O epidemie de E. coli, legată de hamburgerii „Quarter Pounder” de la McDonald's, a provocat cel puțin un deces și a îmbolnăvit 49 de persoane în 10 state din SUA, au anunțat marți autoritățile de sănătate publică.
Zece dintre cei afectați au fost spitalizați, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, potrivit The Guardian.
„Aceasta este o anchetă privind un focar cu evoluție rapidă. Majoritatea persoanelor bolnave raportează că au mâncat hamburgeri Quarter Pounder de la McDonald's, iar anchetatorii lucrează rapid pentru a confirma care ingredient alimentar este contaminat”, a declarat CDC.
Agenția a precizat că „McDonald's a retras ingredientele pentru acești burgeri” și nu vor mai putea fi achiziționați în unele state. Majoritatea persoanelor care s-au îmbolnăvit se află în Colorado și Nebraska, au declarat oficialii.
Agenția a declarat că McDonald's colaborează cu anchetatorii pentru a afla care este ingredientul care îi îmbolnăvește pe oameni. Compania a încetat să mai folosească „ceapă fină proaspătă” și chiftele de vită de 1/4 lb în unele state, în timp ce ancheta este în curs de desfășurare.
Care sunt simptomele E coli
Simptomele E coli includ crampe stomacale extreme și diaree, precum și vărsături. Simptomele apar de obicei la trei sau patru zile după ingerarea bacteriei.
Majoritatea persoanelor își revin fără tratament în termen de cinci până la șapte zile. Cu toate acestea, unele persoane pot dezvolta probleme renale grave și necesită spitalizare, a declarat CDC.