Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Surse: Turiștii de la hotelul din Olimp, intoxicați cu clor. Șapte copii, duși la spital

Aproximativ 20 de persoane, printre care și copii, s-ar fi intoxicat cu clor la un hotel din Olimp, spun surse Euronews. În județul Constanța a fost activat, de urgență, planul roșu de intervenție.

15/07/2024 , 21:12

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat în jurul orei 19:55. La spital, au fost duși în total 13 pacienți: șase adulti și șapte copii, iar la fața locului au fost asistați medical șase adulți și cinci minori.

15/07/2024 , 19:09

Trei copii, duși la spital

Trei copii au fost duși la spitalul din Mangalia pentru investigații suplimentare, iar alți patru sunt evaluați de paramedici, în prezent.

Potrivit surselor Euronews, apa din piscina în care s-au bălăcit turiștii ar putea să fie cauza care a dus la această situație, prin urmare, ar fi vorba despre o intoxicație cu clor.

15/07/2024 , 18:36

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție în județul Constanța. Se intervine pentru salvarea mai multor persoane, posibil intoxicate, la un hotel din stațiunea Olimp. Ar fi vorba despre peste 20 de oameni care erau în incintă.

La acest moment, 20 persoane - 12 adulți și opt copii - sunt în evaluare medicală. Sunt conștienți și cooperanți.

Persoane posibil intoxicate, la un complex hotelier din Olimp

Mai multe persoane, printre care şi minori, ar fi intoxicate la un complex hotelier din staţiunea Olimp. Ar fi vorba despre opt copii, evaluați de echipajele SMURD. Ei sunt conștienți, însă agitați.

„Mai multe persoane (printre care şi minori) acuză stare de rău, senzaţii de sufocare, respiraţie greoaie. Pentru gestionarea eficientă a situaţiei, la nivelul judeţului Constanţa, a fost activat Planul roşu de intervenţie”, informează IGSU.

Cinci ambulanţe SMURD, două autospeciale pentru transport victime multiple, un echipaj CBRN şi două ambulanţe SAJ intervin. Echipajul CBRN este cel care intervine în caz de accidente chimice, biologice, radiologice sau nucleare. Misiunea este în dinamică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE