ANALIZĂ
Theodor Paleologu, despre declarația lui Crin Antonescu la Securitate: Nu o fi colaborat înainte de 1989, dar a colaborat cu foarte mulți securiști după
Crin Antonescu are „adversari atât de stupizi” deoarece candidatul PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale a reușit să demonteze „foarte ușor” cazul referitor la declarația pe care a dat-o la Securitate în anul 1988 despre un coleg profesor, a declarat profesorul Theodor Paleologu.
Copiii din Ucraina, torturați în „orfelinatele rusești”. Expert: „Rusia oferă multe avantaje familiilor care adoptă copii ucraineni”
Zeci de mii de copii ucraineni au fost deportați în Rusia, de la începutul invaziei pe scară largă din februarie 2022. Mulți dintre ei sunt orfani, iar adoptarea acestora este ilegală deoarece sunt copiii Ucrainei.
Influența propagandei ruse în România, sub lupa experților. Cum a devenit Putin „bunul creștin”
Chiar dacă a ordonat invadarea Ucrainei în anul 2022, președintele rus Vladimir Putin este prezentat drept un „bun creștin” de către propagandiștii Kremlinului, care vor să dea de înțeles că „nu el este principalul vinovat în acest război ce se desfășoară în Ucraina”.
Politolog originar din Cernăuți: Putin încearcă să hibridizeze discuția despre pace tot mai mult. SUA au scos Rusia din izolare internațională
Donald Trump pare „lipsit cumva de o tactică” în relația cu Rusia, în vreme ce omologul său rus Vladimir Putin „încearcă să hibridizeze această discuție despre pace tot mai mult”, dând de înțeles că „Rusia este deschisă păcii, dar este nevoită să bombardeze Ucraina”, a declarat Marin Gherman.
De ce China nu ar avea cum să câștige războiul comercial cu SUA
Uite taxa, nu e taxa! Războiul taxelor vamale declanșat de noua administrație de la Casa Albă vine în fiecare zi cu un nou episod. Președintele Trump anunță noi taxe vamale, apoi vine răspunsul și taxa escaladează. Cel puțin aceasta a fost până acum atitudinea Chinei.
EXPLAINER. Tarife mai mari înseamnă prețuri mai mari. Calcule pentru produse importate de SUA
O lume întreagă a criticat taxele și tarifele vamale anunțate de Donald Trump asupra importurilor. Dar cum va fi Uniunea Europeană afectată de acest război tarifar? Cel puțin în 2024, valoarea comerțului cu bunuri dintre UE și SUA a fost de 865 de miliarde de euro.
Războiul mondial al tarifelor se poate transforma în războiul mondial al armatelor. Comerțul, ca armă
De două ori în istorie, Statele Unite au mai impus astfel de tarife vamale protecționiste. De fiecare dată, efectele au fost dure, la nivel global. Prima mare intervenție protecționistă a avut loc în 1930, prin Tariful Smoot-Hawley, un set de taxe impuse pe mii de produse importate.
Poate candida Trump pentru un al treilea mandat? Ce spune cel de-al 22-lea Amendament al Constituției SUA
Președintele Donald Trump a sugerat că există „metode” prin care ar putea încerca să obțină un al treilea mandat la Casa Albă, cu toate că acest lucru este interzis de cel de-al 22-lea Amendament al Constituției SUA.
Mai puțini migranți români, prinși la granița SUA: Numărul celor reținuți a scăzut de cinci ori față de 2024
Numărul migranților români prinși la granița cu SUA a scăzut în anul 2025. Sunt și de cinci ori mai puțini cetățeni români, mulți dintre ei de etnie romă, care au fost prinși încercând să ajungă pe pământ american.
Putin ar condiționa semnarea armistițiului de ridicarea sancțiunilor pentru Rusia. Expert: Scopul final este ștergerea Ucrainei de pe hartă
Președintele rus Vladimir Putin ar condiționa semnarea unui acord de încetarea a focului în Ucraina de ridicarea sancțiunilor aplicate Rusiei, o măsură respinsă în mod vehement de aliații europeni ai Kievului.
Jurnalist olandez, despre furtul tezaurului dacic: Jaful a durat mai puțin de cinci minute
Coiful de aur de la Coțofenești și alte cel puțin patru piese din tezaurul dacic au fost furate în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, de la Muzeul Drents din Assen, în „mai puțin de cinci minute”, a declarat jurnalistul olandez Frank Elbers, la Euronews România.
Negocieri SUA - Rusia la Riad. Analist: Marea Neagră e esențială pentru Rusia. Să nu uităm ocuparea Crimeii
Discuțiile ruso-americane din Arabia Saudită s-au încheiat, luni, după 12 ore, cu trei pauze, iar Moscova și Washingtonul urmează să emită o declarație comună cu privire la întâlnirea lor din Arabia Saudită.
Posibila amânare a intrării României în programul Visa Waiver, o formă de presiune. Analist: SUA doresc să slăbească într-un fel coeziunea UE
Decizia Statelor Unite de a revizui situația României privind intrarea în programul Visa Waiver poate fi considerată o presiune exercitată asupra României și o modalitate de a slăbi coeziunea Uniunii Europene, a declarat Tana Foarfă, director Europuls
Cristian Pîrvulescu: Putin își dorește ca UE să dispară. Reprezintă pentru Rusia singurul adversar real
Președintele rus Vladimir Putin vrea ca Uniunea Europeană „să dispară” și sprijină formațiuni și politicieni cu discurs suveranist pentru a se împotrivi demersurilor de a forma o armată europeană, a declarat politologul Cristian Pîrvulescu, la Euronews România.
EXCLUSIV. Expert american în securitate: „Moscova vrea să controleze Marea Neagră. Acest lucru va afecta, în mod direct, România”
„Moscova vrea să controleze Marea Neagră. Iar acest lucru va afecta, în mod direct, România” - este de părere expertul american în securitate și relații internaționale Janusz Bugajski.
Discuția Trump - Putin, în vizorul analiștilor. „Ucraina este privită ca un fel de teritoriu de joc”
Președintele rus Vladimir Putin a ieșit câștigător din discuția cu Donald Trump pentru că păstrează obiectivele de la debutul invaziei în Ucraina, a declarat comandorul în rezervă, Sandu Valentin Mateiu, la Euronews România
„Ne-am trezit și noi în conștiință”. Experții analizează decizia în privința lui Georgescu: „Culege toate recordurile la respingeri. Poate candida în Rusia”
Contestația lui Călin Georgescu împotriva deciziei de invalidare a candidaturii la alegerile prezidențiale a fost respinsă de CCR cu unanimitate de voturi.
„Euromanifest”, miting împotriva extremismului: „Votul antisistem pentru un candidat extremist e, de data asta, un vot împotriva României”
36 de organizații ale societății civile și 41 de lideri de opinie, activiști, experți și profesioniști din diverse domenii, au semnat un „Manifest pentru Europa”, prin care subliniază angajamentul față de valorile europene și necesitatea mobilizării pentru un viitor democratic al României.