ȘTIRI LOCALE
Boris, câinele erou din Odorheiu Secuiesc, a ajuns primul la băiatul prins sub dărâmături. ”Era la mai mult de un metru sub pământ”
Boris e un ciobănesc german, are aproape doi ani și nu atât de multă experiență, nefiind specializat în căutarea în dărâmături. Chiar și așa, a fost cel care a reușit să identifice locul unde era băiatul de 17 ani, peste care căzuse o parte din clădirea internatului unui liceu din Odorheiu Secuiesc.
UPDATE. Fostul manager al SJU Botoșani, directorul de îngrijiri și doi medici, acuzați de corupție, rămân în arest
Judecătorii au emis mai multe mandate de arestare preventivă în scandalul de corupție de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani. Fostul manager al SJU Botoșani, directorul de îngrijiri și doi medici, acuzați de corupție, rămân în arest, potrivit ultimelor date, transmite Agerpres.
O nouă navă de luptă a intrat în flota militară a României, prima după 18 ani: vânătorul de mine „Sublocotenent Ion Ghiculescu”
O nouă navă de luptă a intrat în flota militară a României. Este vorba despre vânătorul de mine M270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, cumpărat de armata română de la Marina Regală Britanică.
Un câine l-a găsit primul, sub dărâmături, pe băiatul zdrobit de un perete, în Harghita
Un câine a fost cel care l-a găsit primul pe băiatul de 17 ani, sub dărâmături, după ce zidul internatului unui liceu din Harghita s-a prăbușit, luni, peste el. Adolescentul urma să împlinească 18 ani peste câteva zile, chiar în prima zi de Crăciun.
Biserică veche de trei secole, salvată de voluntari. Colindătorii deschid ușile bisericilor restaurate prin ”Ambulanța pentru monumente"
Un grup de colindători a deschis porțile unei biserici vechi de sute de ani, în județul Sălaj. Astfel, tinerii au sărbătorit restaurarea lăcașului de cult care a fost posibilă prin proiectul de voluntariat Ambulanța pentru monumente.
Statul român nu are o soluție pentru refugiații ucraineni care au nevoie de ajutor de înmormântare
Cheta a fost soluția la care a apelat familia unei bătrâne bolnave care a murit la Constanța, iar apropiații nu au avut suficienți bani pentru înmormântarea ei. Legislația permite primăriilor să intervină financiar doar în cazul persoanelor neidentificate, fără aparținători.
Constanța, locul unde refugiații ucraineni și-au făcut un rost. Roman și Alexandra au găsit aici pacea sufletească, lângă fiul lor
Roman și Alexandra sunt doi tineri din Kiev pentru care Constanța a devenit acum acasă. În ciuda greutăților provocate de război, ei au găsit energia de a merge mai departe și un scop pentru viața de zi cu zi, într-o țară străină.
În Giurgiu, o pisică salvată dintr-un incendiu a intrat din nou în foc pentru că în casă erau puii ei
O pisică a fost surprinsă într-o casă afectată de un incendiu în judeţul Giurgiu, şi, deşi a fost salvată de pompieri pe un geam, din locuinţa inundată de fum, a intrat din nou în casă şi nu a vrut să iasă până nu a văzut că şi cei doi pui ai ei au fost salvaţi.
Donezi sânge, primești o pizza. Campania demarată în Craiova a crescut numărul donatorilor cu 20%
Donezi sânge, primești o pizza gratuit de la o pizzerie din oraș. Se întâmplă la Craiova, unde studenții de la medicină au venit cu o inițiativă în plus în cadrul campaniei naționale "Donează sânge, fii erou".
Moș Nicolae a împărțit peste 1.500 de cadouri la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca
Noaptea trecută, Moș Nicolae s-a furișat în casele copiilor care au fost cuminți, pentru a le lăsa daruri în ghetuțe. În calatoria sa, moșul cel darnic s-a oprit și în Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, unde a împărțit peste 1.500 de cadouri.
Drumul Craiova – Cetate, inaugurat cu întârziere și cu fisuri
Cu o întârziere de 28 de luni, locuitorii din Dolj se pot mândri că au unul din cele mai moderne drumuri județene. Unul care scurtează timpul spre București. Drumul a fost inaugurat azi, în prezența oficialităților, fără să aibă recepția făcută pe o porțiune. Î
Muzeu în întuneric, la Iași. Vizitatorii conștientizează cum e viața unei persoane nevăzătoare
Un proiect menit să îi facă pe ceilalți să conștientizeze cum e viața unei persoane cu deficiențe de vedere a fost deschis la Iași. Este vorba despre o cameră care simulează o locuință dotată cu elemente speciale pentru nevăzători.
