ȘTIRI LOCALE
A început goana după un loc la creșele și grădinițele de stat. Sunt mai ieftine, spun părinții, pe când cele private costă peste 1.500 lei/lunar
A început goana după un loc la creșele și grădinițele de stat. Copiii sub șase ani pot fi înscriși până pe 14 iunie la una dintre cele două forme de învățământ.
Șezătoare în aeroport pentru promovarea iei românești. Pasagerii care așteaptă să se îmbarce pot să coasă la bluza tradițională
Șezătoarea de la sat s-a mutat în aeroportul din Iași, acolo unde artistul Mihai Cantor, primul român care a creat o geantă pentru Dior, a început să coasă o ie.
România duce lipsă de tractoriști, deși meseria aduce câștiguri bune. Salariul unui șofer de utilaj agricol depășește 10.000 de lei în unele zone
Forța de muncă rămâne una dintre marile probleme din agricultură. Lipsesc șoferii pentru utilajele agricole. Fermierii spun că nu mai sunt persoane interesate și nu există școli pentru așa ceva. Totuși, meseria aduce câștiguri bune.
Cel mai rezistent pod, realizat de studenți români la un concurs internațional. Construcția cântărește 82 de kg și poate susține o mașină
Viitorii ingineri din Iași au reușit să construiască cel mai rezistent pod metalic la un concurs internațional. Podul, în miniatură, cântărește doar 82 de kilograme și poate susține o mașină, dar poate fi realizat și la scară mare. Studenții români s-au întrecut cu 11 echipe.
Poveștile elevilor olimpici din România. Copiii își sacrifică timpul liber, ieșirile cu prietenii și vacanțele ca să facă performanță
Învață la școală să devină cei mai buni. Sunt elevii olimpici ai României. În spatele reușitei lor stă multă pregătire individuală, uneori până la epuizare.
O elevă din Iași, care a învățat singură limba spaniolă, a câștigat locul întâi la olimpiada națională
Este olimpică pe țară la spaniolă, deși nu studiază această limbă străină la școală și nici n-a făcut meditații. Vorbim despre o elevă de clasa a XI-a din Iași, care, învățând singură, a obținut cel mai mare punctaj la Olimpiada Națională de Spaniolă.
Premieră în România și în Europa. Primul limitator de viteză cu senzori a fost montat în apropierea Bucureștiului
Premieră în România și în Europa. În apropierea Bucureștiului a fost montat primul limitator de viteză cu senzori. În cazul în care un șofer nu respectă limita de viteză, un prag de 6 centimetri se ridică din asfalt.
Solul din Slănic Prahova este stabilizat momentan. CNSU a adoptat o hotărâre de urgență pentru a se face foraje în zonă
Solul în centrul orașul Slănic Prahova a fost stabilizat momentan, după ce specialiștii au umplut cu pietriș craterul format acolo, dar sunt așteptate noi tasări în zonă.
Cozonaci făcuți după rețete tradiționale. Gospodinele din Iași folosesc cinci kilograme de făină pentru aluat
Deși estimările arată că peste șapte milioane de cozonaci vor fi vânduți în magazine de sărbătorile pascale, multe gospodine preferă să frământe coca în mod tradițional. Rețetele sunt păstrate din generație în generație.
Craterul de la Slănic Prahova umplut cu pietre de râu. Prefect: Am propus HG pentru a ajuta oamenii afectați
Autoritățile au găsit o soluție provizorie pentru rezolvarea crizei de la Slănic Prahova. Muncitorii umplu craterul format în șosea cu pietre mari de râu, în speranța că vor putea stabiliza solul, astfel încât oamenii evacuați să se poată muta înapoi în casele lor.
Concluziile anchetei după surparea asfaltului din Slănic. Specialiștii spun că este nevoie de studii mai ample și de lucrări de intervenție
Surparea asfaltului în orașul Slănic din județul Prahova a fost cauzată de infiltrațiile de apă provenite de la precipitați sau conductele avariate. Acestea sunt primele concluzii ale autorităților județene în urma cercetărilor făcute la fața locului.
Când mașinile și avioanele se iau la întrecere iese ceva spectaculos. Zeci de automobile de epocă, în cursă cu aeronave F-16, în Baza 86 Aeriană Borcea
Peste 50 de mașini istorice s-au întrecut cu avioanele F-16 de la Baza 86 Aeriană Borcea. A fost o întrecere simbolică de care șoferii și militarii s-au bucurat din plin.
UPDATE. Stradă surpată la Slănic. DSU: Nu există diferenţe privind tasarea terenului faţă de măsurătorile precedente
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, transmite cu privire la situaţia de urgenţă în localitatea Slănic, judeţul Prahova, că în urma măsurătorilor efectuate de către operatorul atestat s-a constatat că nu există diferenţe în ceea ce priveşte tasarea terenului faţă de măsurătorile precedente.
Frământatul aluatului poate fi o tehnică de relaxare, spun psihologii. În România, cozonacul e și cel mai apreciat desert tradițional de Paște
Mai sunt câteva zile până la Paște iar de pe mese cu siguranță nu va lipsi cozonacul. Iar dacă decideți să îl faceți acasă trebuie să știți că frământatul aluatului poate avea multe beneficii.
UPDATE. Stradă surpată în Slănic, Prahova. S-a format un crater de aproximativ doi metri. 20 de persoane, evacuate preventiv
O stradă din Slănic, județul Prahova, s-a prăbușit joi dimineața. La fața locului au fost trimise echipe formate din personal DSU și IGSU. Oamenii din zona afectată au fost evacuați.
Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență din Iași, după 20 de ani de planuri
A fost nevoie de aproape 20 de ani pentru ca săpăturile pentru Spitalul Regional de Urgență din Iași să înceapă. Două decenii în care sute de mii de pacienți au fost plimbați de la un spital la altul pentru investigații.
Bani europeni pentru lucrări de modernizare îndoielnice. Stâlpii de iluminat, recent montați în Cluj-Napoca, sunt strâmbi
Bani europeni, dar lucrări de modernizare în stil... românesc. Se întâmplă în Cluj-Napoca, unde oamenii care locuiesc pe mai multe străzi reabilitate au postat pe rețelele sociale că stâlpii de iluminat recent montați sunt strâmbi.
O pisică gestantă a mers singură la spital să nască. Imagini inedite, surprinse de camerele unei clinici din Iași
Medicii unei clinici veterinare din Iași au avut parte de o surpriză când în fața sediului, după miezul nopții, au găsit o pisică gestantă. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care felina se așază în fața ușii.
Brașov: Tabără pentru nevăzători, cu câini-ghizi, lângă Făgăraș. Cățelușa Nutella, prezentă și ea acolo
O tabără pentru nevăzători are loc în weekend la Hurez, lângă Făgăraș. Vasile Cristea, nevăzătorul care a câștigat procesul cu două lanțuri de magazine după ce paznicii nu i-au permis accesul cu un câine ghid în magazine, se află și el acolo.
Încep lucrările la Spitalul Regional Iași. 850 de paturi, 20 de săli de operație și 3.000 de angajați ar urma să aibă unitatea medicală
După aproape două decenii în care Spitalul Regional de Urgență din Iași e o idee pe hârtie, au început primele mișcări pe terenul pe care ar urma să se ridice clădirea unității medicale. Se lucrează la drumul utilitar, urmând ca de pe 19 aprilie să se înceapă efectiv lucrările la spital.
La spitalul din Târgu Cărbunești, 99% din buget se duce pe salarii. Unitatea medicală are datorii de peste un milion de euro
Managerul spitalului din Târgu Cărbunești ia în calcul să-și dea demisia. Declarația lui vine după ce a anunțat că unitatea medicală pe care o conduce este aproape de „faliment”, pentru că peste 90 la sută din buget merge către salarii.