ANALIZĂ
Alegerile prezidențiale din SUA, în vizorul analiștilor: „Trump mizează pe mobilizarea electoratului radical. Harris a căutat în segmentul indecis”
Alegerile prezidențiale din Statele Unite, confuntarea între republicanul Donald Trump și democrata Kamala Harris, reprezintă un test „de maturitate al unei societăți americane extrem de divizate”, a explicat Valentin Naumescu, profesor de Relații Internaționale, în direct la Euronews România.
Trei scenarii prin care Donald Trump poate reveni la Casa Albă. Ce state trebuie să își adjudece fostul președinte
Confruntarea electorală dintre Donald Trump și Kamala Harris se va decide în câteva state cheie americane. Sondajele arată o cursă strânsă, iar fiecare candidat are mai multe scenarii de victorie.
Votul americanilor poate schimba lumea: O Americă egoistă și orientată spre sine ar putea duce la mai multă nesiguranță și prețuri mari
Numele viitorului președinte al Statelor Unite va determina felul în care arată lumea în continuare. Principalii candidați, Kamala Harris și Donald Trump, au programe diferite în multe chestiuni internaționale, ceea ce va duce la acțiuni diferite.
Alegerile din SUA, esențiale pentru Ucraina: Trump promite că va opri războiul în 24 de ore, Kamala Harris va continua politica lui Biden
Alegerea președintelui Statelor Unite este un eveniment major cu influențe în întreaga lume. Este procesul electoral urmărit de toate cancelariile importatante de pe glob.
Rusia ar avea în plan să influențeze alegerile parlamentare din R. Moldova în 2025. Expert: „Cetățenii înțeleg mult mai bine de unde vine pericolul”
Rusia ar pune la cale „a treia operațiune de ingerință internă în Republica Moldova” cu ajutorul acoliților săi la alegerile parlamentare organizate în 2025.
Alegeri SUA 2024. Pennsylvania, un stat care ar putea decide viitorul președinte al Americii
Atunci când vorbim de alegerile din Statele Unite auzim de multe ori faptul că aproape la fiecare alegeri, doar câteva state din cele 50 plus districtul Columbia, sunt cele care la final decid soarta Americii.
Ce înseamnă victoria Maiei Sandu în Moldova, deși a pierdut în țară și a câștigat în diaspora. „Votul de protest”, analizat
Maia Sandu are o misiune grea până la alegerile parlamentare, care vor avea loc la jumătatea anului 2025 și care reprezintă cheia în ceea ce privește drumul pe care moldovenii îl vor urma.
PORTRET. Joe Biden, al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Momentele-cheie ale carierei sale politice
Joe Biden și-a pus amprenta pe politica internă și internațională vreme de jumătate de secol. La început, era considerat mult prea tânăr pentru a reuși, iar la final... mult prea bătrân.
Rusia visează la URSS. „E vorba despre influență. Avem tot felul de acțiuni și în România”
Restrângerea teritorială a Rusiei în anii '90 nu înseamnă că Moscova a renunțat, măcar în gând, la imperiul pe care îl stăpânea cândva. Acțiunile militare de influențare sau ocupare a vecinilor sunt destul de rare, cu o excepție notabilă – Ucraina, invadată acum aproape trei ani.
A contat dezbaterea Maia Sandu Alexandr Stoianoglo pentru alegători?
În mod normal, în SUA, într-o dezbatere prezidențială, se fac focus grupuri și se stabilește, pe criterii bine definite, cine este în avantaj și cine a pierdut. La final, primim și niște procente. La Chișinău, nu am văzut așa ceva.
Alegeri prezidențiale Moldova 2024. Aderarea UE și corupția uriașă, marile teme ale dezbaterii Maia Sandu - Alexandr Stoianoglo
Sunt anunțate două dezbateri electorale. Primele vor avea loc duminică, la ora 10.00 și sunt inedite. Nu vor fi moderatori. Chiar candidații își vor pune întrebările. Dezbaterile de duminică pot fi urmărite la Euronews România.
Mircea Toma (CNA) susține că populismul e un pericol mai mare decât deepfake în campaniile electorale. „Sunt niște minciuni îmbrăcate în culori atractive”
Discursurile populiste care vehiculează minciuni clare conțin o „doză de fake care poate fi botezat doar deep doar pentru că pătrunde adânc în mințile multor cetățeni”, a declarat Mircea Toma, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, la Euronews România.
GHID Ce trebuie să știm despre cele șapte state cheie în care s-ar putea tranșa rezultatul alegerilor din SUA
Cursa pentru Casa Albă se anunță a fi una extrem de strânsă. Majoritatea sondajelor de peste Ocean arată că diferența dintre Trump și Harris în cele șapte „state oscilante” (swing states) este foarte mică.
Cum a reușit Maia Sandu să îl învingă pe pro-rusul Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 2020
În 2020, Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova reușind să îl învingă pe candidatul pro-Kremlin, Igor Dodon, în turul al doilea. Cei doi au concurat și în turul al doilea din 2016 atunci când Maia Sandu a pierdut.
Alegeri Moldova 2024. Marea bătălie „est-vest” de la Chișinău: Doi cetățeni ai României și unul al Rusiei, candidații cu cele mai mari șanse la președinție
Pe 20 octombrie cetățenii Republicii Moldova sunt chemați la urnele de votare pentru a decide cine va fi ce de-al șaptelea președinte ales de popor de la desprinderea țării de imperiul sovietic, în anul 1991.
Pe cine apără Poliția Locală. Conflictul dintre edili în cazul planșeului Unirii a readus în discuție rolul acestei instituții
Ce s-a întâmplat, de fapt, luni seară când primarul general și primarul Sectorului 4 au venit cu propria poliție locală să rezolve situația în cazul planșeului Unirii?
Robotaxiul Tesla Cybercab, întâmpinat cu scepticism. Expert:„E un marketing frumos despre ce s-ar putea face”
Tesla a prezentat un robotaxi care poate funcționa complet autonom. Nu are volan și nici pedale. Elon Musk, directorul executiv al companiei, a dezvăluit așadar un robotaxi mult așteptat, cu două uși care se deschid în sus și care nu are volan sau pedale
De ce România încă nu se află în „Schengenul Adevărat”, deși este un elev conștiincios. Cum continuă Austria să „încurce treburile”
În toamna anului 2022, politicienii au semănat, din nou, speranța că România va fi, în sfârșit, în rând cu lumea bună europeană. Se fac doi ani de atunci și România tot nu este în „Schengenul Adevărat”.
Rusia ar putea ajuta Iranul prin interpuși în conflictul împotriva Israelului. Analist: „Există posibilitatea să facă anumite transferuri”
Rusia ar putea sprijini Iranul din punct de vedere militar și ”să facă anumite transferuri” prin grupările apropiate Guvernului de la Teheran, a declarat Iulian Chifu, președintele Centrului de Prevenire a Conflictelor și Early Warning.