Impozite mai mari cu 14%, la Iași, pentru mașini. Ce taxe vor plăti din 2024 ieșenii pentru autoturisme
Locuitorii din Iași vor avea majorări de taxe începând cu anul 2024. Se pare că proprietarii mașinilor vor plăti un impozit mai mare cu 14%, atât în cazul persoanelor fizice, cât și a celor juridice.
Eleva de 16 ani din Oradea care și-a înjunghiat pedagogul, de față cu mama ei, a fost arestată pentru tentativă de omor
Eleva de 16 ani care l-a înjunghiat pe pedagogul de la internatul Colegiului Tehnic "Traian Vuia" din Oradea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Acuzația care i se aduce adolescentei este de tentativă de omor. Anul trecut, în școlile din Români au avut loc 10.000 de acte de violență.
O căprioară rănită de o mașină a fost salvată de un jandarm, la intrare în municipiul Brad din Hunedoara
O căprioară speriată şi cel mai probabil lovită de o maşină a fost salvată, duminică, de un jandarm care a observat animalul dezorientat pe marginea DN 76, în zona unui viaduct aflat la intrarea în municipiul Brad.
UPDATE. Pacienți morți la Murgeni. Medicii legiști fac analize la probele unuia dintre pacienți
Trei pacienți internați la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit în decurs de doar câteva ore, în urma unor suspiciuni de gastroenterocolită. Potrivit datelor recente, în total, 27 de bolnavi de la același spital sunt transferați în noaptea asta la spitalul din Bârlad.
Cu 1.125 de lei, pensie minimă, bătrânii din România trăiesc la limită: își cumpără mâncare și medicamente, apoi plătesc facturi
Potrivit Institutului Național de Statistică, la jumătatea acestui an în țara noastră erau aproximativ 4.900.000 de pensionari. Aproape 1.200.000 dintre ei primeau pensia minimă de 1.125 de lei pe lună.
Refugiații ucraineni învață limba română. Pe lângă cursurile lingvistice, ei sunt ajutați să își găsească un job și să fie integrați în comunitate
Mii de ucraineni din țară au început cursuri intensive de învățare a limbii române. La Brașov, de exemplu, este deja listă lungă de persoane care vor să beneficieze de acest ajutor. Asociația Ateliere Fără Frontiere a lansat un program special pentru ei.
România, a doua casă pentru refugiații din Ucraina: „Sunt recunoscătoare poporului român”
Milioane de cetățeni ucraineni au fugit din calea războiului declanșat de Rusia la începutul anului trecut. Mulți au ajuns în România, unde în cea mai mare parte au fost preluați și ajutați de autorități.
Bursă cât un salariu, pentru elevii cu performanțe la olimpiade și concursuri. Elev: „Bursa mea e 75% din salariul minim pe economie”
Elevii români pot avea bani de buzunar cât un salariu dacă au performanțe la olimpiade și concursuri. Din acest an școlar au fost introduse bursele de excelență olimpică, cuprinse între 700 și 3000 de lei. Banii se acordă lunar pe durata anului școlar.
Castelul Bran, pregătit pentru Halloween. Cât costă biletele pentru turul special din weekend
Este weekendul în care mulți români, părinți și copii sărbătoresc Halloweenul. Unul dintre locurile preferate pentru acest eveniment al toamnei este Castelul Bran, un loc care îi fascinează deopotrivă pe turiștii români, dar și pe cei străini.
Coșurile de fum, cauză a peste 32% dintre incendiile din România
La sosirea sezonului rece trebuie să acordăm o atenție sporită surselor de încălzire. Și asta pentru că unele dintre principalele cauze ale intoxicațiilor cu monoxid de carbon și izbucnire a incendiilor sunt improvizațiile sau coșurile de fum neverificate, atrag atenția pompierii.
Șefă a ITM Bihor, reținută pentru luare de mită. Primea mii de lei de la firme care aveau angajaţi „la negru”
Inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, Nadia Racz, a fost reţinută pentru 24 de ore, vineri, acuzată că lua mită de la firmele prinse cu angajaţi „la negru”, pentru a nu le amenda, transmite Agerpres.