Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Austria - Turcia 1-2, în optimi la EURO 2024. În sferturi, turcii dau peste Olanda, echipă care a eliminat România

Turcia este adversara Olandei, în sferturile de finală de la EURO 2024. Turcii au trecut cu 2-1 de Austria, La Leipzig, locul în care selecționerul Austriei, Ralf Rangnick, are amintiri foarte multe, pentru că el a pregătit echipa locală de mai multe ori și a ocupat și alte funcții în cadrul clubului.

Austria - Turcia s-a terminat 1-2. Turcii au deschis scorul în primul minut, prin Demiral, care a reușit apoi dubla în minutul 59. Austriecii au marcat prin Gregoritsch, în minutul 66. Finalul a fost incendiar, cu ocazii enorme de ambele părți


Știrea inițială:

LIVE SCORE Austria - Turcia 1-2

Au marcat: Gregoritsch 66' / Merih Demiral 1', 59'


Austria - Turcia, în optimi la EURO 2024

Rezultatele Austriei în faza grupelor:

  • Austria - Franța 0-1 (Wober 38'-ag)
  • Austria - Polonia 3-1 (Trauner 9', Baumgartner 66', Arnautovic 78' / Piatek 30')
  • Austria - Olanda 3-2 (Malen 6'-ag, Schmid 59', Sabitzer 80' / Gakpo 47', Depay 75')

Rezultatele Turciei în faza grupelor:

  • Turcia - Georgia 3-1 (Muldur 25', Guler 65', Akturkoglu 90+7' / Mikautadze 32')
  • Turcia - Portugalia 0-3 (Silva 21', Akaydin 28'-ag, Fernandes 56')
  • Turcia - Cehia 2-1 (Calhanoglu 51', Tosun 90+4' / Soucek 66')

Este pentru a doua oară când Austria trece de grupe. În ediția precedentă, la Euro 2020, austriecii au fost eliminați de Italia, în optimi, după prelungiri

Austriecii reprezintă una dintre surprizele de la Euro 2024, dar nu neapărat pentru faptul că s-au calificat în optimi, ci pentru modul în care au făcut-o, de pe primul loc al unei grupe cu două superputeri, Franța și Olanda. Și asta după ce echipa pregătită de neamțul Ralf Rangnick a debutat cu un eșec împotriva Franței (0-1).

Însă austriecii au încheiat grupa cu acel 3-2 împotriva Olandei, așa că au terminat pe primul loc, cu 6 puncte. Austria este în mare formă, dacă avem în vedere că a câștigat 14 din ultimele 19 meciuri și a pierdut doar două, printre care și acel 0-1 cu Franța, din faza grupelor EURO 2024. Practic, de la numirea lui Rangnick, care a avut loc în iunie 2022, procentajul de victorii pe care îl are Austria este depășit doar de Portugalia, Olanda și Spania.

  • Sub comanda lui Rangnick, Austria a câștigat 15 din cele 25 de meciuri.
  • După Georgia, Austria este echipa cu cele mai multe tackling-uri în faza grupelor, însă este, totodată, și echipa cu cele mai multe faulturi comise.

Însă Turcia este un adversar cu care Austria nu are amintiri prea plăcute. Turcii sunt neînvinși în ultimele cinci meciuri directe cu austriecii, când nici nu au primit gol. Ultima dată când s-au întâlnit cele două echipe a fost în calificările pentru Euro 2012, când meciul s-a terminat 0-0.

Turcia se află pentru a treia oară în istorie în fazele eliminatorii de la Euro. Cea mai mare performanță a turcilor a fost la Euro 2008, când au ajuns în semifinale.

Turcia a început faza grupelor cu un 3-1 împotriva Georgiei, urmat de un 0-3 cu Portugalia și cu un 2-a dramatic cu Cehia.

Sub comanda italianului Vicenzo Montella, turcii nu au părut deloc mai organizați și nu au împrumutat prea multe din stilul italienesc al selecționerului. Însă avântul lor ofensiv și calitatea individuală au făcut ca ei să se califice în optimi de pe locul secund al grupei F. Montella a selecționat însă mulți tineri în echipă, ceea ce a făcut ca Turcia să fie pe locul al doilea la EURO 2024 în ceea ce privește cel mai tânăr "prim 11" din faza grupelor.

Austria - Turcia, echipele probabile:

Turcia nu-i va putea folosi pe căpitanul Hakan Calhanoglu și pe fundașul central Samet Akaydin, din cauza cumulului de cartonașe.

Singura absență a Austriei este Patrick Wimmer, suspendat.

  • Austria: Pentz - Posch, Danso, Lienhart, Mwene - Seiwald, Grillitsch - Schmid, Baumgartner, Sabitzer - Arnautovic
  • Turcia: Gunok - Muldur, Demiral, Bardakci, Kadioglu - Yuksek, Yokuslu - Kahveci, Guler, Yildiz - Yilmaz

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE