MÂNCARE
Postul intermitent, beneficii și efecte. Premierul britanic Rishi Sunak și actorul Marius Manole fac deja fasting
Postul intermitent, despre care se vorbește mult, în ultima perioadă, este dieta pe care o urmează din ce în ce mai multe persoane publice. Recent, și premierul Marii Britanii a anunțat că este adeptul postului de 36 de ore.
Babicul de Buzău își așteaptă eticheta europeană. Prin ce se diferențiază de alte salamuri
Este picant, făcut din carne crudă și trece printr-un proces de afumare lung de cel puțin 20 zile. De această dată, campania Gusta România se întoarce la Buzău și vă prezintă povestea babicului. Este un salam cu origini sârbești, însă adoptat și transformat de români.
Produse noi incluse în calculul inflației. Avocado și somonul se regăsesc tot mai des în coșul de cumpărături al românilor
În pofida scumpirilor din ultima perioadă, coșul de cumpărături al românilor conține tot mai frecvent avocado și somon. Sunt doar două dintre alimentele noi care vor fi incluse din acest an în calculul inflației, potrivit Institutului Național de Statistică.
UPDATE. Plafonarea adaosului comercial la alimente, prelungită. Ministrul Agriculturii: Nu e penurie, așa cum s-a zis
Guvernul plănuiește să prelungească plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază cu încă trei luni. Măsura va fi discutată, joi, în Guvern, dar o decizie va fi luată săptămâna viitoare, într-o ședință extraordinară.
Cum se face adevărata telemea de Sibiu. Doar nouă producători sunt autorizați să vândă produsul, în prezent
Campania GUSTĂ ROMÂNIA ajunge la Sibiu, acolo unde telemeaua făcută din laptele oilor din zonă a obținut și certificare europeană. Cât de lung și cât de greu e drumul de la stână până la raft?
Mâncărurile cu oase de animale ar putea reduce emisiile de carbon. Cum ar putea persoanele dependente de carne să facă o favoare planetei
Oamenii de știință din domeniul alimentar au găsit o modalitate de a face nuggets de pui și prăjituri de pește din oase și țesuturi dure care altfel ar fi fost aruncate.
Cele mai neobișnuite produse de la CES 2024. De la insectele comestibile, crescute de roboți cu AI, la gențile din piele obținută din ananas
Consumer Electronics Show (CES), unul dintre cele mai influente evenimente din domeniul tehnologiei, a atras peste 4.000 de mari companii și start-up-uri în Las Vegas.
Istorii regăsite, la o ceașcă de cafea. Café Korb din Viena a fost inaugurată de împăratul Franz Joseph
Este început de an și poate că este bine să ne amintim un lucru simplu, dar esențial: călătoriile ne fac bine. Fie că vorbim despre o călătorie în țară sau în afara țării. Oriunde am merge, este important să fim curioși și să aflăm istoriile unui loc.
Cât timp păstrăm mâncarea gătită, după Sărbători. Sfatul medicilor
A început deja frenezia cumpărăturilor pentru Revelion, însă mulți dintre noi încă mai avem în frigider bucate rămase de la Crăciun. Medicii ne spun că este cazul să o aruncăm dacă nu am consumat-o, până acum. Mâncarea gătită nu ar trebui păstrată mai mult de 3-4 zile.
Cele mai inedite mese de Crăciun din Europa - de la renul murat, la șunca glazurată
Fie că vă gândiți la Crăciun ca la celebrarea nașterii lui Iisus Hristos sau ca la o iterație modernă a solstițiului de iarnă, există un lucru asupra căruia suntem cu toții de acord: Crăciunul este o perioadă de răsfăț.
Delicatese de Crăciun, din Viena. Ce este tafelspitz, mâncarea regelui
Viena este unul dintre cele mai vizitate orașe europene în perioada Crăciunului. O echipă Euronews România a vrut să afle mai multe și despre bucătăria tradițională vieneză. Iar printre cele mai alese bucate este, desigur, celebrul... rasol de vită.
Cârnați puși la uscat în balcon, cu vedere la Palatul Parlamentului. Povestea fotografiei care s-a viralizat pe rețelele sociale
Fotografia cu mai mulți cârnați puși la uscat în balconul unui bloc interbelic, cu vedere spre Palatul Parlamentului, a făcut deliciul internauților pe rețelele de socializare, unde a primit sute de aprecieri și distribuiri.
Cât vor plăti românii pentru masa de Crăciun în 2023. Topul țărilor cu cele mai mari scumpiri ale alimentelor înaintea sărbătorilor de iarnă
Românii vor plăti cel mai puţin pentru mâncarea tradiţională de Crăciun, echivalentul a mai puţin de 18 euro, în timp ce francezii sunt în top cu o notă de plată de 81,79 de euro.
Poftă bună, de 1 Decembrie. Românii s-au înfruptat din fasolea cu cârnați și produse tradiționale
Fasole de post sau cu cârnați? Pentru românii care au sărbătorit în stradă ziua națională, meniul tradițional de 1 decembrie a însemnat o selecție de produse tradiționale, de la șorici la tocană de oaie sau brânză afumată, brânză de burduf și niște murături colorate și crocante.
UPDATE. Mâncare cu viermi la cantina Academiei de Poliție. MAI a dispus verificări, după ce 63 de studenţi s-au îmbolnăvit de enterocolită
Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne face verificări la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", după ce 63 de studenţi s-au îmbolnăvit de enterocolită.
STUDIU. 75% dintre oameni nu cred că mănâncă aportul zilnic recomandat de fructe și legume proaspete. Sfaturile specialiștilor
Potrivit studiului, unul dintre principalele motive pentru care oamenii nu-și ating ținta este faptul că sunt confuzi cu privire la cantitatea pe care ar trebui să o includă în alimentația zilnică și la ceea ce reprezintă o "porție" de fructe și legume.