Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Supercupa României: FCSB - Corvinul Hunedoara 3-0. Roș-albaștrii câștigă primul trofeu în primul meci al sezonului 2024/2025

Sezonul 2024/2025 a început, ca de obicei, cu Supercupa României. Campioana din Liga 1, FCSB, s-a impus cu 3-0 în fața deținătoarei-surpriză a Cupei, Corvinul Hunedoara, echipă din Liga secundă.

FCSB a câștigat Supercupa României, 3-0 cu Corvinul

În Ghencea, pe noul stadion Steaua, cele câteva mii de suporteri ai Corvinului au asistat la un debut surprinzător, cu hunedorenii curajoși în atac. Roger l-a încercat primul pe portarul Andrei Vlad, iar după câteva minute, Necșsa a șutat peste poartă.

FCSB a început să construiască acțiuni mai legate după primul sfert de oră, iar în minutul 21, o combinație Antwi - Ștefănescu - Alhassan a fost finalizată de ultimul, portarul a respins, dar Miculescu a fost la locul potrivit și a deschis scorul din apropiere. Corvinul nu a dezarmat, iar Sergiu Buș l-a pus din nou la lucru pe Vlad, iar pe finalul primei reprize, Manolache nu a reușit să împingă în plasă centrarea lui Bratu.

Partea secundă a început cu al doilea gol pentru FCSB. L-a marcat Ștefănescu, care a bifat prima reușită în tricoul trupei lui Charalambous, după transferul de la Sepsi, din această vară. Pasator decisiv a fost tot un debutant la FCSB, Daniel Popa. Același Ștefănescu a fost aproape de dublă, dar a irosit o șansă din postură de unu-la-unu cu portarul.

Cu 10 minute rămase de disputat, Luis Phelipe a punctat din apropiere și a stabilit un scor de neprezentare. În ultimul minut, Ștefănescu a mai ratat o dată singur cu portarul, iar FCSB - Corvinul s-a terminat 3-0.

Pentru FCSB, a fost primul trofeu chiar în primul meci al noului sezon. După doar 5 zile, elevii lui Elias Charalambous debutează în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor, împotriva campioanei din San Marino, Virtus, pe 9 iulie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE