ȘTIRI LOCALE
Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență din Iași, după 20 de ani de planuri
A fost nevoie de aproape 20 de ani pentru ca săpăturile pentru Spitalul Regional de Urgență din Iași să înceapă. Două decenii în care sute de mii de pacienți au fost plimbați de la un spital la altul pentru investigații.
Bani europeni pentru lucrări de modernizare îndoielnice. Stâlpii de iluminat, recent montați în Cluj-Napoca, sunt strâmbi
Bani europeni, dar lucrări de modernizare în stil... românesc. Se întâmplă în Cluj-Napoca, unde oamenii care locuiesc pe mai multe străzi reabilitate au postat pe rețelele sociale că stâlpii de iluminat recent montați sunt strâmbi.
O pisică gestantă a mers singură la spital să nască. Imagini inedite, surprinse de camerele unei clinici din Iași
Medicii unei clinici veterinare din Iași au avut parte de o surpriză când în fața sediului, după miezul nopții, au găsit o pisică gestantă. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care felina se așază în fața ușii.
Brașov: Tabără pentru nevăzători, cu câini-ghizi, lângă Făgăraș. Cățelușa Nutella, prezentă și ea acolo
O tabără pentru nevăzători are loc în weekend la Hurez, lângă Făgăraș. Vasile Cristea, nevăzătorul care a câștigat procesul cu două lanțuri de magazine după ce paznicii nu i-au permis accesul cu un câine ghid în magazine, se află și el acolo.
Încep lucrările la Spitalul Regional Iași. 850 de paturi, 20 de săli de operație și 3.000 de angajați ar urma să aibă unitatea medicală
După aproape două decenii în care Spitalul Regional de Urgență din Iași e o idee pe hârtie, au început primele mișcări pe terenul pe care ar urma să se ridice clădirea unității medicale. Se lucrează la drumul utilitar, urmând ca de pe 19 aprilie să se înceapă efectiv lucrările la spital.
La spitalul din Târgu Cărbunești, 99% din buget se duce pe salarii. Unitatea medicală are datorii de peste un milion de euro
Managerul spitalului din Târgu Cărbunești ia în calcul să-și dea demisia. Declarația lui vine după ce a anunțat că unitatea medicală pe care o conduce este aproape de „faliment”, pentru că peste 90 la sută din buget merge către salarii.
Animalul care a urmărit un biciclist în Poiana Brașov ar putea fi împușcat. Imaginile au stârnit dezbatere în online: e lup sau câine lup?
Animalul care a speriat un biciclist pe drumul spre Poiana Brașov ar putea fi împușcat sau capturat și dus la Sanctuarul de la Zărnești. Momentan, nu se știe sigur dacă este vorba despre un lup sau câine lup, deși oficialii s-au referit la el ca fiind „lup”.
MApN: Exercițiu de mobilizare în țară. Rezerviștii, chemați la unitățile militare pentru activități de pregătire
Un exercițiu de mobilizare are loc zilele acestea în câteva județe din țară. Oficialii ministerului Apărării spun că scopul activității este verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare.
Prima campanie din țară de testare a memoriei. O dată la zece secunde, în lume, e găsit un om cu tulburări de memorie
Weekendul acesta, în Iași, specialiștii au testat gratuit capacitatea memoriei celor care au dorit acest lucru, în cadrul primei astfel de campanii din țară. Evenimentul nu a fost organizat întâmplător. 7 aprilie este Ziua Mondială a Sănătății.
Intoxicație misterioasă la Colegiul ”C.D Loga” din Timișoara. Zeci de elevi și profesori au ajuns la spital
Intoxicație misterioasă la Colegiul național ”C.D Loga” din Timișoara. Zeci de elevi și profesori au ajuns la spital în timpul nopții, cu simptome de intoxicație: dureri abdominale, amețeală, vărsături și frisoane.
O minte sclipitoare. Un băiat din Năvodari face calcule complicate în timp record, fără hârtie și creion, și câștigă aurul la competiții internaționale
Un băiețel de clasa a II-a din Năvodari uimește lumea. A câștigat aurul la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală din Turcia și are în palmares alte zeci de trofee. Face calcule complicate în doar câteva secunde, fără creion și caiet sau calculator. Doar în minte.
Învățătoare din Constanța, înregistrată când îi numea pe elevi „strâmbi” și „tâmpiți”. Femeia de 72 de ani, cercetată pentru purtare abuzivă
Este anchetă la o școală din Constanța. O învățătoare pensionară, chemată înapoi la catedră să-i învețe carte pe elevi, a fost înregistrată în timp ce-i numește pe copii „tâmpiți, strâmbi, urâți” și „nesimțiți”.
Șoferii din Arad folosesc legitimații de handicap, falsificate, ca să nu mai plătească 2 lei parcarea, transmit autoritățile
Aproximativ jumătate dintre autoturismele parcate în zona centrală a municipiului Arad folosesc carduri speciale pentru persoane cu handicap, susțin autoritățile, care vor să pună capăt fenomenului. Legitimația îi scuteşte pe şoferi de plata taxei de parcare, care costă, oricum, o nimica toată.
Ploiești: Este alertă în oraș, după ce un urs a fost văzut pe străzi. Populația, avertizată prin mesaj RO-ALERT
Este alertă în Ploiești, după ce un urs brun a fost văzut în noaptea de vineri spre sâmbătă pe străzile orașului. Animalul este în continuare liber, iar o echipă de intervenţie, convocată de primar, încearcă să îl captureze.
România în Schengen aerian: Terminalul 4 de la Aeroportul Internaţional Iași, al doilea ca mărime din țară, devine operațional înainte de termen
Odată cu intrarea României în Schengen aerian, cei care vor zbura de pe Aeroportul Iași spre destinații aflate în interiorul Spațiului Schengen, vor folosi Terminalul 4, cel mai nou terminal și al doilea ca mărime din România.
Animalele de la Zoo Brașov pot fi adoptate la distanță. 2500 de euro, atât costă să vezi live, de acasă, ce face animalul adoptat
Începând cu luna martie, vizitatorii Grădinii Zoologice din Brașov pot adopta la distanță orice animal. Fondurile strânse sunt folosite pentru întreținerea parcului.
Năvodari: Revoltă din cauza unui imobil ridicat între două blocuri. Primăria susține că a fost obligată de instanță să aprobe
Situație tensionată la Năvodari, unde locatarii s-au revoltat din cauza unui imobil construit între două blocuri. Oamenii sunt supărați deoarece spațiul rămas între clădiri este foarte mic și se tem pentru siguranța lor.
Încep lucrările de amenajare în interiorul Cazinoului din Constanța
Încep lucrările de amenajare în interiorul Cazinoului din Constanța. Aflat în plin proces de restaurare de patru ani, simbolul orașului de la malul mării va funcționa ca un spațiu multicultural, cu zone expoziționale și săli de spectacole.
Acuzată că lua mită și o dădea și altor medici. Șefa secției de Psihiatrie de la spitalul din Pitești, reținută
Șefa Secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești a fost reținută pentru 24 de ore. Este cercetată pentru luare și dare de mită. Potrivit anchetatorilor, medicul psihiatru ar fi luat mită de 147 de ori în doar patru luni de la pacienți.
Într-o comună din Sălaj, elevii sunt premiați pentru simplul fapt că merg la școală. O excursie, celor care au o prezență de 100%
Prezența elevilor la școală este premiată în comuna sălăjeană Dobrin. Directoarea școlii a reușit să îi motiveze pe elevi să participe în număr cât mai mare la cursuri.
Manevra Heimlich, predată în bisericile de la sate. După Sfânta Liturghie, credincioșii din Iași au învățat ce să facă în situații limită
Lecții de prim ajutor și măsuri de prevenire a unor situații de urgență, predate în biserici. În 60 de parohii din județul Iași, credincioșii prezenți la slujbă au aflat ce pot face în cazul unor situații limită. Profesori le-au fost pompierii și paramedicii de la ISU Iași.
Ministrul Justiției condamnă gafa judecătoarei care a făcut prezența unei victime decedate: „Am fost efectiv paralizată când am văzut”
Gafa judecătoarei din Mangalia este o pată neagră în ceea ce privește sistemul judiciar. Este declarația Ministrului Justiției, Alina Gorghiu, în timpul prezentării bilanțului Direcției Anticorupție.
Judecătoarea care a cerut buletinul unui tânăr mort, la procesul lui Vlad Pascu, cercetată
Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară pentru a face verificări în cazul judecătoarei din Mangalia, care a condus, ieri, ședința în dosarul accidentului din stațiunea 2 mai.
Agresivitatea față de animale: O problemă neglijată de lege, iar de consecințe se ocupă doar ONG-urile
Pentru cei mai mulți sunt niște prieteni, pentru alții, ființe lipsite de apărare și pe care le pot supune la tratamente greu de închipuit. În ciuda legislației existente, sunt semnalate des cazuri de violență asupra animalelor.
Cel mai mare muzeu interactiv din România s-a deschis la Brașov. Cum funcționează și la ce ajută apa conectată la muzică
Cel mai mare muzeu interactiv din România și-a deschis porțile la Brașov. De la fenomene ale naturii și până la tot felul de teorii complexe, toate pot fi descoperite și înțelese cu mai multă ușurință în cadrul Muzeului de Științe.