ALEGERI
După Stoianoglo, şi Renato Usatîi a refuzat să voteze la refendumul privind aderarea la UE
Candidatul formaţiunii politice „Partidul Nostru" la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Renato Usatîi, a boicotat duminică referendumul pentru modificarea Constituţiei, care ar consfinţi aderarea ţării la Uniunea Europeană.
Alexandr Stoianoglo, candidatul PSRM din Moldova, a refuzat să voteze la refendumul privind aderarea la UE
Candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM) la preşedinţie, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, a refuzat să voteze, duminică, la referendumul pentru modificarea Constituţie.
„Ei cred în corupție”. Un reporter sub acoperire a demascat cum cumpără Rusia voturile moldovenilor: „Sunt gata să-l aleagă pe diavol de câte ori e nevoie”
Directorul Ziarului de gardă: „S-a făcut atâta rău prin aceste exerciții de corupere a cetățenilor, încât vom avea nevoie de ani și ani ca să readucem cetățenii cu picioarele pe pământ”.
Cronologia alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Scurtă istorie a scrutinului prezidențial din Moldova
Republica Moldova și-a declarat independența pe 27 august 1991, iar pe 8 decembrie 1991 au avut loc primele alegeri prezidențiale. De la obținerea independenței, Republica Moldova a avut șase președinți aleși.
Alegeri Moldova 2024. Marea bătălie „est-vest” de la Chișinău: Doi cetățeni ai României și unul al Rusiei, candidații cu cele mai mari șanse la președinție
Pe 20 octombrie cetățenii Republicii Moldova sunt chemați la urnele de votare pentru a decide cine va fi ce de-al șaptelea președinte ales de popor de la desprinderea țării de imperiul sovietic, în anul 1991.
Cum sunt „cumpărați” moldovenii de ruși, înaintea alegerilor. Fostul premier moldovean, Ion Sturza știe care e cel mai mare pericol
Alegeri extrem de importante în Republica Moldova pe 20 octombrie. Pe lângă scrutinul pentru președinte, moldovenii votează și la referendumul inițiat de președinta Maia Sandu, în în vederea aderării a țării la Uniunea Europeană.
Alegeri Moldova 2024. Cum va putea vota diaspora în România pentru referendum și alegerile prezidențiale
Republica Moldova organizează, în aceeași zi, primul tur al alegerilor prezidențiale și referendumul pentru integarea țării în Uniunea Europeană. În România, vor fi deschise 16 secții de votare pentru cetățenii moldoveni care se află peste Prut.
Extrema dreaptă câștigă alegerile legislative în Austria. Câte voturi a obținut partidul lui Karl Nehammer
Duminică au început alegerile legislative din Austria, la care au drept de vot 6,43 milioane de cetăţeni şi care s-ar putea încheia, potrivit sondajelor, pentru prima dată în istoria ţării cu o victorie a ultranaţionaliştilor.
Iohannis se opune proiectului PNL care i-ar fi permis să candideze la Senat: Voi avea grijă ca această lege să nu existe
Președintele Klaus Iohannis a declarat că ”nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană”, după ce a fost întrebat despre proiectul legislativ promovat de PNL care i-ar fi permis să candideze pentru un post la Senat.
SONDAJ. Maia Sandu, favorită la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Actuala președintă ar câștiga al doilea mandat
Preşedinta Maia Sandu conduce în cursa prezidenţială, la fel ca şi votul "da" la referendumul pentru integrarea în Uniunea Europeană, ambele stabilite pentru 20 octombrie.
Ludovic Orban susține că Iohannis vrea să fie premier și PSD să aibă candidatul la președinție: Planul lui e să împartă cele mai înalte funcții în stat
Ludovic Orban, candidatul susținut de Forța Dreptei și de PMP la alegerile prezidențiale, a declarat că președintele Klaus Iohannis vrea să împartă printr-o înțelegere cu PSD „cele mai înalte funcții în stat”.
Zeci de aleși au schimbat tabăra în cei patru ani de mandat. Cum arăta Camera Deputaților în 2020 și cum arată acum
Forța Dreptei, REPER și DREPT sunt partide politice care nu au candidat la alegerile parlamentare din 2020 și totuși, acum, la final de legislatură, au reprezentanți în Camera Deputaților.
ANALIZĂ Există riscul să vedem extremiștii la putere în România?
Ascensiunea extremiștilor în marile democrații din Europa poate pune pe gânduri și România. Exemplele din prezent, din țări precum Germania, Franța sau Italia, erau de neconceput în urmă cu câțiva ani, însă ceea ce a rezultat la alegeri creează neliniște în blocul comunitar.
UPDATE. Extrema dreaptă, în ascensiune în estul Germaniei. Björn Höcke: „Suntem cea mai mare forță, avem dreptul de a guverna”
Alternativa pentru Germania (AfD), partidul de extremă-dreapta, eurosceptic și anti-imigrație, se află pe primul loc în alegerile regionale din landul Turingia, potrivit exit-poll-urilor. Partidul s-a plasat pe locul al doilea, la mică distanţă după Uniunea Creştin-Democrată (CDU), în Saxonia.
Alegeri în Venezuela. Nicolas Maduro a promis ''pace, stabilitate şi dreptate'', dar opoziţia susţine că ea a câştigat cu 70%
Nicolas Maduro a promis ''pace, stabilitate şi dreptate'' într-un discurs susţinut în cursul nopţii de duminică spre luni, imediat după ce s-a anunţat că a fost reales pentru un al treilea mandat ca preşedinte al Venezuelei.