea International Travel Company a lansat un clip bizar în încercare de a atrage turiști în Coreea de Nord. Reclama în care apar plaje aproape goale și cer înnorat a atras atenția internetului.
Ce secrete ascund cramele vechi din Serbia. Sârbii dintr-o comună de la granița cu România transformă pivnițele în pensiuni
Cramele care aduceau cândva prosperitate într-o regiune din Serbia, aproape de granița cu România, au început să fie restaurate și transformate în pensiuni. Oamenii încearcă să revitalizeze producția de vin și să stimuleze în același timp turismul.
Zeci de evenimente culturale la Zilele patrimoniului european. Care este programul și în ce țări se desfășoară
În această toamnă, zeci de evenimente culturale au loc în întreaga Europă ca parte a Zilelor europene ale patrimoniului, o inițiativă comună a Consiliului Europei și a Comisiei Europene.
Utilizarea telefonului în străinătate: Ar trebui să alegeți un e-SIM sau un abonament de date atunci când călătoriți în Europa?
Deși vacanțele sunt menite să ne deconecteze, mulți dintre noi preferăm să rămânem prinți pe rețelele de socializare în timp ce suntem plecați - chiar și numai pentru a ne încărca fotografiile de vacanță pe Instagram.
Bojdeuca lui Ion Creangă, plină de turiști. Muzeul Memorial Ion Creangă din Humulești a fost redeschis după doi ani de reabilitare
Muzeul Memorial Ion Creangă din Humulești, județul Neamț, este unul dintre obiectivele vizitate în acest sfârșit de săptămână. Muzeul a fost redeschis în urmă cu trei luni, după aproape doi ani de reabilitare.
Roma vrea taxă pentru Fontana di Trevi, în lupta cu turismul excesiv și lipsa de respect a turiștilor: „Mănâncă înghețată sau pizza pe un monument care merită respect”
Roma caută modalități de a reduce turismul excesiv și „lipsa de respect” pentru una dintre cele mai faimoase atracții turistice din oraș. În curând, ar putea fi lansat un sistem de ticketing pentru a putea vizita unul dintre cele mai emblematice locuri din Roma.
Tot mai multe hoteluri se gândesc să renunțe la mic-dejunul de tip buget suedez. Măsurile, luate din cauza risipei alimentare
Pentru a-și face micul dejun mai sustenabil, unele hoteluri au renunțat complet la formula bufetului. Unele pur și simplu nu le-au mai reintrodus după ce COVID a pus capăt stațiilor de alimentare comune.