Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Burgerul, produsul preferat al românilor de pe litoral. Shaorma și pizza au fost, de asemenea, în topul celor mai comandate produse

Burgerii, shaorma și pizza au fost în topul preferințelor românilor care au luat masa anul acesta la malul mării, potrivit unei analize realizate de o platformă de livrare.

Românii au preferat burgerii și shaorma cu pui. Cea mai comandată pizza a fost Quattro Stagioni, alături de sortimentele Salami și Capriciosa.

În topul comenzilor s-au aflat și supele, ciorba de pui a la grec și cea de văcuță, dar și micii.

În afară de mâncare, vara aceasta platforma de livrare a înregistrat comenzi record de produse de protecție solară. Vânzările au crescut cu 25% față de anul trecut.

Comandamentul Litoral al ANPC a aplicat doar 1.090 de avertismente anul acesta

Comandamentul Litoral al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat 1.090 de avertismente anul acesta, în scădere cu 34,4%, acesta fiind efectul acţiunilor de consiliere derulate de instituţie înainte de a începe sezonul estival, susţine preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca.

"Ca efect al acţiunilor de consiliere care s-au realizat la începutul comandamentului am constatat că, de exemplu, faţă de 1.662 de avertismente care au fost date în 2023, în acest an am aplicat doar 1.090, ceea ce reprezintă un element destul de important, dar am să vă prezint şi alte date comparative tocmai pentru a sublinia că importanţa acestor acţiuni de consiliere şi dialogul pe care noi l-am arătat şi l-am deschis cu operatorii economici a avut rezultate.

Aş continua cu faptul că oprirea definitivă de la comercializare în anul 2023 s-a dispus pentru produse în valoare de un milion de lei, iar în acest an pentru produse de 860.000 de lei. Semnificativ este un alt element, respectiv oprirea temporară a prestării de servicii. Dacă în 2023 vorbeam de 220 de astfel de opriri, în 2024 s-a aplicat această măsură doar pentru 91 de operatori economici. De asemenea, extrem de relevant este şi faptul că în 2023 s-au aplicat 79 de măsuri de încetarea practicilor comerciale incorecte, în timp ce în 2024 s-au dispus 16 măsuri pentru astfel de încălcări", a declarat Sebastian Hotca, într-o conferinţă de presă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE