MÂNCARE
Botoșani, județul cu cei mai mari producători de pește: Peste 35% din producția din România vine din zona de nord-est a țării
Într-o țară cu deschidere la mare și la unul dintre cele mai mari fluvii din Europa, cea mai importantă regiune când vine vorba de piscicultură este cea de Nord-Est, fără acces la Marea Neagră sau Dunăre.
Mâncarea viitorului, din resturi care se aruncă: Produse inovatoare, prezentate la o competiție desfășurată la Iași
Ceai cu ambalaj comestibil, înghețată din paw paw și caviar de afine, pastă de cătină sau de păstrăv cu ingrediente care de obicei se aruncă. Sunt câteva dintre produsele inovative la care au lucrat luni de zile studenți de la șase universități de profil din țară.
UPDATE. 15 elevi, la spital după ce au mâncat sendvișuri cu mucegai, primite la școală în Iași
15 elevi au ajuns, joi, la spital, după ce s-au simțit rău în timpul orelor, în comuna Strunga din Iași. Copiii au început să se simtă rău după ce au mâncat pachetul primit de la școală, pachet inclus în programul ”Masa Sănătoasă”.
Delistarea unui produs românesc cu preţ mai mic va fi sancţionată cu 5% din cifra de afaceri. Anunțul făcut de Ministerul Agriculturii
Delistarea unui produs românesc, având un preț inferior celui importat ulterior de către retailer, ar putea fi penalizată cu 5% din cifra de afaceri, conform unui proiect legislativ în curs de elaborare la Ministerul Agriculturii.
Masa caldă pentru angajații din România, tot mai scumpă. Prețurile din meniurile restaurantelor s-au majorat, în medie, cu 12% anul acesta
În România există trei tipuri de angajatori: cei care nu oferă niciun ban pentru masa de prânz, cei care dau o indemnizație fixă de hrană și angajatori care oferă companiei tichete de masă ce pot ajunge și la 40 de lei pe zi.
România nu are niciun restaurant cu stele Michelin. Chef Adrian Hădean: N-am putea spune că s-a preocupat foarte mult de autopromovare
România nu are niciun restaurant cu stele Michelin. Acest sistem de clasificare a apărut în Franța la începutul secolului al XX-lea. În timp, a devenit cea mai râvnită formă de recunoaștere din industria ospitalității.
Surprize culinare pentru sportivi la Jocurile Olimpice. Meniurile din acest an includ și o selecție de preparate vegetariene
Sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice vor avea parte de o surpriză culinară la Paris. Cei mai buni bucătari ai Franței pregătesc pentru aceștia brânzeturi fine și preparate rafinate. Meniurile includ și o selecție de mâncăruri vegetariene.
Fructele de mare sunt sau nu produse de post? Recomandarea BOR: Se consumă în zilele cu ”dezlegare” la pește
Sunt sau nu permise fructele de mare în perioada postului? În timp ce unii consideră că acestea se încadrează în categoria produselor de pește, alții spun că datorită lipsei sângelui acestea pot fi încadrate în categoria produselor de post
POLI BioFest 2024. Specialiștii spun că, în viitor, vom mânca mai puțin, pentru că produsele vor fi mai concentrate nutritiv
Zilele acestea are loc cea de-a III-a ediție a Poli Biofest, cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protecție a mediului şi inovațiilor din domeniul sustenabilității. Evenimentul este organizat în cel mai mare campus universitar din România, cel al Politehnicii București.
Trei profesori români au inventat pâinea cu gust de carne. "E ca și cum ai mânca friptură, dar nu se vede, se simte"
Trei profesori de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi au primit brevet de invenţie din partea Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru o pâine proteică, cu gust şi proprietăţi de carne.
STUDIU: Persoanele care consumă constant cereale și batoane proteice bogate în zahăr au un risc cu 21% mai mare de a muri mai devreme
Cerealele și batoanele care au un conținut crescut de zahăr au 32 de efecte nocive pentru sănătate. De exemplu: bolile de inimă, cancerul, diabetul și chiar decesul prematur. Acestea sunt concluziile celui mai amplu studiu din domeniu, care a implicat aproape 10 milioane de persoane.
Postul intermitent, beneficii și efecte. Premierul britanic Rishi Sunak și actorul Marius Manole fac deja fasting
Postul intermitent, despre care se vorbește mult, în ultima perioadă, este dieta pe care o urmează din ce în ce mai multe persoane publice. Recent, și premierul Marii Britanii a anunțat că este adeptul postului de 36 de ore.