Articole scrise de Cristi Popa
O călătorie cu trenul pe ruta Aeroport Otopeni - Gara de Nord poate avea trei tarife diferite. Tariful unic, doar cu numele la CFR Călători
De exemplu, o călătorie pe ruta metropolitană Aeroport Henri Coandă – Gara de Nord are un preț la casa de bilete, altul la plata electronică și costă dublu la șeful de tren.
Trenuri și mai lente în 2025: Aceleași distanțe, viteză mai mică și timpi suplimentari
Călătoria cu trenul va fi de mai lungă durată în 2025 comparativ cu 2024. Nu se lungesc distanțele între orașe României, ci scade viteza de deplasare. Pe toate liniile, chiar și pe cele proaspăt modernizate. O arată noul Mers al Trenurilor.
Societatea românească, mai dezbinată ca oricând. Războiul, politicienii fără carismă și lipsurile economice au provocat rupturi
Starea de confuzie, opiniile diametral opuse și trunchiate - atât de răspândite în această perioadă în societatea românească - toate au o explicație, spune sociologul Gelu Duminică.
Victimele exploziilor din Crevedia vor petrece sărbătorile de iarnă în containere. Multe familii au fost despăgubite doar parțial
Ne așteaptă din nou, sărbători în container, spun victimele exploziilor de anul trecut din Crevedia. Unii dintre păgubiți au primit despăgubirile integral, alte familii doar parțial.
Centura Capitalei, un simplu bulevard. CNAIR: „Nu se mai comportă ca un drum național”
Centura Capitalei la care se lucrează de peste 20 de ani „și-a pierdut valabilitatea” înainte de a fi gata, spun reprezentanții companiei de drumuri. Oficialii atrag atenția că scopul initial nu mai este ancorat în realitate.
Noul tren Alstom, pregătit de drum după un an de întârzieri. Primul transport al acestuia va fi pe ruta București-Brașov
Mai sunt doar câteva zile până când noul tren de la Alstom va putea circula spre Brașov din Capitală, cu pasageri. Cu o întârziere de un an, inițial autoritățile anunțau data de 15 noiembrie ca fiind momentul inaugurării.
Planuri pentru un tren de mare viteză. Statul român se pregătește să investească într-un studiu de fezabilitate
România pregătește terenul pentru trenurile de mare viteză. Oficiali din Ministerul Transporturilor spun că vor lansa până la sfârșitul anului studiile de fezabilitate pentru cel puțin o astfel de rută.
Centura Capitalei, veșnic șantier. După 20 de ani, Ministerul Transporturilor anunță că lucrările vor fi reluate pe două loturi
Centura Capitalei este, mai degrabă, Centura Suspinelor pentru zecile de mii de șoferi care o tranzitează zilnic. Lucrările înaintează cu greu, iar șantierele sunt deocamdată abandonate.
Lista actualizată a medicamentelor care îi pot lăsa pe șoferi fără permis de conducere
Ministerul Sănătății a actualizat lista medicamentelor care conțin substanțe interzise și care pot influența capacitatea de a conduce autoturisme. Situația poate aduce probleme în cazul testării șoferului cu aparatul drug test.
20 de locomotive CFR vor primi un sistem de propulsie cu baterii, în locul celui vechi, pe motorină
Zeci de locomotive CFR care ar fi ajuns la fier vechi vor primi o nouă viață. În cadrul unui proiect finanțat cu bani din PNRR, în primă fază, 20 de locomotive vor primi un sistem de propulsie cu baterii, în locul celui vechi, care folosește motorină.
Înghesuiți în trafic, din cauza lipsei trenurior. Între Gara de Nord și Pantelimon există infrastructură, dar sunt prea puține trenuri
Într-o capitală sufocată de mașini și de poluare, o soluție ar putea fi o rețea de trenuri metropolitane care să lege Bucureștiul de localitățile din apropiere.
Cu 40 km/h între litoral și Delta Dunării. Șef de tren: „În anul 3240 se va circula cu 1600 km/h, să avem răbdare”
Dacă vreți ca în aceeași vacanță să vedeți și litoralul, și Delta Dunării și folosiți trenul ca mijloc de transport, înarmați-vă cu răbdare. Veți avea nevoie. Un traseu de 180 de kilometri durează peste patru ore pe calea ferată.
CFR oferă apă și merdenele pentru ore întregi de întârzieri. De ce nu pot primi despăgubiri călătorii
Ore înregi de întârzieri și kilometri de nervi întinși la maximum. Totul într-o singură zi, în Gara de Nord din București, după un incident în care a fost implicat un tren marfar între Merișor și Crivadia.
Podurile feroviare ale României: vechi, ruginite, cu șuruburi slăbite și bucăți gata să cadă
Peste 80% dintre podurile și podețele pe care trec trenurile la noi în țară au nevoie de lucrări de reabilitare și n-ar rezista la asemenea viteze. Ba unele ar trebui închise și dărâmate, atât de vechi și degradate sunt.
Minivacanța de Sf. Maria, pe litoral. 140.000 de turiști vor fi la mare în cel mai aglomerat weekend din sezon
Peste 140 de mii de turiști sunt așteptați pe litoral în aceste zile libere de Sfânta Maria. Stațiunile de la malul mării au ieșit de sub avertizarea de caniculă, apa mării este caldă iar plajele sunt deja pline.
Trenuri noi, în testare de peste jumătate de an. Autoritățile din România au semnat un contract pentru achiziția a 37 de rame noi
Am pierdut deja șirul anilor care au trecut de când autoritățile de la noi au cumpărat ultimele garnituri pentru calea ferată. Și totuși, există și trenuri noi, doar că de luni întregi sunt în teste.
Valea Plângerii pe Valea Oltului: Traseu de 60 de kilometri, parcurs cu trenul în două ore
Sunt deja câteva săptămâni de când Valea Oltului a devenit Valea Plângerii pentru cei care au de circulat în zonă. Ca să se poată face lucrări de defrișare pentru viitoarea autostradă, traficul rutier a fost închis pe DN7 în timpul zilei.
Accidentele feroviare, tot mai dese. Expert: ”Avem material rulant vechi de 30-40 de ani. Ce casează alții, aducem noi pe șinele noastre”
Accidentul feroviar din gara Basarab aduce în discuție, din nou, calitatea îndoielnică a vagoanelor și locomotivelor care circulă pe șinele din țara noastră. Discuția revine după accidentul feroviar de vineri seară
”Vino-n gara noastră mică” și aproape prăbușită. Zeci de halte și gări sunt în stare deplorabilă - un nou episod din campania ”România pierde trenul”
Promisiuni că lucrurile vor arăta mai bine au tot fost de-a lungul anilor, însă, în continuare, foarte multe dintre gările din România sunt aproape un pericol pentru călători. Iar de halte nu s-a mai atins nimeni de zeci de ani.