Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iohannis se opune proiectului PNL care i-ar fi permis să candideze la Senat: Voi avea grijă ca această lege să nu existe

Președintele Klaus Iohannis a declarat că ”nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană”, după ce a fost întrebat despre proiectul legislativ promovat de PNL care i-ar fi permis să candideze pentru un post la Senat.

„Despre această lege, pot să vă spun și acum, fiindcă pentru mine este foarte clar: nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o legep pentru mine și pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe.

Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană și atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Nu va exista această lege și eu nu doresc să existe”, a declarat Klaus Iohannis, la New York, după ce a susținut un discurs la Adunarea Generală a ONU.

Partidul Social Democrat (PSD) a votat, luni, în unanimitate împotriva susținerii proiectului de lege propus de PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare.

Iohannis, despre tensiunile din coaliție dintre PSD și PNL: O să am câteva discuții pe această temă

Întrebat dacă este posibil ca PNL și PSD să formeze o coaliție și după alegerile parlamentare 2024, Iohannis a afirmat că „este cam devreme să vorbim ce va fi după alegeri”.

„Dacă actuala coaliție va reuși să guverneze până la alegeri sau nu, vom vedea după ce ne întoarcem acasă. Probabil o să am câteva discuții pe această temă.

Până la urmă, avem nevoie de o guvernare, dar asta nu înseamnă că partidele trebuie să renunțe la abordările lor politice în campanie și nu cred că e de așteptat ca în această perioadă candidații de vârf să renunțe la abordări politice. Este o situație care evident va fi destul de complexă”, a mai precizat președintele României.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE