Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Audieri în dosarul 2 Mai. Pentru prima dată, Vlad Pascu a fost nevoit să asculte mărturiile familiilor tinerilor pe care i-a ucis în accident

Audieri maraton la Mangalia, într-un nou termen în care Vlad Pascu este judecat in cazul accidentului din localitatea 2 Mai. Familiile tinerilor uciși în accident, dar și studentii răniți au depus din nou mărturie după ce procesul a fost reluat parțial cu o nouă judecătoare.

Familiile victimelor din accidentul de la 2 Mai produs de Vlad Pascu, audiate

Aproximativ cinci ore au durat audierile de vineri. Vlad Pascu a fost în boxa inculpaților și, pentru prima oară, a avut de ascultat toate mărturiile familiilor victimelor care au decedat în accidentul rutier, dar și pe tinerii care au fost răniți în acea zi. Doi dintre ei au participat la ședința de judecată.

Noua judecătoare care a preluat procesul de la Ancuța Popoviciu, judecătoarea care a fost recuzată din acest dosar, a admis și cererea formulată de familiile tinerilor care au murit în accident și care vor schimbarea încadrării juridice a faptei din ucidere din culpă în omor calificat. Instanța a rămas în pronunțare până la data de 14 iunie.

Vlad Pascu nu a fost audiat astăzi, nu a vrut să depună niciun fel de declarație - așa a fost sfătuit de avocații săi.

Rămâne de văzut, prin urmare, care va fi verdictul noii judecătoare săptămâna viitoare. În cazul în care va fi acceptată schimbarea încadrării din ucidere din culpă în omor calificat, dosarul se va muta la Tribunalul Constanța.

La sfârșitul lunii mai, Judecătoria Mangalia a respins ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpat, însă decizia nu este definitivă.

În momentul când a produs accidentul rutier, Vlad Pascu era drogat. Doi tineri au murit şi alți trei au fost răniți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE