Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prima reacție a Rusiei după rezultatele parțiale ale referendumului din Republica Moldova: „Mâna Bruxelles-ului este slabă”

După apariția primelor rezultate ale referendumului din Republica Moldova, Moscova și-a exprimat satisfacția, afirmând că influența Bruxelles-ului în această țară a fost redusă. Konstantin Kosacev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a comentat evenimentele, spunând că „mâna Bruxelles-ului s-a dovedit a fi scurtă și slabă”, făcând referire la eșecul aparent al Occidentului în a influența rezultatul alegerilor.

„Dacă, cu o interferență atât de nerușinată și nerușinată a Occidentului în afacerile interne ale acestei țări, rezultatul s-a dovedit a fi opusul pariului său, înseamnă că frigiderul este cu adevărat mai aproape decât televizorul pentru cetățenii moldoveni, iar problemele urgente sunt mai importante decât basmele europene”, a scris Kosacev pe canalul său Telegram. 

Konstantin Kosacev respinge implicarea Rusiei în procesul electoral din Republica Moldova. Oficialul susține că: „Orice strigăte previzibile despre mâna Moscovei în această situație vor suna doar ca un dangăt de clopot pentru cei care au pledat pentru integrarea europeană, dar au eșuat rușinos.” 

Maia Sandu acuză un atac masiv asupra democrației în Republica Moldova

Președinta Maia Sandu a declarat că Republica Moldova s-a confruntat cu un atac fără precedent asupra democrației, orchestrat de grupări criminale și forțe străine.

Ea susține că au fost folosite zeci de milioane de euro pentru a cumpăra 300.000 de voturi, cu scopul de a compromite procesul democratic și de a genera frică și instabilitate.

Rezultatele parțiale ale alegerilor arată un avans pentru Maia Sandu cu 41,82%, în timp ce referendumul rămâne pe muchie de cuțit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE