Uniunea Europeană a anulat dreptul companiei McDonald's de a folosi denumirea de "Big Mac" pentru hamburgerii cu carne de pui. Decizia a fost dată de Curtea Generală din Luxemburg, care este a doua instanță a Uniunii Europene și vine în urma unui proces pierdut de compania americană pentru că nu a mai folosit această denumire timp de cinci ani consecutivi.
McDonald's nu mai are dreptul să folosească denumirea Big Mac
McDonald's are posibilitatea de a ataca decizia la Curtea Europeană de Justiție, cea mai înaltă instanță a UE.
Denumirea de Big Mac fusese marcă înregistrată de McDonald's tocmai din anul 1996 și se referea la produsele cu carne de vită și de pui.
În 2017, lanțul irlandez Supermac a dorit să folosească și el denumirea și a depus o solicitare ca ea să fie retrasă din nomenclatorul celor de la McDonald's. Numai că McDonald's a primit atunci o decizie favorabilă, parțial, din partea Oficiului pentru Proprietate Intelectuală din UE (EUIPO). Acum însă lucrurile s-au schimbat.
"McDonald's pierde marca înregistrată Big Mac în UE, în ceea ce privește produsele de pui. McDonald's nu a demonstrat, în mod real, că a folosit-o continuu în Uniunea Europeană pentru o perioadă de 5 ani, în ceea ce privește anumite bunuri și servicii", se arată în comunicatul instanței, citat de Reuters.
Cu toate acestea, compania americană a spus că va continua să folosească denumirea de Big Mac pentru hamburgerii cu carne de vită. Nu a făcut însă nicio referire la burgerii cu carne de pui, însă se înțelege că nu va folosi denumirea pentru aceste produse.
Pe de altă parte, Supermac spune că acestă veste este una bună, care permite companiei să se extindă.