GUVERNUL ROMÂNIEI
Noi măsuri după recalcularea pensiilor. Cum vor primi medicamente compensate și ajutoare pentru încălzire pensionarii cu venituri mici
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni că Guvernul aplică o măsură complementară recalculării pensiilor, în așa fel încât pensionarii cu venituri mici să poată beneficia în continuare de medicamente compensate, ajutoare pentru încălzire și tichete sociale.
Vinurile românești, promovate pe piața din China și mai puțin în Franța. Consilier economic la Paris: ”E greu să vinzi castraveți grădinarului”
Vinurile din cramele românești sunt promovate pe piețe din Asia, precum China și Vietnam, și pătrund mai greu pe piața din Franța, cel mai mare producător de vinuri din lume în 2023
Programul Rabla pentru tractoare. Fermierii ar putea cumpăra utilaje de cel mult 55.000 de euro
Una dintre condiții este ca, după trei ani de la primirea finanțării, fermierul-persoană fizică să se transforme într-o formă de organizare juridică. L. Neculaescu: "Dacă nu se conformează, îi luăm banii înapoi"
Risc uriaș în ceea ce privește deficitul bugetar al României. Specialiștii trag un nou semnal de alarmă: "Dumnezeule, unde ne ducem cu cheltuielile astea?"
Cheltuielile cu bunuri și servicii marchează un record al ultimilor zece ani. Experții au avertizat de mult timp că măsurile luate de Guvern vor duce la așa ceva.
Cât costă organizarea alegerilor prezidențiale 2024. Estimarea făcută de Guvern
Suma necesară pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea în bune condiții al alegerilor prezidențiale din România este estimată la 1,39 miliarde de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.
Surse: Ministrul Rafila, chemat la Guvern pentru explicații în dosarul Pantelimon
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a fost chemat, luni, de premierul Marcel Ciolacu la Guvern pentru a discuta despre raportul Corpului de control în cazul spitalului ”Sfântul Pantelimon”, au declarat surse politice pentru Euronews România.
Reducerea cheltuielilor bugetare, misiune imposibilă. Discuții Boloș-Ciolacu la Guvern, pe tema deficitului bugetar
Planul de măsuri adoptat în toamna anului trecut, pentru reducerea cheltuielilor bugetare, n-a avut efectul scontat. Potrivit datelor din execuția bugetară pe ultimele 6 luni, cheltuielile au crescut cu 60 de miliarde de lei față de aceeași perioadă din 2023.
De la legea salarizării unitare la cea din domeniul securității. De ce angajamentele promise de politicieni în PNRR au fost "uitate"
Legea salarizării unitare, modernizarea cadrului legislativ în domeniul securității și apărării naționale, reglementarea lobby-ului, dar și alte proiecte promise bat pasul pe loc.
Guvernul a avut încasări record, dar are cheltuieli și mai mari. Comisia Europeană: România va avea cel mai mare deficit din UE īn 2024
Chiar dacă ministrul de finanțe se laudă că luna trecută ANAF a depăşit un prag istoric de venituri, de 50 de miliarde de lei, statul e nevoit în continuare să se împrumute pentru a ține pasul cu cheltuielile pe care le face.
Ce spun specialiștii despre CNP-ul fiscal pregătit de Guvern: "Avem motive nenumărate de îngrijorare". Cum au făcut alte țări
Conform proiectului aflat în dezbatere publică, orice persoană fizică cu un cod numeric personal poate solicita alocarea unui număr de identificare digitală, care va fi utilizat în relația cu băncile sau cu autoritățile.
Ciolacu, după discuțiile cu Viktor Orban despre Schengen: România se bazează pe acțiunea onestă a Ungariei
Premierul Marcel Ciolacu va avea o întâlnire informală vineri cu omologul său ungar, Viktor Orban, pentru a discuta despre aderarea României la spațiul Schengen, în contextul în care Ungaria deține președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene.
România apelează la un împrumut de la Banca Mondială pentru a acoperi deficitul. Ciolacu: ”Dacă vreți, opresc orice investiție și avem deficit 3%”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că Banca Mondială a acordat României un împrumut pentru a acoperi deficitul bugetar deoarece ”a văzut ritmul de dezvoltare” al țării noastre și ”nu a considerat un risc pentru un plasament”
Luptă dură pentru depolitizarea companiilor de stat. Demisia șefilor AMEPIP, cerută de CE. Clientela de partid din CA-uri, noua țintă
Lupte grele între București și Bruxelles pentru depolitizarea celor peste 1.400 de companii de stat. În prezent, clientela politică a partidelor de guvernământ domină consiliile de administrație ale firmelor și întreprinderilor publice.
A demisionat conducerea AMEPIP, super-agenția care controlează toate companiile de stat din România. Surse: Decizia, luată la presiunile CE pentru deblocarea plăților din PNRR
Conducerea Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) a demisionat și urmează să fie organizată selecția pentru o nouă echipă managerială a instituției, a transmis marți Guvernul
Cum gestionează Japonia problema urșilor. Atacurile crescute necesită măsuri speciale, inclusiv utilizarea inteligenței artificiale
În Japonia s-au încercat diverse metode de a preveni atacurile urșilor: lupi-robot, sisteme de inteligență artificială sau vânători care patrulează prin orașe.
Testarea antidrog a șoferilor. Medicii îi contrazic pe polițiști în cazul testelor fals-pozitive și vin cu o soluție
Ordonanța care prevede că șoferii care refuză testarea rapidă pentru alcool sau droguri să poată rămâne fără permis până e gata raportul toxicologic a stârnit foarte multe controverse.