ȘTIRI LOCALE
Cursuri gratuite de horticultură la Iași. Doritorii învață cum se taie corect vița de vie
La Universitatea Științele Vieții din Iași se fac cursuri în această perioadă pentru cei care vor să învețe cum să taie corect vița de vie și pomii fructiferi. Și pot veni să învețe și cei care nu lucrează în domeniu.
Proiect: Fumatul, interzis în parcurile din Cluj-Napoca. Ce amenzi riscă cei care ignoră regulamentul
Fumătorii vor avea viață grea la Cluj-Napoca. Primăria orașului a pus în dezbatere publică un proiect prin care vrea să interzică fumatul în parcuri, în bazele sportive și în stațiile pentru mijloacele de transport în comun. Cine nu respectă regulile, plătește și amenzi.
Ce fel de elev a fost Brâncuși. O vizită la școala din Craiova unde a început să studieze întâia oară sculptura
Constantin Brâncuși fost inițiat în arta sculpturii la 18 ani, când a devenit elev al Școlii Superioare de Meserii din Craiova. El a avut medii generale peste nota 9, însă a fost și sancționat în ultimul an școlar, când a primit nota trei la Conduită.
Minus 13 grade, la Constanța: păsările exotice și animalele, ajutate pe perioada gerului
Urmează zile geroase cu măsuri speciale pentru animăluțele de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Delfini, păsări exotice, zebre și ale animale au nevoie de hrană specială, dar și de culcușuri călduroase.
Stadion demolat cu spectacol, apoi abandonat. Lucrările arenei din Constanța trebuiau să înceapă vara trecută
Demolat acum aproape 2 ani, stadionul din Constanța este încă o groapă plină de pământ înconjurată de bălării. Noua arenă întârzie să apară, deși, conform planurilor inițiale, lucrările ar fi trebuit să fie în toi.
Fără medici de gardă la spitalul din Pașcani. Cadrele medicale refuză să mai facă gărzi după schimbarea directorului interimar
Demisii în lanț la Spitalul Pașcani din județul Iași. Numirea unui nou manager la unitatea medicală a stârnit un val de nemulțumiri în rândul medicilor. Aproximativ 15 cadre medicale au anunțat că din luna martie nu vor mai face gărzi.
Povestea pinguinilor Humboldt de la Zoo Brașov, singurul loc din țară unde pot fi văzute astfel de specii
Cine nu adoră pinguinii? La Grădina Zoologică din Brașov, nouă pinguini Humboldt, foci și lei de mare sunt o adevărată bucurie pentru copii și părinții lor. Deocamdată, pinguinii sunt în perioada de acomodare.
Ce se știe despre Alternativa Techirghiol, autostrada care ar urma să facă legătura între A4 și sudul litoralului
Am putea avea un nou drum de mare viteză spre sudul litoralului. Șoseaua, numită „Alternativa Techirghiol”, va face legătura dintre Autostrada A4 și stațiunile din sudul litoralului.
Cazul adolescentului mort la spitalul din Târgu Jiu. Legislația îi permitea medicului să îl opereze, susține șefa Colegiului Medicilor
Legislația îi permitea să intervină chirurgului din Târgu Jiu care nu a operat un adolescent de 16 ani, iar acesta a murit ulterior. Opinia aparține președintei Colegiului Medicilor din România, Cătălina Poiană.
Spitalul din Slatina a suspendat gărzile la ATI Cardiologie din lipsă de medici: „Nu mai putem”
Fără gărzi la Compartimentul Terapie Intensivă la Secția de Cardiologie din Slatina, unde sunt doar cinci medici, adică jumătate din necesar. În timp ce conducerea încearcă să angajeze medici pentru secție, pacienții în stare gravă sunt transferați la Craiova.
Plaja din Costinești: mai mare, mai frumoasă. Epava Evanghelia va putea fi admirată de pe un dig nou construit
Autoritățile pregătesc plaja din Costinești pentru sezonul estival. Lucrările de lărgire sunt în plină desfășurare, iar în locurile în care până acum fâșia de nisip era de o palmă va apărea o plajă lărgită de aproximativ 100 de metri.
Taxă de protecție civilă, la Iași. Banii, folosiți pentru refacerea adăposturilor civile din oraș, a transmis primarul
Municipalitatea ieșeană a reintrodus în acest an taxa de protecție civilă, care a mai fost aplicată până în 2019. Banii colectați - de la persoanele fizice sau juridice - vor fi folosiți astfel doar pentru refacerea adăposturilor de protecție civilă din oraș, susține primarul Mihai Chirica.
Cât costă să petreci Revelionul la Iași. Pentru un sejur de trei zile, pachetele pornesc de la 2.000 de lei de persoană
Capitala Moldovei este alternativa a mii de turiști care au vrut să petreacă noaptea dintre ani departe de casă. Așa se face că sunt hoteluri ocupate sută la sută încă din luna noiembrie.
Fregata Regele Ferdinand s-a întors acasă, după 40 de zile. Familiile i-au întâmpinat pe marinari cu mare bucurie
După 40 de zile în apele Mediteranei, Fregata Regele Ferdinand a revenit acasă. Cei 240 de militari de la bordul navei de luptă au participat, sub comandă NATO, la Operația ”Sea Guardian” de monitorizare a traficului maritim și combaterea terorismului pe mare.
„Cârtițele” metroului din Cluj, în Portul Constanța. Cele două utilaje moderne, care sunt compuse din aproape 40 de piese, vin din China
Echipamentele, denumite „cârtițe”, sunt compuse din aproape 40 de piese și urmează să fie transportate la Cluj, unde vor fi asamblate. Cele două utilaje uriașe, care vor săpa galeriile metroului din Cluj, au fost descărcate de pe vaporul care le-a adus din China.
Doi turiști, prinși de o avalanșă la Bâlea Lac: „Avalanşa i-a adus şi aruncat peste stânci”
Doi turiști, o femeie și un bărbat, au fost surprinși de o avalanșă la Bâlea Lac, potrivit Salvamont Sibiu. Femeia a fost complet îngropată în zăpadă. Bărbatul, aflat la aproximativ 50 de metri mai sus, a fost parţial acoperit de zăpadă.
Constanța își caută identitatea vizuală. 6.000 de euro, pentru cel mai bun logo şi cel mai potrivit slogan al orașului
6.000 de euro pentru cel mai bun logo şi cel mai potrivit slogan. Asta oferă autoritățile din Constanța. Sunt așteptate propuneri care să pună în valoare orașul de la malul mării.
Târgul de Crăciun de la Craiova 2024, deschis. Sarmale și vin fiert, dar și inteligență artificială și un Moș Crăciun sosit în zbor cu sania
Târgul de Crăciun de la Craiova a fost deschis. Cele mai spectaculoase momente au fost aprinderea celor peste două milioane de luminițe, dar și zborul lui Moș Crăciun cu sania trasă de reni, printre focuri de artificii.
Craiovenii, sufocați din nou de cenușa termocentralei. Cum se apără autoritățile: „Am reparat ce s-a putut”
Locuitorii din Craiova au în continuare de suferit din cauza cenușii împrăștiate de termocentrala din oraș. Deși săptămâna trecută grupul de cazane responsabil pentru poluare a fost închis și s-au făcut reparații, repunerea lor în funcțiune a dus din nou la depuneri de cenușă.
Apelul lui Marcel Ciolacu către Olguța Vasilescu legat de norul de cenușă de la Craiova. Locuitorii spun că aerul este irespirabil
Termocentrala din Craiova, responsabilă de poluarea cu cenușă, a primit o nouă amendă, în valoare de 50.000 de lei de la Garda de Mediu Dolj. Însă, chiar și așa, problema nu s-a rezolvat.
Concurs inedit la Iași: studenții cu cea mai frumoasă cameră de cămin primesc cazare gratuită tot anul
Studenții dintr-un campus din Iași au intrat în competiție pentru cea mai frumoasă cameră de cămin. Și-au suflecat mânecile și s-au pus pe treabă: au văruit pereți, unii i-au și pictat, au decorat tavanele și au încercat să-și lase amprenta cât de mult au putut
Cum învață elevii din Dolj să fie buni antreprenori: pregătesc bunătăți de toamnă și tot ei le vând apoi colegilor
Toamna și roadele ei aduc și prima și lecție de antreprenoriat pentru elevi și preșcolari. Unele școli din Dolj organizează târguri pentru care copiii pregătesc produse specifice cum ar fi dulceață, zacuscă sau plăcinte.
Polițiști acuzați că au folosit șoferii drept „scut uman”. IPJ Sibiu: intervenția a fost regulamentară
Mai mulți șoferi acuză Poliția din Sibiu că i-a folosit drept „scut uman” pentru a prinde un străin care furase o mașină. Ei spun că au fost forțați să stea în coloană, pe două benzi, iar fugarul nu doar că nu a oprit, ci chiar a intrat cu viteză în autoturismele care staționau.
Prima fermă de stridii de pe litoralul românesc. Introduse în cuști speciale, scoicile ajung la maturitate în doi ani
Institutul de Cercetări Marine înființează prima fermă pilot de stridii de pe litoralul nostru. Scoicile vor fi introduse în cuști speciale și ar trebui să ajungă la maturitate în cel mult doi ani. Experimentul deschide calea fermelor de acvacultură în Marea Neagră.