Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Florinel Coman, transferat de la FCSB la Al-Gharafa. Mutarea a fost confirmată de Fabrizio Romano

România a debutat perfect la Euro 2024, cu un 3-0 împotriva Ucrainei. Florinel Coman a fost titular și a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. Mijlocașul ofensiv de la FCSB a jucat 61 de minute și a fost înlocuit cu Mihăilă.

26/06/2024 , 10:50

Fabrizio Romano a anunțat că Florinel Coman semnează cu Al-Gharafa

După meciul România - Ucraina, primul al Tricolorilor la Euro 2024, Gigi Becali a anunțat că FCSB l-a vândut pe Florinel Coman. La 8 zile distanță, celebrul jurnalist italian Fabrizio Romano a confirmat transferul mijlocașului ofensiv, numai că nu la Al-Duhail, ci la Al-Gharafa, tot în Qatar.

Interesant este că, în anunțul său, Fabrizio Romano scrie că Florinel Coman a fost cumpărat de la Steaua, nu de la FCSB.

Inițial, se știa de un salariu cuprins între 1,3 și 1,5 milioane de euro pe an, dar Gigi Becali a anunțat, la Digi Sport, că remunerația sa va fi de "două milioane plus bonusuri". Este vorba despre dolari, nu despre euro.

Coman, în vârstă de 26 de ani, avea o clauză de reziliere de 5 milioane de euro.

Odată cu Florinel Coman, Al-Gharafa l-a adus și pe atacantul Joselu (34 de ani), care a jucat la Espanyol în sezonul trecut, împrumutat de la Real Madrid.

Gigi Becali spune că FCSB l-a vândut pe Florinel Coman

La finalul meciului, patronul de la FCSB, Gigi Becali, a anunțat că l-a vândut pe Florinel Coman la Al-Duhail, din Qatar.

"Tată, azi cred că a fost ultimul meci al lui Florinel la națională, ca jucător al FCSB-ului. I-au achitat ăia clauza. Cred că au și intrat banii. Dacă nu azi, mâine sigur. Nu mai am cum să cer mai mult, că arabii i-au achitat clauza. Oricum cota lui crește acum, dar aia este. I-a fost achitată clauza și rămân fără Coman.

M-am uitat la meci, că a jucat titular Florinel al meu. Dar știți ceva? Au scăpat ieftin ucrainienii. Am mai avut acolo în față și alte vreo două ocazii, nu? Vreau să batem și Belgia. Ati văzut că am bătut Ucraina cu jucători de la Chelsea, Real sau de pe unde mai joacă ăia ai lor? De ce să nu batem și Belgia? Vreau primul loc. Bravo lui Edi, tată! Bravo, România!", a spus Gigi Becali, conform ProSport.

Florinel Coman avea o clauză de reziliere de 5 milioane de euro. Formația din Qatar îl dorea de mult timp pe mijlocașul ofensiv, însă a încercat să negocieze, numai că Becali nu a cedat. El chiar spunea că ar dori să-l vândă după preliminariile din cupele europene, când "îi va crește cota". Însă arabii s-au mișcat repede și au achitat clauza, după spusele lui Becali.

  • Cota lui Coman este de 7 milioane de euro, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt.

Coman, în vârstă de 26 de ani, a ajuns la FCSB în august 2017, când Becali l-a cumpărat de la echipa lui Hagi, Viitorul, cu 3 milioane de euro.

În sezonul recent încheiat, Florinel Coman a marcat 19 goluri și a dat 11 pase decisive în 38 de meciuri oficiale pentru FCSB.

În cele șapte sezoane la FCSB, Coman a jucat în 233 de meciuri oficiale, a marcat 63 de goluri și a dat 62 de pase decisive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE