Articole scrise de Sorin Rusu
Un alt înalt oficial european avertizează că "războiul convențional nu mai e o fantezie în Europa"
Șeful diplomației UE a abordat, de asemenea, și teama tot mai mare în rândul europenilor cu privire la o potențială revenire a fostului președinte american Donald Trump, care a amenințat că nu va apăra aliații NATO din Europa care nu cheltuiesc suficient pentru apărare.
"Am folosit ce nu s-a mai văzut până acum". Ambasadorul Israelului, despre necesitatea atacului în Rafah și numărul victimelor
Deși acolo se află un număr mare de civili, ceea ce ar duce la victime multiple, israelienii sunt deciși să nu se oprească și să-și îndeplinească misiunea de a eradica gruparea Hamas.
Simona Halep va juca la turneul WTA de la Oeiras, unde va debuta sub comanda noului ei antrenor
Competiția, care va avea loc în perioada 15-21 aprilie, este un bun prilej pentru Simona de a debuta pe zgură, suprafața ei favorită, în vederea pregătirii pentru marele turneu de grand slam de la Roland Garros, pe care Halep l-a câștigat în 2018.
Rusia, îndemnată să cucerească singurul stat american neprotejat de NATO. "Unde ar trebui să se termine denazificarea? Lângă Carpați?"
Sidorov, care este decan la Universitatea de Stat din Moscova, a făcut aceste declarații într-o emisiune moderată de cunoscutul propagandist rus Vladimir Soloviov.
Avertisment al ofițerilor ucraineni: frontul riscă să se prăbușească, iar "generalii ruși pot avea succes oriunde vor". De ce avioanele F-16 ar fi inutile
Ofițerii spun că doar rezistența ucrainenilor și erorile comandanților ruși pot modifica acum dinamica sumbră, însă au amintit că nu poate fi o strategie să te bazezi pe erorile rușilor.
Cum poate Simona Halep să mai ajungă la Jocurile Olimpice. Președintele Federației Române de Tenis a dat detalii: "Am început demersurile"
Din cauza unei accidentări la umăr, Halep va rata meciurile României de la Billie Jean King Cup (12-13 aprilie) și, teoretic, nu poate participa nici la Jocurile Olimpice.
Șeful rus al Informațiilor Externe recunoaște că a primit date din SUA privind atentatul ISIS din Moscova. Cum le-a caracterizat
În ciuda tututor evidențelor avertismentelor și dovezilor, Moscova se plânge acum de aceste informații, după cum spune șeful Serviciului de Informații Externe (SVR), Serghei Narîșkin.
Comandantul flotei ruse la Marea Neagră a fost înlocuit, după atacurile tot mai eficiente ale ucrainenilor
Ministerul britanic al Apărării a confirmat înlocuirea lui Sokolov, "ca urmare a succeselor ucrainene în utilizarea vehiculelor de suprafață fără pilot, sau a USV-urilor, pentru a deteriora și distruge navele de război rusești atât în port, cât și pe mare."
Cine este Ekrem Imamoglu, cel care a învins partidul lui Erdogan la alegerile locale. Ar putea deveni președintele Turciei
Există multe asemănări între Erdogan și Imamoglu. Pe lângă faptul că ambii au fost primari în Istanbul (Imamoglu încă este primar), ei sunt originari din zona estică a Mării Negre, au avut impedimente cu justiția în cariera politică și ambii au legături cu fotbalul.
Mike Johnson a precizat când vor debloca americanii ajutorul pentru Armata Kievului. Zelenski: "În caz contrar, ne vom retrage pas cu pas"
Din cauza lipsei de sprijin din ultimele luni, ucrainenii se chinuie să reziste în războiul cu Rusia. Iar ultimul pachet de ajutor, în valoare de 60 de miliarde de dolari, este blocat în continuare în Congresul SUA.
Elon Musk spune că "Rusia va câștiga, cu siguranță, mai mult teren" în Ucraina. Patronul de la Tesla critică strategia ucrainenilor
Situația războiului din Ucraina a fost comentat și de patronul de la Tesla, Elon Musk. Pe rețeaua sa de socializare, Musk a criticat strategia aplicată de ucraineni, despre care a spus că a fost greșită în războiul cu Rusia și a spus că rușii vor mai câștiga teren.
Ce l-a surprins pe noul șef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, la aproape două luni de la preluarea funcției
Specialiștii spun că Rusia ar urma să dea încă un asalt asupra Harkovului, pe care l-au mai cucerit, însă ucrainenii l-au eliberat în septembrie 2022, în urma unei operații-fulger, și au învățat din greșeli.
Trei parlamentari români, vizați de o grupare globală de spionaj a Chinei. SUA Marea Britanie și Noua Zeelandă au fost atacate
Hackerii chinezi sunt dați în urmărire internațională de FBI și au fost trimiși în judecată. Potrivit SUA și Marea Britanie, grupul a acționat la nivel global pentru a strânge date despre guverne, politicieni și alegători din mai multe țări.