Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salata Caesar împlinește 100 de ani. A fost inventată de un imigrant italian

Salata Caesar împlinește luna aceasta 100 de ani. Se spune că imigrantul italian Caesar Cardini a inventat acest preparat în iulie 1924, la restaurantul său din Mexic.

Salata Caesar împlinește 100 de ani

Se spune că era o noapte toridă, iar chef Cardini se străduia să servească un aflux de turiști din California, care trecuseră granița pentru a scăpa de Prohibiție. Astfel, a decis să folosească toate ingredientele pe care le mai avea în bucătărie: frunze de salată romană, ulei aromatizat cu usturoi, sos Worcestershire, lămâi, ouă și parmezan. Așa a luat naștere salata Caesar.

Julian Plascencia, administrator al hotelului Caesar's: "Sărbătorim 100 de ani de la crearea celebrei salate Caesar, aici, în Tijuana, într-unul dintre restaurantele în care a lucrat însuși Caesar Cardini, care îi poartă numele și face parte din Hotelul Caesar și care a scris istoria orașului nostru și a lumii."

La restaurantul pe care Cardini l-a deschis în Tijuana la câțiva ani după crearea salatei, se prepară și azi 300 de salate Caesar în fiecare zi.

Dominique Crenn, chef: "Tijuana este punctul de întâlnire al multor oameni din întreaga lume și ceea ce face ca mâncarea din Tijuana să fie incredibilă este faptul că sunt oameni din întreaga lume care vin aici, imigrează aici și își aduc cultura gastronomică."

Preparatul a fost sărbătorit în Tijuana, în cadrul unui festival dedicat mâncării și vinului, care a durat 4 zile. Cu această ocazie, mexicanii au dezvelit statuia lui chef Cardini, creatorul salatei Cezar.

Julian Plascencia, administrator al hotelului Caesar's: "Am invitat mai mulți bucătari din străinătate, bucătari de la restaurante de 3 stele Michelin, bucătari de top din Mexic. Este o sărbătoare și vom celebra acest fel de mâncare, care este un preparat clasic ce a făcut înconjurul lumii."

Experții spun că numeroasele variante ale salatei Caesar i-au conferit, de asemenea, longevitate. Bucătarii pot adăuga pui, bacon sau somon, pot amesteca varză kale sau varză de Bruxelles și pot prepara sosul din pastă miso sau tofu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE