poluare
De ce fac nefumătorii cancer pulmonar? Descoperirea făcută de cercetători despre poluarea atmosferică
Oamenii de știință din Marea Britanie au descoperit cum aerul poluat poate declanșa cancerul pulmonar în cazul nefumătorilor, în cadrul unei cercetări care ar putea revoluționa prevenția cancerului și depistarea maladiei încă din faza timpurie.
România a finalizat hărțile de zgomot, dar măsurile pentru poluarea fonică încă mai au de așteptat
Deși a trecut termenul de finalizare a hărților de zgomot, nu toate orașele mari din România au finalizat proiectul. Un primar are nevoie de un mandat întreg să pună în aplicare planuri pentru reducerea zgomotului provocat de traficul rutier, feroviar, aerian sau din zonele industriale ale orașelor.
Dacă sistemul global de sănătate ar fi o țară, ar fi al cincilea cel mai mare emițător de carbon din lume
Responsabilă pentru 4,4% din emisiile de carbon la nivel global, industria de îngrijire a sănătății este un contribuitor semnificativ la schimbările climatice. Efectele acestor emisii cauzează, la rândul lor, daune umane.
Tone de deșeuri, lăsate în urmă de turiști: 8 din 10 deşeuri aruncate pe plajă sunt din plastic
În urma sutelor de mii de români care își petrec concediile la mare, rămân zeci de tone de deșeuri, majoritatea din plastic. Uniunea Europeană a impus țării noastre o rată de reciclare de 55% până în 2025, însă în momentul de față, România se află sub 15%.
Apele albastre ale unei plaje din Bahamas, „îngălbenite” după o devărsare accidentală de motorină
Exuma este renumită pentru plajele sale cu nisip alb și apele albastre ca cristalul. Însă acum, apele acestei plaje sunt galbene, în urma unei deversări de motorină. O navă care livra motorină pe insula Great Exuma a deversat miercuri dimineață peste 150.000 de litri de combustibil.
Cele mai poluate orașe din Europa. Care sunt destinațiile cu cea mai bună și cea mai proastă calitate a aerului
Potrivit companiei de monitorizare a calității aerului Airly, gradul de poluare a fost deosebit de grav în sudul Spaniei și în Italia, orașele mari înregistrând cele mai proaste măsurători.
Tánczos Barna: Până în 2035, România trebuie să facă trecerea de la mașinile cu motoare clasice la cele electrice
Mai puteți conduce o mașină pe benzină sau motorină până în 2035, iar din 2027 va trebui să plătiți o nouă taxă pe carbon. Nici centrala pe gaz nu scapă netaxată. Toate aceste dări vor constitui bugetul dedicat fondului social pentru climă.
Parlamentul European a votat interzicerea fabricării mașinilor pe motorină și benzină din 2035
Parlamentarii europeni au votat interzicerea mașinilor pe benzină şi motorină din anul 2035. Propunerea inițială a pachetului prevedea că producția motoarelor tradiționale pe benzină și motorină ar trebui să fie diminuată până la sfârșitul anului 2035.
Orașele plutitoare ar putea deveni soluția ideală pentru comunitățile afectate de schimbările climatice
În timp ce schimbările climatice și creșterea nivelului Oceanului Planetar afectează comunitățile aflate în zonele de coastă ale statelor, ONU propune o posibilă soluție – „orașele plutitoare”.