ȘTIRI LOCALE
Povestea profesorului din Călărași care a picat BAC-ul de șase ori: „A fost vina mea, a părinților și a mediului școlar”
Ionuț David Pirneci, profesor de Istorie şi Educaţie Socială la Şcoala Gimnazială nr. 1 din comuna Sohatu, Călăraşi, este profesor MERITO 2022. El a dat Bacalaureatul de șase ori. A explicat motivele la Euronews România, precizând că a fost inclusiv vina lui.
De la „Poftiți în vagoane”, la „topiți în vagoane”. Ca să scape de căldură, pasagerii călătoresc pe treptele trenului, cu ușile deschise
„Cu natura nu ne putem lupta!”. Este explicația dată de șeful CFR Călători pentru jurnaliștii Euronews atunci când a fost întrebat de ce nu funcționează instalațiile de aer condiționat din vagoanele companiei de stat.
Cea mai mare grădină cu fluturi tropicali din România este la Iași. Zeci de specii au fost duse acolo, inclusiv cel mai mare fluture din America
O suprafață de aproximativ 700 de metri pătrați, de lângă Iași, a fost transformată în casă pentru sute de fluturi aduși din Filipine, Costa Rica și Africa. De toate dimensiunile și de toate culorile, fluturii încântă privirile tuturor.
Nou termen în procesul lui Vlad Pascu. Dacă se va dovedi că răniții au infirmități permanente, inculpatul ar putea primi o pedeapsă mai dură
Nou termen în dosarul 2 Mai. Judecătoria Mangalia a amânat pentru 14 august procesul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri și a rănit alți trei, în 2023, în localitatea 2 Mai.
Ca să scape de căldură, românii merg oriunde pentru o bălăceală gratis. Se scaldă în râuri și lacuri, deși nu e doar interzis, ci și periculos
Zilele călduroase de vară îi ademensc uneori pe oameni la o baie răcoroasă într-un lac sau într-un rău, unde scăldatul este, însă, strict interzis.
Copii de la sate, care n-au văzut niciodată marea sau muntele, vor merge pentru prima dată într-o tabără. Mulți vor ieși întâia oară din comuna lor
Peste jumătate dintre copiii din mediul rural spun că nu au fost niciodată într-o vacanță. Mulți dintre ei nu au văzut marea sau muntele, iar unii nici măcar nu au ieșit din satul lor.
Două case, construite în cinci zile. Peste 100 de voluntari muncesc de zor în județul Iași ca să schimbe viețile unor familii nevoiașe
Două case construite în cinci zile. Este pariul pe care l-au făcut zeci de voluntari români și străini, într-o comună din Iași. Un maraton caritabil, pentru două familii care nu-și permit condiții decente de trai.
Sute de participanți la Parada Cluj Pride 2024. În paralel a avut loc și un Miting pentru Familie
Parada Cluj Pride 2024 care celebrează comunitatea LGBTQ+ a adunat sute de participanți!.Într-un marș organizat în centrul orașului, aceștia au pledat pentru drepturile persoanelor care fac parte din această comunitate.
Uși deschise spre o nouă viață. O familie a cărei locuință a fost distrusă de flăcări a primit o casă nouă
Au văzut cum flăcările distrug totul, iar trei luni mai târziu au pășit într-o casă nouă, mobilată, cu toate utilitățile. Este povestea unei familii cu trei copii din Iași, pentru care totul părea fără soluție.
Zeci de hectare din județul Giurgiu au fost compromise în totalitate de grindină
Ploile torențiale din ultimele zile au avut efecte dezastruoase pentru culturile agricole. În mai multe comune din județul Giurgiu, lanuri întregi de grâu și porumb au fost distruse, în special din cauza grindinei.
Primul weekend perfect pentru plajă. Ce trebuie să știe turiștii de pe litoral care vor să voteze la alegeri
Mii de turiști se bucură de un sfârșit de săptămână perfect la malul mării. Aproape 30 de grade Celsius au fost anunțate în aceste zile, dar briza ușoară și apa mării fac ca temperaturile să fie mai ușor de suportat.
Audieri în dosarul 2 Mai. Pentru prima dată, Vlad Pascu a fost nevoit să asculte mărturiile familiilor tinerilor pe care i-a ucis în accident
Audieri maraton la Mangalia, într-un nou termen în care Vlad Pascu este judecat in cazul accidentului din localitatea 2 Mai. Familiile tinerilor uciși în accident, dar și studentii răniți au depus din nou mărturie după ce procesul a fost reluat parțial cu o nouă judecătoare.
„Gheață cât pumnul!” Grindina a devastat culturi și proprietăți în anumite zone din țară, iar localnicii spun că n-au mai văzut așa ceva
Grindina a devastat culturile și proprietățile localnicilor din zona comunei Răducăneni din Iași. Localnicii au povestit că au fost martorii unui fenomen meteorologic pe care nimeni nu l-a văzut de zeci de ani.
Au început lucrările la metroul din Cluj. Când se va circula pe prima magistrală construită în afara Bucureștiului
Construirea metroului din Cluj a început miercuri, iar lucrările vor dura șapte ani. Investiția se ridică la aproape trei miliarde de euro și este asigurată parțial cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Ce e „boala obrajilor pălmuiți”, maladia contagioasă care îi afectează pe copii și care poate fi confundată cu o răceală
După rujeolă, o altă boală a copilăriei aduce din ce în ce mai mulți copii la medic. Doctorii spun că în ultima perioadă s-au înmulţit cazurile de eritem infecţios, cunoscută ca „boala obrajilor pălmuiți”, o maladie contagioasă.
Trei trenuri de călători, blocate din cauza furtunii în Mureș. Mii de oameni, fără curent electric în Harghita
Trei trenuri în care se află călători au rămas blocate luni seara între localitățile Archita din județul Mureș și Beia, din județul Brașov, din cauza apelor și aluviunilor care au acoperit calea ferată.
A început goana după un loc la creșele și grădinițele de stat. Sunt mai ieftine, spun părinții, pe când cele private costă peste 1.500 lei/lunar
A început goana după un loc la creșele și grădinițele de stat. Copiii sub șase ani pot fi înscriși până pe 14 iunie la una dintre cele două forme de învățământ.
Șezătoare în aeroport pentru promovarea iei românești. Pasagerii care așteaptă să se îmbarce pot să coasă la bluza tradițională
Șezătoarea de la sat s-a mutat în aeroportul din Iași, acolo unde artistul Mihai Cantor, primul român care a creat o geantă pentru Dior, a început să coasă o ie.
România duce lipsă de tractoriști, deși meseria aduce câștiguri bune. Salariul unui șofer de utilaj agricol depășește 10.000 de lei în unele zone
Forța de muncă rămâne una dintre marile probleme din agricultură. Lipsesc șoferii pentru utilajele agricole. Fermierii spun că nu mai sunt persoane interesate și nu există școli pentru așa ceva. Totuși, meseria aduce câștiguri bune.
Cel mai rezistent pod, realizat de studenți români la un concurs internațional. Construcția cântărește 82 de kg și poate susține o mașină
Viitorii ingineri din Iași au reușit să construiască cel mai rezistent pod metalic la un concurs internațional. Podul, în miniatură, cântărește doar 82 de kilograme și poate susține o mașină, dar poate fi realizat și la scară mare. Studenții români s-au întrecut cu 11 echipe.
Poveștile elevilor olimpici din România. Copiii își sacrifică timpul liber, ieșirile cu prietenii și vacanțele ca să facă performanță
Învață la școală să devină cei mai buni. Sunt elevii olimpici ai României. În spatele reușitei lor stă multă pregătire individuală, uneori până la epuizare.