poluare
Președintele COP28 își nuanțează declarațiile despre eliminarea combustibililor fosili. ”Este inevitabil”
Președintele Cop28 și-a apărat cu înverșunare punctul de vedere referitor la climă, după ce anterior a afirmat că ”nu există nicio dovadă științifică sau niciun scenariu care să ateste că eliminarea treptată a combustibililor folosi va duce la limitarea creșterii temperaturii globale”
Sute de oameni mor anual din cauza poluării, în Europa. Agenția de Mediu susține că nimeni nu respectă standardele
Calitatea aerului se îmbunătățește continuu în Europa, dar nivelurile de poluare sunt încă prea ridicate. Acesta este avertismentul emis de Agenția Europeană de Mediu într-un ultim raport.
Agenția de mediu a UE avertizează: Nivelurile de poluare atmosferică din Europa sunt "încă prea ridicate"
Cea mai recentă evaluare a sănătății privind calitatea aerului, publicată vineri, subliniază că toate cele 27 de state membre ale UE nu reușesc să respecte propriile standarde, ca să nu mai vorbim de cele stabilite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
Încălzirea cu sobe, sursă de poluare în București. Peste trei milioane de români din țară le folosesc pentru a nu îngheța de frig
Odată ce scad temperaturile, senzorii de poluare se înroșesc, din cauza încălzirii locuințelor cu sobe. Peste trei milioane de români încă le folosesc, chiar dacă sunt unul dintre cele mai poluante tipuri de încălzire.
Satelitul care va monitoriza emisiile de dioxid de carbon ale marilor poluatori, lansat în spațiu
Compania canadiană specializată în monitorizarea emisiilor GHGSat a lansat sâmbătă, prima oară, un satelit cu scopul de a detecta emisiile de dioxid de carbon de la instalații precum uzinele pe cărbune și oțelăriile
Ce țări europene au cele mai multe și cele mai puține păduri și unde se situează România
Pădurile joacă un rol esențial în lupta împotriva poluării și a degradării mediului. Ele elimină cantități mari de dioxid de carbon, reduc riscurile de dezastre naturale, ajută la moderarea temperaturii aerului și a solului și, în plus, sunt de o frumusețe încântătoare.
Blocajele din București, sursă mare de poluare. Expert: Noxele produse într-un minut de staționare pot umple 150 de baloane
Blocajele din trafic nu pun la încercare doar nervii șoferilor, ci ridică și mai mult nivelul de poluare. Un astfel de exemplu - zona străbatută de Pasajul Basarab, cel care a preluat și traficul de pe Podul Grant.
Poluarea, responsabilă de numeroase probleme de sănătate. Șapte bucureșteni mor zilnic din cauza poluării aerului
7 bucureșteni mor zilnic din cauza poluării aerului, arată studiile făcute de experții în calitatea aerului și medicii spitalului Marius Nasta. Potrivit acestora, poluarea aerului provoacă afecțiuni pulmonare, respiratorii, pediatrice, cardiologice, dermatologice și oncologice.
Milano vrea să interzică, până în 2024, accesul mașinilor în centrul orașului
Milano, unul dintre cele mai aglomerate orașe din Italia, a propus interzicerea mașinilor în centrul orașului. Primarul Giuseppe Sala dorește să reducă poluarea în metropola cu 1,4 milioane de locuitori și a declarat că vor urma măsuri similare.
Japonia începe etapa a doua a deversării apei de la Fukushima în ocean. Operațiunea ar putea să continue cel puţin 30 de ani
Operatorul centralei nucleare de la Fukushima a început marţi a doua fază a deversării apei contaminate şi tratate din instalaţiile sale, după ce a confirmat că prima evacuare s-a încadrat în limitele de siguranţă stabilite.
Normele de poluare Euro 7 ar putea intra în vigoare în 2025. Miniștrii din statele UE vor reglementări mai puțin dure decât voia Comisia
Noile norme de poluare EURO 7 vor fi mai puțin dure decât își dorea Comisia Europeană. Anunțul vine din partea miniștrilor statelor membre reuniți la Bruxelles, care au exclus înăsprirea standardelor de poluare în industria auto.
Statele UE vor reguli mai puțin stricte pentru noile norme de poluare Euro 7
Statele europene dezbat asupra unui proiect de compromis în așa fel încât să fie impuse reguli mai puțin stricte privind normele de poluare Euro 7 pentru vehiculele cu motoare cu combustie internă, precum și să fie amânată data la care să fie implementate noile reglementări.
Poluare în aerul de la Brașov. Agenția pentru Protecția Mediului a măsurat depășiri de trei ori ale limitelor normale de hidrogen sulfurat
Poluare în aerul de la Brașov. Localnicii din mai multe cartiere au făcut reclamații, încă de la începutul anului cu privire la un miros urât și înțepător și s-au plâns că nu pot nici măcar să își aerisească locuințele.
”InfoAer”, noua platformă de monitorizare a calității aerului din Capitală. Care sunt cele mai poluate zone din București
Odată cu lunile de toamnă, senzorii de poluare încep să se înroșească, în București, asta din cauza traficului intens din centru și a încălzirii pe sobe, la periferie. Capitala este în topul celor mai poluate din Europa.
O nouă directivă europeană pentru calitatea aerului. Românii a căror sănătate este afectată de poluare vor putea cere despăgubiri
Românii a căror sănătate este afectată de calitatea proastă a aerului, precum cei care suferă de astm, vor putea da statul în judecată ca să ceară despăgubiri. Parlamentul European a votat o directivă în acest sens.
Jakarta e cel mai poluat oraș din lume. Președintele Indoneziei, afectat din cauza tusei de mai multe săptămâni
Jakarta, capitala Indoneziei, este cel mai poluat oraș din lume, arată un nou studiu care atrage atenția asupra scăderii calității aerului. Mai mult, președintele indonezian tușește de mai multe săptămâni.
Apă și sucuri, doar din ambalaje cu dopuri atașate. Din iulie 2024, în România vor fi vândute băuturi cu dopuri lipite de PET-uri
Mai este un an până când toate sticlele de răcoritoare sau de apă vor avea obligatoriu capacul atașat. Unele companii au început deja să implementeze în țara noastră noul sistem. Românii au păreri împărțite, unii aprobă decizia, alții o resping.