Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan spune că noua Sală Polivalentă nu va apărea mai devreme de 2029. Ce locație propune

Bucureștiul duce lipsă de mult timp de o sală polivalentă la standarde actuale. Nicușor Dan, care a obținut, pe 9 iunie, un nou mandat de primar al Capitalei, spune încă că sala mult visată nu ar putea fi realizată mai devreme de 2029.

Nicușor Dan propune ca Sala Polivalentă să fie construită în sudul Bucureștiului

Edilul nu este de acord cu amplasamentul propus de fostul primar Gabriela Firea, cea care, în 2019, a prezentat o randare și a spus că sala ar urma să coste 138 de milioane de euro. Firea dorea ca sala propusă de ea să fie construită în Complexul Lia Manoliu, lângă Arena Națională, pe terenul unde este amplasat acum turnul de parașutism, în apropierea pistei de atletism.

Nicușor Dan ar vrea însă ca sala să nu fie făcută pe amplasamentul propus de Firea. El a explicat motivul și a propus altă zonă.

"Orice meci sau concert care se desfășoară pe Arena Națională blochează tot sectorul. Ar fi fost o eroare să faci Sala Polivalentă tot acolo. Intuiția mea îmi spune că ar trebui să fie în zona de sud, pentru că noi trebuie să echilibrăm orașul. E o oportunitate pentru noi faptul că mai avem terenuri libere în zona de sud. Aici o să discutăm cu urbaniști, cu specialiști", a spus Nicușor Dan, la Prima TV.

Însă actuala Sală Polivalentă nu va dispărea, ci va fi modernizată.

"Sala Polivalentă din Parcul Tineretului nu ne aparține. Aparține Ministerului Sportului, deci Guvernului. Ei au amânat reabilitarea care trebuia să înceapă în ianuarie. Va intra la un moment dat în reabilitare și va fi o sală de 5.000 de locuri în anumite standarde", a spus Nicușor Dan.

A mai existat un contract pentru construitrea unei Săli Polivalente, despre care Gabriela Firea spunea, în 2019, că "a fost anulat".

Primele discuții despre o sală polivalentă modernă în București au avut loc încă din 2012, de pe vremea primarului Sorin Oprescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE