Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alexandr Stoianoglo, candidatul PSRM din Moldova, a refuzat să voteze la refendumul privind aderarea la UE

Candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM) la preşedinţie, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, a refuzat să voteze, duminică, la referendumul pentru modificarea Constituţiei prin care ar urma să fie consfinţit parcursul european al ţării.

El a declarat că susţine aspiraţiile europene ale Republicii Moldova, însă a precizat că nu este de acord cu referendumul propus de actuala guvernare.

„Eu nu am participat la referendum. Eu nu susţin poziţia guvernării actuale, care a venit cu ideea, dar în acelaşi timp eu sunt adeptul...am aspiraţie europeană", a explicat Stoianoglo.

Referindu-se la votul său pentru viitorul preşedinte al Republicii Moldova, candidatul PSRM a declarat că a votat pentru "o Moldovă paşnică".

„Am votat pentru o Moldovă paşnică, o Moldovă modernă, o Moldovă prosperă. Moldova are nevoie de o altă guvernare. Moldova are nevoie de respectarea cetăţenilor, oamenilor noştri, indiferent de etnie, vârstă, viziuni politice, religie. Calea corectă de dezvoltare înseamnă că toate acţiunile noastre trebuie să fie îndreptate numai pentru interesele Republicii Moldova şi a oamenilor care trăiesc aici", a adăugat Stoianoglo.

El a mai afirmat că vrea ca Republica Moldova să aibă, după alegerile prezidenţiale, o politică externă echilibrată şi relaţii tradiţionale cu Uniunea Europeană, Rusia, Statele Unite ale Americii şi China.

În fine, Stoianoglo a declarat că, dacă va fi ales preşedinte, va efectua o primă vizită în Transnistria.

„Prima vizită o voi efectua în Transnistria. Noi trebuie în primul rând să ne concentrăm pe agenda internă a Republicii Moldova", a mai spus candidatul socialist la preşedinţia Republicii Moldova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE