Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nou termen în procesul lui Vlad Pascu. Dacă se va dovedi că răniții au infirmități permanente, inculpatul ar putea primi o pedeapsă mai dură

Nou termen în dosarul 2 Mai. Judecătoria Mangalia a amânat pentru 14 august procesul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri și a rănit alți trei, în 2023, în localitatea 2 Mai. Instanța a stabilit, vineri, ca răniții în accident să facă expertize medico-legale. Dacă se va dovedi că rănile suferite au dus la infirmități permanente, Vlad Pascu ar putea primi o pedeapsă mai dură.

Nou termen în procesul lui Vlad Pascu. Răniţii în accidentul de la 2 Mai vor fi expertizaţi medico-legal

Expertizele vor fi făcute la Institutul Naţional de Medicină Legală din Bucureşti. În funcție de concluzia legiştilor, încadrarea lui Pascu ar putea fi schimbată: din vătămare corporală, în vătămare corporală cu circumstanţe agravante.

Adrian Cuculis, avocatul familiilor victimelor: „Avem trei copii care au rămas în viaţă, dintre care doi sunt cu infirmitate permanentă vizibilă. Sigur că nu putem să pronunţăm o hotărâre şi nu poate instanţa să pronunţe o hotărâre şi să se constate că este infirmitatea permanentă, avem nevoie de o expertiză. Mergem către aproape 11 ani, 10 ani și 6 luni”.

Reporter: Cât ar fi luat fără?

Adrian Cuculis, avocatul familiilor victimelor: „Aici mai scădem cel puțin încă 6 luni de zile, asta-i diferența”.

Adrian Bendeac, avocatul lui Vlad Pascu: „Această expertiză tinde, pe de o parte, să justifice pretenţiile civile formulate în cauză, iar pe de altă parte, dacă vor fi zile de îngrijiri medicale peste numărul fixat deja, deci peste 90 de zile de îngrijiri medicale sau dacă se constată că vătămările respective au produs o infirmitate, în această situaţie se poate pune în discuţie şi o eventuală schimbare de încadrare în sensul agravării încadrării juridice”.

Vlad Pascu s-a prezentat în fața judecătorilor total schimbat față de acum câteva luni. A fost al optulea termen în procesul în care este judecat.

La ieșirea din sală, părinții tinerilor care și-au pierdut viața în accident au avut opinii diferite referitor la evoluția procesului.

Livia Dragomir, mama Robertei: „Poate un pic mai încrezătoare. Așteptăm expertiza să vedem ce va spune, pentru că ei oricum vor avea infirmități pe viață, mai ales Cristina. Deci, se vede, suferă foarte mult. Așteptăm să vedem expertiza și vedem ce se va întâmpla mai departe”.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi: „Suntem profund dezamăgiți de cum merg lucrurile, toate speranțele noastre ni s-au risipit. Numai prostii se vorbesc în sală, nimic despre copiii noștri, chiar nu mai avem nicio speranță”.

În octombrie anul trecut, Vlad Pascu a fost trimis în judecată, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Săptămâna trecută, instanța a respins cererea de schimbare a încadrării juridice, din ucidere din culpă, în omor calificat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE