Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un nou atac cibernetic în Parlamentul din Republica Moldova, chiar înainte de alegeri

Serverul de e-mail al Parlamentului din Republica Moldova a fost ținta unui atac cibernetic. Au fost compromise informații, a anunțat legislativul de la Chișinău.

Se desfășoară acțiuni „pentru a asigura integritatea datelor și pentru a contracara utilizarea abuzivă și manipulatorie a informațiilor compromise. Catalogăm orice informație care ar putea apărea în spațiul public potențial falsă”, a anunțat Parlamentul.

Atac cibernetic în Parlamentul din Republica Moldova

Autoritățile încearcă acum să împiedice utilizarea abuzivă a informațiilor compromise, arată comunicatul publicat de Parlament.

Chișinăul precizează că atacurile cibernetice asupra sistemelor informatice ale Parlamentului au loc periodic, dar frecvența lor a crescut considerabil în ultima perioadă. Incidentul survine cu o zi înainte de alegerile prezidențiale şi referendumul privind aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. În ultimul timp, Moscova a fost acuzată în repetate rânduri că intervine în parcursul european al țării.

În urmă cu două zile, a avut loc un alt atac cibernetic asupra Parlamentului de la Chișinău.

Primul tur al alegerilor prezidențiale și referendumul privind aderarea la UE au loc duminică, 20 octombrie, în Republica Moldova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE