poluare
Ce spun specialiștii despre efectele bacteriei găsite în Sena. Proba de trialon, de la Jocurile Olimpice 2024, a fost amânată
Este o bacterie enterohemoragică, descoperită în urmă cu mai bine de 100 de ani, de către germano-austriacul Theodor Escherich, un medic pediatru și profesor la universități din Viena și Graz.
Proteste ale activiștilor de mediu pe cel mai mare aeroport din Frankfurt. Peste 100 de zboruri au fost anulate, în plin sezon al vacanțelor
Cel mai aglomerat aeroport din Germania, cel din Frankfurt, a fost nevoit să anuleze peste 100 de zboruri din cauza unui protest al activiștilor pentru mediu. Aceștia au tăiat gardul de protecție și au intrat pe pistele pentru avioane.
Soluţii pentru atenuarea efectelor caniculei în Capitală: Centura Verde, pajiştile urbane şi amenajarea malurilor Dâmboviţei
Amenajarea Centurii Verzi și extinderea pajiștilor urbane sunt soluții esențiale pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice în București. Specialiștii susțin că aceste măsuri pot contribui semnificativ la răcirea orașului, reducând impactul insulelor de căldură urbană.
Bucureștiul, de două ori mai poluat decât vara trecută. Fenomenul neobișnuit care are loc în această perioadă în capitală
Capitala este de două ori mai poluată decât în vara trecută. Experții spun că are loc un fenomen neobișnuit pentru acest sezon, care de obicei se întâmplă iarna - calmul atmosferic, adică lipsa vântului.
2024 ar putea fi cel mai călduros an din istorie: Experții Copernicus spun că temperaturile vor continua să crească
2024 are toate șansele să devină cel mai călduros an din istorie, susțin experții Copernicus. Temperaturile vor continua să crească. Vom avea din ce în ce mai multe fenomene extreme, precum furtuni puternice sau caniculă.
Raport: Poluarea atmosferică a provocat 8,1 milioane de decese la nivel mondial
Un raport arată ca poluarea atmosferică a provocat nu mai puțin de 8,1 milioane de decese la nivel mondial, în 2021. Totodată, milioane de oameni trăiesc cu boli cronice, punând o presiune imensă asupra sistemelor de sănătate tot din cauza acestei probleme, spune Asociația 2Celsius.
Biletele de avion de la Lufthansa se scumpesc cu până la 72 de euro. Unele firme spun că sunt obligate la majorări din cauza măsurilor contra poluării
Biletele de avion pentru companiile din grupul Lufthansa se scumpesc cu până la 72 de euro. Este o suprataxă care se aplică pentru zborurile cu destinații în țări europene, urmare a unor noi reguli privind reducerea poluării.
Pete uleioase, pe litoral. Specialiștii spun că e vorba de o poluare a Mării Negre
Petele uleioase care i-au alertat pe turiștii de pe litoral sunt, cel mai probabil, reziduuri de cereale. Este concluzia la care au ajuns specialiștii Autorității Navale Române după analizarea probelor prelevate.
În Fâșia Gaza se moare și de mizerie. Oamenii nu au acces la apă curată, iar gunoaiele se adună grămezi
Condițiile din Fâșia Gaza sunt rețeta unui dezastru perfect, avertizează experții în sănătate. Lipsa salubrității și a accesului la apă curată sunt doar câteva dintre multele probleme cu care se confruntă milioanele de refugiați palestinieni.
Schimbările climatice afectează sănătatea oamenilor. Un raport ONU arată că aproape 20.000 de oameni mor anual din cauza poluării
Multe boli, de la cancer la otrăvirea cu pesticide, au legătură cu schimbările climatice, se arată într-un raport al Organizației Internaționale a Muncii din cadrul Națiunilor Unite.
Oceanul, în prag de catastrofă ecologică: Climatologii avertizează despre pericolul morții în masă a recifelor de corali
Oceanul se apropie de o criză ecologică majoră, avertizează specialiștii de mediu. În majoritatea mărilor de pe glob se observă, în prezent, un fenomen de albire rapidă a coralilor, din cauza încălzirii globale și creșterii temperaturii apelor.
Sute de eprubete cu sânge aruncate pe câmp. Garda de Mediu face anchetă în Dolj, după ce deșeurile au ajuns într-o arie protejată
Sute de eprubete cu sânge au fost găsite pe câmpul de lângă comuna Ghindeni din județul Dolj. Recipientele au fost aruncate pe o suprafață de 70 de metri, într-o arie naturală protejată, care este și supravegheată video.
Soluția pentru un aer mai curat: Spațiile verzi între blocuri. Care sunt beneficiile Micropădurilor urbane
Bucureștiul este în topul celor mai poluate capitale europene. O soluție pentru un aer mai curat ar fi spațiul verde. Dar și la asta suntem codași - doar 8 mp pentru fiecare bucureștean, pe când UE ne impune să avem de cel puțin trei ori mai mult.
Fără centrale de apartament din 2040. Parlamentul European, set de reguli pentru eficiența energetică a clădirilor
România, precum și restul statelor membre ale Uniunii Europene, trebuie să adopte măsuri pentru eliminarea combustibililor fosili din instalațiile de încălzire și răcire până în 2040.