MINISTERUL EDUCAȚIEI
Ministrul Educației „Să nu ne transformăm copiii în hamali care să poarte cursuri peste cursuri, ore peste ore”
Ministrul Educației, Daniel David, participă marți la prima dezbatere universitară privind planurile-cadru de la liceu, la Universitatea Politehnica din București. În cadrul discuțiilor, ministrul a atras atenția asupra a ceea ce el numește „presiunea curriculară”.
Ore obligatorii de dezvoltare personală la liceu, dar nu sunt suficienți consilieri în învățământ
Dezvoltare personală și consiliere pentru carieră, o materie obligatorie nouă care va fi studiată la liceu până la finalul clasei a XII-a este binevenită, dar nu sunt suficienți consilieri în sistemul de învățământ momentan ca să poată prelua această materie, spun specialiștii.
Ce vrea să facă ministrul Educației cu banii primiți în plus anul acesta: În preuniversitar avem proiecte legate de trei campusuri rurale
Ministerul Educației primește, așadar, cu 10% mai mulți bani față de 2024. Daniel David a explicat în direct la Euronews România care sunt proiectele pe care vrea să se concentreze.
BAC 2025. Modele de subiecte pentru probele de competențe: limba română, limbă străină, competențe digitale
Pentru a veni în sprijinul elevilor care vor să-și facă o idee asupra subiectelor pe care le vor primi la probele orale, Ministerul Educației a elaborat modele de subiecte, disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro.
BAC 2025. Profesorii se tem că programul probelor de competențe va afecta orarul școlilor
Au mai rămas trei săptămâni până la susținerea probelor orale la bacalaureat, iar presiunea organizării crește de la o zi la alta pentru profesori. Anul acesta, elevii de clasa a XII-a vor susține o parte a examenului de Bacalaureat peste trei săptămâni.
Ordonanța „Trenuleț”. Noul ministru al Educației, Daniel David: Mă aștept la proteste în urma înghețării salariilor profesorilor
Noul ministru al Educației, Daniel David, a precizat la Euronews că ordonanța „Trenuleț” nu va cauza probleme în zona de titularizare, însă se așteaptă să fie proteste ale profesorilor în urma înghețării salariilor.
Alimentația sănătoasă, o chestiune de educație. Recomandările specialiștilor pentru controlul porțiilor
Controlul porțiilor de mâncare și savurarea lentă a preparatelor sunt doar două strategii prin care putem mânca mai cumpătat, este de părere medicul Doru Negru, specialist în diabet și boli metabolice.
Istoria Comunismului, nouă materie obligatorie. Directorul IICCMER: „Răul totalitar s-a estompat în mintea multora”
Ministerul Educației și Universitatea din București au lansat luni programa școlară pentru această materie despre regimul totalitar opresiv care a izolat România de restul lumii timp de aproape 50 de ani.
Elevii români nu pot folosi matematica în viața reală. Profesor: „Evaluarea națională evaluează formule”
Elevii români nu reușesc să folosească matematica învățată la școală în viața reală. Doar unul din cinci tineri de 15 ani poate să transpună noțiuni de matematică în situații de viață, arată ultimul raport rezultat din testele PISA 2022.
Doctoranzii români, plătiți aproape patru euro pe oră. Universitatea București spune că trebuie să restrângă cheltuielile
Aproape patru euro pe oră, cu atât sunt plătiți doctoranzii de la Universitatea București care sunt și profesori pentru studenți. 43 de euro primesc cei care predau la o Universitate din Dublin.
Olimpicii de la chimie, pe banii lor la concurs. Elevii români au obținut 13 medalii de aur, însă nu ministerul le-a plătit deplasarea în Indonezia
Lotul național de chimie al României s-a întors acasă cu 13 medalii de aur de la Olimpiada Internațională de Chimie Aplicată care a avut loc în Indonezia.
Telefoanele mobile, interzise în școlile din România. Cum se va aplica măsura prevăzută în noua lege a Educației
Telefoanele mobile vor fi interzise în toate școlile din România, atât în timpul orelor de curs, cât și în pauze. Măsura este prevăzută de noua lege a Educației și de Statutul Elevului.
Radiografia Educației din ultimii 34 de ani, realizată de Euronews România. Noul an școlar începe într-un sistem plin de contradicții
Radiografia învățământului românesc, realizată de Euronews la început de an școlar arată un sistem plin de contradicții. În ultimii 34 de ani, s-au perindat pe la Ministerul Educației nu mai puțin de 24 de miniștri.
Pregătiri pentru noul an școlar. Deca: Combaterea violenței și a consumului de droguri - priorități/ 7800 de posturi noi/ Fără școli în trei schimburi
Pregătiri pentru noul an școlar. Deca: Siguranța în școli și combaterea violenței - priorități/ 7800 de posturi noi/ Fără școli în trei schimburi
Ministerul Educaţiei a pus în consultare un proiect privind funcţionarea consorţiilor şcolare. Ce sunt aceste structuri și cu ce se ocupă
Ministerul Educației a lansat în consultare publică un proiect de metodologie care stabilește cadrul specific pentru crearea, organizarea și funcționarea consorțiilor școlare în cadrul sistemului de învățământ preuniversitar.