Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"Regele" Hagi, impresionat după parcursul României la EURO 2024. Tricolorii, aplaudați și la înfrângere

România s-a oprit în optimi la EURO 2024, după 0-3 în fața unei Olande mult mai valoroase. Însă curajul cu care au jucat elevii lui Edward Iordănescu a impresionat pe multă lume. La final, "Regele" Gheorghe Hagi a caracterizat partida cu Olanda și a tras concluziile.

Gică Hagi: "Noi am făcut cât am putut"

"Să-i felicităm pentru fotbalul făcut, au intrat în istorie, au făcut lucruri foarte bune. E clar că, după grupe, adversarii sunt foarte buni. Am avut ocazii, dar Olanda e foarte bună, s-a văzut că a controlat ritmul și intensitatea jocului.

Noi am făcut cât am putut, dar din orice meci înveți. Trebuie să te uiți înainte, să te gândești ce ai de făcut să devii mai buni, să avem performanțe și mai mari. Ei au arătat că pot mai mult. Nu cred că mai sunt întrebări, ei ne-au arătat că dispar întrebările, dar acum trebuie să lucrăm mai bine, să ne îmbunătățim", a spus Hagi, la Pro TV.

VEZI GALERIA
6 imagini

Fiul lui Gică Hagi, Ianis, a dat emoții tuturor în startul partidei, când s-a ciocnit cu un adversar și a sângerat. El a putut însă să continue meciul.

"Nu (n.r.: nu s-a speriat la accidentarea lui Ianis Hagi), face parte din fotbal, fotbalul e un sport de contact, asta e. Felicitări jucătorilor, antrenorilor, staff-ului, suporterilor, toată România merită felicitată. Am făcut totul, dar putem să creștem mai mult.

E greu să tragi concluzii, ei știu ce concluzii să tragă, dar important e să avem încredere, curaj, personalitate mai multă și eu zic că se poate. Au trecut grupa, au jucat bine, au arătat lucruri foarte bune, întotdeauna în fotbal devii mai bun în timp, trebuie să progresezi. A progresa trebuie să fie un cuvânt foarte important pentru noi, în România. Trebuie să sperăm la mai sus, sunt mândru de echipa României, de toți" a precizat Hagi.

Jucătorii Românii, aplaudați și la înfrângere

Imaginea suporterilor a rămas însă adânc întipărită în inimile jucătorilor și antrenorilor. Chiar de la primul meci, cel cu Ucraina, românii prezenți în Germania au dominat fondul sonor în toate partidele.

La partida cu Olanda, chiar și când erau conduși, jucătorii au fost aplaudați de tot stadionul, iar suporterii români erau extrem de vocali.

"O seară tristă pentru noi. Le mulțumim fanilor, pentru că au fost senzaționali pe toată durata acestui turneu. Ne bucurăm că am reușit să câștigăm grupa. Am jucat bine primele 15 minute, dar a venit acel gol, ne-a destabilizat puțin, cred că și ei au prins mai multă încredere în ei. Chiar am încercat să revenim, dar ei sunt jucători de foarte mare calitate.

Suntem dezamăgiți, dar în același timp, nici nu știu, pe mine mă încearcă multe sentimente acum. Ne-am dorit multe de la această partidă. Acest turneu trebuie să fie doar un început, să învățăm, să acumulăm experiență. Mulțumim fanilor, când vă avem lângă noi, putem face lucruri mărețe", a spus Andrei Burcă, la Pro TV.

Naționala României și-a egalat cel mai bun parcurs la Campionatele Europene. La fel ca și acum, Tricolorii au ajuns în fazele eliminatorii și la EURO 2000. Dacă acum s-au oprit în optimi, la acea vreme, după faza grupelor au urmat sferturile, însă atunci erau mai puține echipe participante față de acum.

"Din păcate, ne-am oprit aici. Am dat totul și ne bucurăm că am reușit să facem lumea fericită. Noi am dat totul pe teren și sperăm că poate fi un exemplu pentru cei tineri. Detaliile fac diferența la nivelul acesta. E clar că ne doare, ne-am dorit să mergem cât mai departe, să ne bucurăm de acești români minunați care ne-au fost alături.

Suntem un pic supărați pentru că am început bine. Am arătat că putem să ne batem de la egal la egal cu ei. După gol s-au schimbat lucrurile. Ne pare rău că nu am putut mai mult, dar am dat totul pe teren și cred că asta poate fi un exemplu, sperăm că poate fi un exemplu. Cred că ce rămâne după acest turneu european este speranța", a spus Denis Drăguș.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE