Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ziua Recoltei, la Craiova. Dulceața de trandafiri, zacusca și murăturile, printre cele mai căutate produse

Producători din toate colțurile României s-au adunat la Craiova, de Ziua Recoltei. Produsele au fost diverse și extrem de gustoase, spun vizitatorii târgului. Dulceața de trandafiri, zacusca și murăturile făcute după rețetele bunicilor au atras, imediat, pofticioșii. La fel și carnea preparată la grătar sau la ceaun. Vedeta zilei a fost, însă, mustul.

Ziua Recoltei, la Craiova

Mustul de Vrancea a fost printre cele mai gustate produse la Ziua Recoltei. Târgul cu preparate și băuturi specifice toamnei a fost organizat în Piața Centrală din Craiova. Sute de vizitatori s-au oprit măcar pentru o porție de carne la ceaun sau pe grătare. Prețul a pornit de 10 de lei suta de grame.

Achim Vlădulescu, producător din județul Gorj: „Am adus cele mai bune bunătăți ale noastre, tradiționale: tocană de oaie, sarmale și fasole cu ciolan. După cum se vede, o mare parte dintre ele le-am terminat. Au fost căutate și apreciate. Încercăm să ținem tradițiile românești".

Bucatelele oltenești, făcute după rețete vechi, moștenite de la bătrânii satelor, au fost, de altfel, printre cele mai vândute la acest târg.

Mariana Bărăscu, producator din comuna Perișor (Dolj): „Sunt făcute fără conservanți, la cuptor, după care sunt puse în tuciuri, cu paie și cu fețe de masa deasupra, patru ore la foc mic ca să dureze în timp."

Cei care iubesc deserturile au avut la dizpoziție o gamă largă de dulciuri, inclusiv preparate din trandafiri.

Stela Florescu, producator din Criva de Sus (Olt): „Noi producem sirop de trandafiri, dulceață de trandafiri, apă sau hidrolatul din trandafiri, ceai, oțet și, începând de anul acesta, avem în producție și dulceața de smochine, pentru că avem deja câțiva smochini și deja i-am înmulțit și producem și dulceață de smochine. Totul se produce manual, fără nici un fel de aditivi."

De Ziua Recoltei, craiovenii au putut să cumpere și produse cosmetice sau de igienă, obținute din plante.

Rodica Florea, Prahova: „Avem o pastă de dinți, arată așa. Este naturală, textura diferă. Conține argilă, gel de aloe vera, bicarbonate de sodiu, cărbune medicinal și carbonat de calciu pentru mineralizarea dinților. E foarte căutată".

Clienții s-au oprit în fața tarabelor, după pofte, dar și în funcție de buget.

La Craiova, Ziua Recoltei se sărbătorește an de an pe 10 octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE