Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ludovic Orban susține că Iohannis vrea să fie premier și PSD să aibă candidatul la președinție: Planul lui e să împartă cele mai înalte funcții în stat

Ludovic Orban, candidatul susținut de Forța Dreptei și de PMP la alegerile prezidențiale, a declarat că președintele Klaus Iohannis vrea să împartă printr-o înțelegere cu PSD „cele mai înalte funcții în stat”. Într-un interviu acordat Euronews România, fostul premier liberal a dezvăluit că, după încheierea mandatului prezidențial, Iohannis vrea să ajungă premier, iar „PSD să aibă candidatul la președinție”.

Invitat în emisiunea „Vocile care contează” de la Euronews România, Ludovic Orban a comentat inclusiv decizia PSD luată în unanimitate de a nu susține proiectul PNL pentru candidatura lui Klaus Iohannis la Senat.

„Antipatia față de Iohannis e atât de mare, reacția opiniei publice aproape unanimnă împotriva acestei intenții absurde a președintelui de a se modifica legea strict pentru Iohannis, încât PSD nu a vrut să-și asume costurile electorale”, a afirmat Ludovic Orban.

Președintele Forța Dreptei a evidențiat că PNL a propus un proiect „cu dedicație” pentru Iohannis.

„E un proiect de lege cu dedicație care instituie o discriminare gravă între cetățeanul Iohannis și tot restul cetățenilor români, adică pentru Iohannis se permite să candideze ca independent pe listele de partid, dar pentru ceilalți cetățeni nu se permite.

E inacceptabilă o astfel de modificare legislativă și o rușine pentru întreaga conducere PNL că încearcă să impună această poftă profundă, revoltătoare, nelegitimă a lui Klaus Iohannis, transformându-se pur și simplu în niște slugi nedemne care nu au curajul să-i spună: băi, omule! du-te acasă! lasă-ne în pace, că o să ne prăbușești electoral”, a mai spus fostul premier.

Ludovic Orban: Iohannis a impus PNL această decizie de a-și trăda electoratul de dreapta prin readucerea PSD la putere

„PNL este într-o descreștere constantă de la alegerile comasate în toate sondajele de opinie. Mai mult, candidatul desemnat de Iohannis și acceptat cu dinții strânși de Consiliul Național, respectiv Ciucă, e evident că nu are nici cea mai mică șanse să intre în turul doi”, a mai precizat fostul președinte PNL.

Mai mult, Ludovic Orban e convins că Klaus Iohannis nu vrea să-și încheie cariera politică după cel de-al doilea mandat de președinte.

„Nu vrea să-și încheie cariera politică, vrea să-și continue cariera politică. Am spus un lucru acum trei ani de zile și lumea se uita la mine, ziceau că am luat-o razna, că sunt profetul în pustiu.

Am spus că planul lui Iohannis, de aceea practic a impus PNL această decizie de a-și trăda electoratul de dreapta prin readucerea PSD la putere.

Planul lui Iohannis este să-și facă o înțelegere cu PSD, prin care PSD să aibă candidatul la președinție și PNL să aibă candidat la prim-ministru. Să își împartă cele mai înalte funcții în stat”, a menționat Orban.

De altfel, președintele Forța Dreptei a confirmat că Iohannis își dorește funcția de premier.

„Da. Asta spun... (...) Și-a făcut planul să fie premier în alianță cu PSD, dând președinția cu PSD-ului și el întorcându-se președintele PNL ca să fie premier din partea PNL.

A făcut planul ăsta pentru că știa că poate să-i funcționeze decât cu niște slugi în fruntea PNL, nu cu mine. Nu aș fi acceptat niciodată. Știu să spun nu când e cazul și când mi se cere ceva inacceptabil”, a concluzionat Orban.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE