Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Începe summitul schimbărilor climatice la București: 60% din poluarea din Capitală provine de la trafic

Marți începe la Bucuresti cel mai mare summit al schimbărilor climatice din Europa de Est. Vor participa experți din toată lumea, businessuri sustenabile, ong-iști sau oficiali ai Comisiei Europene, care vor vorbi despre soluțiile pe care le avem în lupta cu schimbările climatice.

Printre temele importante abordate în cadrul evenimentelor conexe se numără soluțiile de finanțare verde, transformarea orașelor într-un mod sustenabil, adaptarea politicilor publice la criza climatică, educația pentru sustenabilitate și inovațiile tehnologice menite să reducă amprenta de carbon.

De asemenea, vor fi organizate sesiuni dedicate industriilor precum agricultura regenerativă, energia regenerabilă și soluții pentru economia circulară.

Și România este afectată de aceste schimbări și știm că țara noastră stă prost la capitolul măsuri atunci când vine vorba de mediu. Suntem penultimii la reciclare în Uniunea Europeană.

Avem o rată de doar 11%. Bucureștiul este și printre cele mai poluate capitale Europene, iar 60% din poluare provine de trafic.

Prin Green Deal avem targeturi pe care trebuie să le atingem atunci când vine vorba de emisiile de carbon, sursa principală pentru schimbări climatice.

Până în 2030, trebuie să avem cu 55% mai puține emisii, asta pentru a ne atinge ținta de zero emisii până în 2050. La summit sunt asteptati si Presedintele Klaus Iohannis si Premierul Marcel Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE