Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Selecționerul Iordănescu dă de înțeles că ar pleca de la națională, după 0-3 cu Olanda: "Familia are nevoie de mine mai mult decât are naționala"

România și-a încheiat aventura la EURO 2024, după 0-3 cu Olanda, în optimi. Atitudinea jucătorilor români a fost însă una bună, având în vedere că Tricolorii aveau în față un adversar de valoare mult mai mare, aflat pe locul 7 mondial.

În ciuda prestației bune, la finalul partidei, selecționerul Edward Iordănescu (46 de ani) a dat de înțeles că ar putea pleca de la națională, pentru că și-a sacrificat prea mult familia.

Edward Iordănescu lasă de înțeles că ar putea pleca de pe banca naționalei României

"Vă spun, cu toată sinceritatea, că am nevoie de odihnă, vă spun sincer că au fost nopți în care am dormit câte 3-4 ore, cel mult 5. După această pauză, voi avea o discuție cu FRF și mai ales cu familia.

În acest moment, simt că familia mea are nevoie de mine mai mult decât are nevoie naționala. Au fost doi ani și jumătate grei, cu multă muncă, cu atacuri în multe momente, cu sacrificii, cu lipsă de încredere. Nu a fost ușor pentru mine și mai ales pentru familia mea. După acele discuții, vom vedea ce voi decide în continuare", a spus Edward Iordănescu, la Pro TV.

  • Edward Iordănescu a fost numit selecționer al României în ianuarie 2022, iar contractul său se încheie după acest Campionat European.
  • Edward Iordănescu a avut cel mai slab debut al unui selecționer pe banca naționalei României, în pese 100 de ani de istorie. Nu a câștigat niciunul din primele patru meciuri (3 înfrângeri și o remiză).
  • În total, Iordănescu a bifat 28 de meciuri pe banca echipei naționale a României, dintre care a câștigat zece, a pierdut șapte, iar 11 au fost remize.

Edward Iordănescu laudă jocul României la EURO 2024

Selecționerul a caracterizat jocul României cu Olanda, dar și cu cele trei echipe din grupă, acolo unde România a încheiat ca lider.

Edward Iordănescu: "Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt. Ne doream foarte mult, mai ales pentru români. Am văzut câtă fericire a oferit acest parcurs, am dat totul pentru victorie. Mă bucur pentru emulația care s-a creat, pentru fericirea pe care acest parcurs a provocat-o, am dat totul, am încheiat o poveste frumoasă care poate să aducă lucruri frumoase dacă știm cum să gestionăm acest moment.

Poate fi un nou început pentru fotbalul românesc. Le cer scuze suporterilor și le mulțumesc băieților pentru toată implicarea, au depășit bariere, limite, așteptări. Să nu uităm că ne-am calificat de pe primul loc în grupă, am câștigat și grupa din preliminarii. E greu să depășești, într-o vară, zeci de ani de decalaje dintre noi și Olanda, asta e realitatea. Suporterii noștri au fost campionii Europei, noi nu suntem. Poate în viitor. Le mulțumim din suflet.

Pot să spun că primele 20 de minute ne-au aparținut, am făcut strategia așteptându-ne că le vom ceda teren. Am avut și ocazia mare a lui Man. Am avut această strategie să îi susprindem, am vrut să punem presiune pe construcția lor, de la nivelul fundașilor, am fost agresivi, i-am pus în dificultate. După care, la prima situație, a venit golul, creat ca urmare a valorii individuale. Toate golurile sunt ca urmare a valorii individuale, au calitate foarte mare.

Echipa a dat tot ce a avut mai bun. Ne-a dat peste cap puțin ce s-a întâmplat, cu accidentarea lui Ianis Hagi, apoi cu a lui Mogoș, care a fost comoționat. Am făcut improvizație la improviazație, apoi e greu sa te reechilibrezi. Pentru mine, lucrurile sunt clare, sunt mândru de ce am realizat aici, cred că această națională poate să crească."

Rezultatele României la EURO 2024:

  • România - Ucraina 3-0
  • România - Belgia 0-2
  • România - Slovacia 1-1
  • România - Olanda 0-3

Naționala României și-a egalat cel mai bun parcurs la Campionatele Europene. La fel ca și acum, Tricolorii au ajuns în fazele eliminatorii și la EURO 2000. La acea vreme, după faza grupelor au urmat sferturile, însă atunci erau mai puține echipe participante față de acum.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE