Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Declarație surprinzătoare a lui Putin: "O înfrângere a Rusiei ar însemna sfârşitul statalităţii țării"

Cunoscut pentru declarațiile sale optimiste, Vladimir Putin a făcut și una destul de "defensivă", într-un anumit sens. Pentru prima dată după ce a declanșat războiul în Ucraina, liderul de la Kremlin a recunoscut ce ar însemna o înfrângere a Rusiei.

El a făcut acea declarație în cadrul vizitei sale din Vietnam, la întrebarea unui jurnalist.

Putin: "O înfrângere a Rusiei ar însemna sfârşitul statalităţii țării"

"Pentru Rusia, aceasta (n.r.: înfrângerea strategică) ar însemna sfârşitul statalităţii țării, asta ar însemna. Aceasta înseamnă sfârşitul istoriei de 1.000 de ani a statului rus. Cred că acest lucru este clar pentru toţi. Şi atunci apare întrebarea, de ce să ne fie frică? Nu este mai bine să mergem până la capăt? Aceasta este o logică formală elementară", a spus Putin, citat de Reuters.

Declarația lui Putin nu face decât să recunoască ceea ce au analizat de mult timp experții, în ceea ce privește scenariile războiului din Ucraina.

Președintele Rusiei spune că țara sa este pregătită însă pentru toate scenariile. În plus, el a avertizat din nou Kievul să nu alunge trupele ruse din Harkov pentru că asta ar însemna pierderi mari pentru Ucraina.

În plus, Putin a spus din nou că e posibil ca Rusia să-și schimbe doctrina privind armele nucleare.

"Ştim că, în principal, americanii şi europenii îi împing pe ucraineni să ne alunge unităţile la graniţa de stat, cu orice preţ – vreau să subliniez, cu orice preţ – şi intenţionează să prezinte acest lucru drept un succes major pentru anul 2024, în perspectiva aşteptatului summit al NATO şi apoi a alegerilor din SUA", a spus Putin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE