ANALIZĂ
Robotaxiul Tesla Cybercab, întâmpinat cu scepticism. Expert:„E un marketing frumos despre ce s-ar putea face”
Tesla a prezentat un robotaxi care poate funcționa complet autonom. Nu are volan și nici pedale. Elon Musk, directorul executiv al companiei, a dezvăluit așadar un robotaxi mult așteptat, cu două uși care se deschid în sus și care nu are volan sau pedale
De ce România încă nu se află în „Schengenul Adevărat”, deși este un elev conștiincios. Cum continuă Austria să „încurce treburile”
În toamna anului 2022, politicienii au semănat, din nou, speranța că România va fi, în sfârșit, în rând cu lumea bună europeană. Se fac doi ani de atunci și România tot nu este în „Schengenul Adevărat”.
Rusia ar putea ajuta Iranul prin interpuși în conflictul împotriva Israelului. Analist: „Există posibilitatea să facă anumite transferuri”
Rusia ar putea sprijini Iranul din punct de vedere militar și ”să facă anumite transferuri” prin grupările apropiate Guvernului de la Teheran, a declarat Iulian Chifu, președintele Centrului de Prevenire a Conflictelor și Early Warning.
Planul lui Zelenski, folosirea rachetelor occidentale împotriva Rusiei. C. Diaconescu: „E, deocamdată, inacceptabil”
Planul de pace pe care președintele ucrainean Volodimir Zelenski vrea să-l prezinte are ca „prim punct” solicitarea de a putea folosi armamentul furnizat de Statele Unite și de aliații occidentali pentru a lovi cu rachete cu rază lungă de acțiune teritoriul Rusiei
Planul de victorie al Ucrainei, prezentat la Washington. „Zelenski are nevoie de un angajament ferm al SUA, indiferent de declarațiile lui Trump”
Volodimir Zelenski a ajuns la Washington pentru a prezenta planul de victoriei al Ucrainei. Liderul de la Kiev urmează să fie primit joi, la Casa Albă, de președintele american, Joe Biden.
Președinții României care au fost trimiși pe tușă de propriile partide. Iliescu și Băsescu nu au reușit să controleze PSD și PDL pe final de mandat
Niciun președinte al României nu a mai reușit să-și asigure controlul propriilor partide și implicit o carieră în funcții politice după expirarea mandatului la Palatul Cotroceni.
Ce vulnerabilități din trecutul lui Mircea Geoană l-ar putea urmări în cursa prezidențială. Politolog: „Vor exista și alte atacuri”
Mircea Geoană are ca „principal atu” faptul că a fost secretar general adjunct al NATO, însă vulnerabilitățile din trecutul său, precum vizita la Moscova înaintea campaniei pentru prezidențiale din 2009, ar putea fi readuse în discuție pe durata campaniei electorale.
Studii. Ce fel de președinte vor românii: de la candidați-locomotivă la candidați-frână, până la problema lui Ciolacu sau atuul lui Lasconi
Cum se prezintă „candidații-titulari", problema lui Ciolacu, „defectul ucigător” al lui Ciucă și singurul candidat care generează emoție. De ce a apărut afirmația „avem nevoie de Băsescu din trecut”.
Zeci de aleși au schimbat tabăra în cei patru ani de mandat. Cum arăta Camera Deputaților în 2020 și cum arată acum
Forța Dreptei, REPER și DREPT sunt partide politice care nu au candidat la alegerile parlamentare din 2020 și totuși, acum, la final de legislatură, au reprezentanți în Camera Deputaților.
Mircea Geoană, văzut în turul 2, cu Ciolacu. De ce el „va schimba jocul” și care a fost elementul-cheie în acea întâlnire cu liderul PSD
Chiar și până acum, sondajele îl dădeau în frunte pe Mircea Geoană, astfel că, după ce a demisionat din NATO, specialiștii spun că el este într-adevăr favorit. Gândirea sa occidentală ar urma să facă difrența, dar și imaginea lui pe plan extern.
De ce s-au viralizat clipurile cu Ion Iliescu, generate cu ajutorul inteligenței artificiale
Ion Iliescu a fost transformat în ”nemuritor” cu ajutorul inteligenței artificiale. Longevitatea fostului președinte al României a devenit subiect de glume în rândul internauților care nu au ezitat să folosească noua tehnologie pentru a-l metamorfoza pe Iliescu într-un „călător în timp și spațiu”
Vinurile românești, promovate pe piața din China și mai puțin în Franța. Consilier economic la Paris: ”E greu să vinzi castraveți grădinarului”
Vinurile din cramele românești sunt promovate pe piețe din Asia, precum China și Vietnam, și pătrund mai greu pe piața din Franța, cel mai mare producător de vinuri din lume în 2023
Războiul din Ucraina, un teren imens de testare a armelor. Analist: Există un interes enorm din partea industriei militare
Frontul din Ucraina s-a transformat într-un „un spațiu imens de testare a unor noi sisteme de armament, a unor noi doctrine de luptă”, unde a fost constatată și o revenire de purtare a luptelor ca în cel de-al Doilea Război Mondial.
Negocieri intense pentru portofoliile de comisari europeni. Care sunt cele mai mari mize
În aceste zile, se poartă negocieri intense pentru portofoliile de comisari europeni. Cele mai râvnite sunt cele cu un puternic impact economic, iar România a anunțat că își dorește un astfel de mandat. Așa că șefa Comisiei Europene va avea discuții intense cu guvernele naționale.
Risc uriaș în ceea ce privește deficitul bugetar al României. Specialiștii trag un nou semnal de alarmă: "Dumnezeule, unde ne ducem cu cheltuielile astea?"
Cheltuielile cu bunuri și servicii marchează un record al ultimilor zece ani. Experții au avertizat de mult timp că măsurile luate de Guvern vor duce la așa ceva.
Numirea comisarului european al României, în vizorul experților: „Victor Negrescu a fost și sacrificat. Vor scoată din pălărie pe cineva - o doamnă, preferabil”
Modul în care premierul Marcel Ciolacu a vrut să negocieze la Bruxelles un portofoliu economic pentru viitorul comisar european al României a fost o „greșeală”, în condițiile în care deficitul bugetar al țării noastre ”este major și toate proiecțiile sunt negative”, a declarat Sorin Ioniță.
C. Pîrvulescu: Ciolacu, Ciucă și Lasconi curtează electoratul de extremă-dreapta. Dacă ajung în turul doi, miza e să ia voturile de la AUR și SOS
Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Elena Lasconi vor să atragă electoratul de extremă-dreapta, iar în cazul în care vor ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale, își pun speranța ”să ia voturile de la AUR și SOS”, a declarat politologul Cristian Pîrvulescu, la Euronews România.
Ajungerea rușilor la Gurile Dunării, una dintre amenințările esențiale pentru România. General: ”Ar însemna o schimbare strategică”
Prin operația din Kursk, militarii ucraineni au dejucat planul Federației Ruse de a crea centura de est, ce le-ar fi permis rușilor să desfășoare acțiuni ofensive spre Kiev.
EXCLUSIV. Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România. „Biden nu a vrut să se retragă. A fost dat afară”
Președintele american Joe Biden nu a vrut să se retragă, ci a fost dat afară din cursa pentru fotoliul de la Casa Albă, a declarat Adrian Zuckerman fost ambasador al Statelor Unite în România.
Urmările atacului masiv al Rusiei asupra Ucrainei: „Sunt distrugeri mari asupra infrastructurii energetice. Rușii au folosit o tactică nouă”
Ucraina a fost ținta unui atac masiv cu rachete și drone kamikaze, lansate de armata rusă. Explozii puternice au fost auzite în Kiev, iar în unele cartiere a fost întreruptă alimentare cu energie electrică.
Kamala Harris - un președinte pentru toți americanii: „Lupta electorală în SUA e una pentru clase. De aceea a încercat să pară omul tuturor. Și al săracului, și al bogatului”
Odată stinsă euforia care a însoțit Convenția Națională a Partidului Democrat, campania electorală pentru alegerea președintelui SUA continuă cu încrâncenare și lovituri între principalii candidați.
Incursiunea din Kursk, monedă de schimb pentru Ucraina într-o posibilă negociere cu Putin. Cristian Diaconescu: ”Impactul este deosebit de complicat pentru Kremlin”
Publicarea primelor imagini cu incursiunea militarilor ucraineni în regiunea rusă Kursk are un impact ”deosebit de complicat” pentru Rusia care vrea să împingă responsabilitatea spre NATO, a declarat Cristian Diaconescu, la Euronews România