Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surpriză la Wimbledon. Campioana Marketa Vondrousova, eliminată în primul tur de ocupanta locului 83 mondial

Pentru Marketa Vondrousova, Wimbledonul s-a încheiat chiar în primul tur. Campioana în exercițiu, aflată pe locul 6 mondial, a pierdut în fața unei jucătoare de pe poziția a 83-a, Jessica Bouzas Maneiro.

Campioana de la Wimbledon, Marketa Vondrousova, eliminată în primul tur

Iberica în vârstă de 21 de ani s-a impus cu 6-4, 6-2, într-un meci scurt, care a durat doar o oră și 9 minute. Pentru Jessica Bouzas Maneiro, aceasta a fost prima victorie din cariera sa la un turneu de grand slam. Totodată, este prima dată când reușește să învingă o jucătoare din Top 10 mondial la un grand slam.

De cealaltă parte, cehoaica în vârstă de 25 de ani a devenit prima campioană în exercițiu care pierde din primul tur la All England Club în ultimii 30 de ani. Ultima a fost Steffi Graff, în 1994. În meciul cu Bouzas Maneiro, Vondrousova a făcut 28 de erori neforțate, adică dublu față de adversara ei.

"Sunt foarte fericită, cred că este una dintre cele mai importante zile din viața mea. Este incredibil. Atmosfera de aici, turneul e unul dintre cele mai frumoase la care am jucat în viața mea. Mulțumesc tuturor celor care au venit aici să mă vadă", a spus Jessica Bouzas Maneiro, potrivit publicației Standard.

În turul 2, Jessica Bouzas Maneiro va întâlni învingătoarea dintre Cristina Bucsa și Ana Bogdan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE