MÂNCARE
Insectele, văzute ca o sursă de hrană. Chipsuri din greieri, burgeri din insecte și bere din gândaci, vândute în Europa
Creșterea populației Pământului pune din ce în ce mai multă presiune asupra producției globale de alimente. Insectele încep să fie văzute ca o sursă viabilă de hrană. Experții spun că sunt bogate în proteine și pot fi crescute sustenabil, spre deosebire de restul alimentelor de proveniență animală.
Meniuri școlare ca-n restaurantele Michelin. În mai multe școli din California, elevii primesc meniuri gătite de chefi
În timp ce majoritatea școlarilor din România se mulțumesc cu lapte, corn și fructe, în America, elevii din anumite școli au parte de meniuri moderne, din produse bio, proaspăt aduse de la ferme.
O pizza de 3.500 de dolari. Are blat subțire ca hârtia, fulgi din aur de 24 karate și trufe albe
Un nou concept de pizza face furori la Hollywood. Un restaurant din Los Angeles a reinventat clasica mâncare italiană. Noua variantă de pizza are blatul subțire ca hârtia, iar cel mai scump sortiment costă 3.500 de dolari.
Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor, amânată până pe 15 martie 2023
Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până la data de 15 martie 2023, în urma consultărilor cu reprezentanţii din HoReCa, a anunţat, luni, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
România, pe podium la Cupa Mondială a Gastronomiei. Maeștrii bucătări români au cucerit medalia de bronz
Bucătarii români au demonstrat săptămâna aceasta că sunt printre cei mai buni din lume. România nu a reușit să se califice la Cupa Mondială de fotbal, dar a reușit să se claseze pe locul trei la Cupa Mondială de Gastronomie, categoria echipă regională.
Bagheta franțuzească, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Macron: „250 de grame de magie şi perfecţiune în viaţa noastră”
Bucătăria franceză, recunoscută pentru produsele sale de patiserie, a mai câștigat o bătălie. Bagheta franceză, 250 de grame de simplitate și perfecțiune, a intrat oficial în patrimoniul cultural al UNESCO.
Cornul și laptele, absente de trei luni. Școlarii și preșcolarii din 12 județe nu au primit alimentele în ultimele luni
Aproape două milioane de copii de clasele primare ar trebui să primească lapte, corn și fructe. În realitate, elevii din cel puțin 12 județe nu primesc nimic. Unul dintre motive este lipsa de ofertanți.
Londra: Angajații sunt stimulați să revină la munca de la birou prin oferirea de mâncare ieftină
Angajatorii din Londra încep să folosească atractivitatea oferită de mâncarea subvenţionată pentru a-i face pe angajaţi să revină la munca de la birou, potrivit directorului companiei de catering Compass Group Plc.
Postești vinerea, lupți împotriva încălzirii globale. Ce s-ar întâmpla dacă postul ar fi impus
Scăderea consumului de carne ajută la reducerea încălzirii globale, susțin cercetătorii britanici. Ei îi cheamă în ajutor pe cei peste un miliard de catolici din lume și le cer să nu mai consume carne vinerea.
Japonia: Un magazin a vândut din greșeală produse de patiserie din plastic
În Japonia, replicile din plastic ale produselor alimentare reprezintă o industrie de milioane de dolari, însă falsele tarte cu ouă ale unei brutării s-au dovedi atât de realiste încât cinci dintre ele au fost vândute clienţilor din greşeală.
Maroc | Turismul își revine după pandemie. Piețele cu mâncare tradițională, printre locurile preferate de turiști
Industria turismului își revine după pandemia de Covid-19. Un exemplu elocvent în acest sens este orașul Marrakesh, din Maroc, una dintre destinațiile preferate de către turiști în Africa de Nord. Printre atracții sunt faimoasele piețe unde se gătește mâncare tradițională în aer liber.
Avertisment ONU, de ziua mondială a alimentației: Milioane de oameni nu își permit să mănânce
Milioane de oameni din întreaga lume nu îşi permit să se hrănească așa cum trebuie și astfel se află în mare risc de insecuritate alimentară şi malnutriţie. Este avertismentul lansat de Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură.
Povestea dulce a succesului. Alina Lungu a fost desemnată cel mai bun ciocolatier din România
Vă prezentăm acum o poveste dulce, care vine de la cel mai bun ciocolatier din România. Este povestea Alinei care în urmă cu mulți ani a renunțat la jobul stabil în corporație ca să devină ciocolatier.
Salata și pătrunjelul cresc în seră verticală. Plantele se pot cultiva pe tot parcursul anului
Prima seră de agricultură verticală din România, care poate livra cantități foarte mari de produse către magazine a fost inaugurată la Ploiești. Salate, pătrunjel, leuștean – toate cultivate pe etaje, în hale imense. Pe același teren, practic, se obțin mai multe recolte, la fiecare etaj.
Festivalul Fructelor de Mare, la munte. Brașovul este gazda un festin culinar cu preparate speciale
Toamna a adus la Brașov ultimele festivaluri ale anului, înainte de sezonul rece. Sute de brașovenii și turiștii au venit la Festivalul Fructelor de Mare și al deliciilor turcești. Trei zile de distracție, cu experiențe gastronomice de senzație și muzică bună.
Soluții pentru combaterea risipei alimentare. Petre Daea spune că în ultimii ani am reușit să reducem risipa alimentară cu 5 procente
Într-o perioadă în care din ce în ce mai mulți oameni caută să facă economie, ne lovim totuși de un paradox: risipa alimentară. Românii aruncă în fiecare an milioane de tone de mâncare la gunoi.
Festivalul Culturii Arabe de la Sibiu. Evenimentul are loc la sfârșitul acestei săptămâni
La Sibiu are loc la sfârșitul acestei săptămâni Festivalul Culturii Arabe. Aflat la debut, evenimentul își propune să celebreze diversitatea culturală a popoarelor din Orientul Mijlociu prin concerte de muzică tradițională arăbească și conferințe pe tema refugiaților din această zonă.
Floarea-soarelui, recoltată de hoți. Aproape 5 tone au fost furate în Giurgiu
În ultimele săptămâni, mai mulți fermieri din două județe au constatat că floarea soarelui pe care au cultivat-o pe hectare întregi a fost recoltată de către hoți. În Băneasa, Giurgiu, hoții au furat aproape 5 tone de floarea soarelui.
”Oscar” pentru Brânza de burduf. Brânza de burduf de la Rotbav a primit o stea de aur la Great Taste Awards
Cea mai bună brânză de burduf din lume se face la Rotbav, în județul Brașov. Un juriu internațional de specialitate a oferit acestui sortiment de brânză o stea de aur la Premiile Oscar din lumea culinară, așa cum este denumită competiția Great Taste Awards.
Salata de roșii cu brânză și pâinea înmuiată în sos, plăcerea culinară vinovată a românilor. Ce ne sfătuiec nutriționiștii
Există câteva arome culinare care ne stârnesc emoții puternice și ne întorc în anii copilăriei: mirosul de pâine prăjită pe plită, vinetele puse la copt sau mirosul unei roșii din grădina bunicii. Nu este de mirare atunci de ce ne place atât de mult, vara, salata de roșii.
„La pachet”, replică obligatorie în Spania. Localurile vor oferi clienților gratuit mâncare la pachet
Restaurantele și barurile din Spania ar putea fi obligate să le ofere gratuit clienților pachete pentru acasă. Inițiativa urmărește reducerea risipei alimentare care se cifrează în Spania la 1.400 de tone anual, adică 21 de kilograme de mâncare aruncată, pe cap de locuitor.