Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primul weekend perfect pentru plajă. Ce trebuie să știe turiștii de pe litoral care vor să voteze la alegeri

Mii de turiști se bucură de un sfârșit de săptămână perfect la malul mării. Aproape 30 de grade Celsius au fost anunțate în aceste zile, dar briza ușoară și apa mării fac ca temperaturile să fie mai ușor de suportat. Pentru mulți, vacanța se va termina duminică după prânz, ca să aibă timp suficient pentru a a ajunge la vot. Cei care vor să mai rămână pe litoral au la dispoziție secții de votare și în stațiuni, unde își vor putea exprima doar opțiunea pentru europarlamentare. Pentru alegerile locale se poate vota doar în localitatea de domiciliu sau reședință.

Turiștii pot vota în secțiile de pe litoral doar pentru alegerile europarlamentare

La prânz, mii de turiști se relaxau în apă sau pe plajă.

Diana Sobaru, jurnalistă Euronews: „Față de weekendul trecut, când în apa mării nu erau mai mult de 18 grade Celsius, acum s-a mai încălzit, sunt 20-21 de grade Celsius, nu e niciun val, iar marea este foarte limpede. Nu e de mirare așadar că toată lumea care a venit la plajă se bălăcește în voie”.

Turist: Foarte frumos. Vremea este bună, apa este caldă, totul este bine.

Turist: E bine. Vremea bună, am văzut că se anunța caniculă, am nimerit la fix.

Turistă. E bine. Puțin aglomerat, dar e bine. Prețurile sunt accesibile, să zicem accesibile.

Prețurile la cazare și șezlonguri pe plajă sunt încă de extrasezon așa că în multe dintre hoteluri, gradul de ocupare depășește 60%.

Sebastian Puznava, managerul unui hotel: „La hotelul nostru, o cameră pleacă de la 230 de lei pe noapte pentru doi adulți și ajunge până la 550 de lei pe noapte pentru doi adulți și un copil până în 10 ani, unde beneficiază de servicii all inclusive light, adică șezlonguri pe plajă, toate cele trei mese incluse, un snack și toate băuturile alcoolice și non-alcoolice incluse în acest tarif”.

Pentru mulți, vacanța se termină duminică spre prânz.

Turistă: Mergem la vot. Când ajungem acasă, mergem și la vot.

Diana Sobaru, jurnalistă Euronews: „La nivelul județului Constanța au fost amenajate 561 de secții de votare, o parte dintre acestea, chiar în stațiuni, aproape de plajă. De exemplu, în stațiunea Mamaia, turiștii au la dispoziție o secție de votare unde își pot exercita dreptul la vot, însă, atenție, doar pentru alegerile europarlamentare, nu și pentru cele locale”.

Aproximativ 30 de mii de turiști își petrec sfârșitul de săptămână pe litoral.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE