Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gătitul, înlocuit de comenzile de mâncare tradițională. Un meniu de Paște ajunge și la 500 de lei

Pentru cei care nu au avut timp să pregătească mâncare pentru zilele de Paște, restaurantele, firmele de catering și producătorii locali au fost soluția.

De la platouri reci, la friptură și sarmale, toate au fost pregătite în aceste zile pentru a fi cât mai proaspete și bune la masa de sărbătoare. Astăzi este vârful livrărilor, dar și multă forfotă în bucătării.

E ultima zi de livrări, așa că Florin Vechiu, producător local din Iași, pune la punct ultimele comenzi. Timp de două săptămâni și-a făcut lista cu ce vor clienții, iar de o săptămână gătește de dimineață până seară.

”Avem clienții de câtva timp care poate au și două job-uri și atunci nu au timpul necesar să se ocupe pentru că, după cum se știe, bucătăria îți ia timp. Trebuie să iasă și bine, dar și timpul. Și la urma urmei pentru o masă de patru persoane ar trebui să cumperi ingrediente de șase persoane sau chiar șapte.”, a declarat Florin Vechiu - producător local Iași.

Cât costă preparatele comandate

Printre preparatele cele mai comandate pentru masa de Paște se numără sarmalele. Un kilogram de sarmale costă 75 de lei și miros foarte, foarte bine. Se alătură și drobil fie de pui, miel sai porc.

Un kilogram de drob este 70 de lei. Și, bineînțeles, platou cu produse tradiționale: cârnați, slănină, șuncă. Un astfel de platou costă 300 de lei.

La toate acestea se mai adaugă salată de boeuf și piftie de curcan sau de porc, dar și salată de sfeclă roșie.

În multe cazuri, mâncarea comandată costă mai puțin decât toate ingredientele cumpărate pentru un fel de mâncare de sărbătoare. La care se mai adaugă, desigur, munca și priceperea bucătarului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE