MINISTERUL EDUCAȚIEI
De ce nu prea merg tinerii la vot. Lipsa educației civice poate duce la absenteism, iar elevii spun că această materie școlară nu e tratată serios
Profesor: "Ei nu pricep ce înseamnă vot egal, liber exprimat, direct, secret și facem joc de rol ca să poată să priceapă. Nu pricep pentru că nu practică lucrul acesta".
Ministrul Educației: În școli vor putea fi instalate sisteme de supraveghere video fără acordul profesorilor sau al părinților
În scoli vor putea fi instalate sisteme de supraveghere video fără acordul profesorilor sau al părinților. Măsură a fost anunțată, luni, de ministrul Educației, Ligia Deca.
Directoarea școlii ”Nicolae Titulescu” din București, unde un elev a fost abuzat, a dezinformat cu privire la existența cazurilor de violență
Directoarea școlii gimnaziale ”Nicolae Titulescu” din București, unde un elev ar fi fost abuzat, a dezinformat Inspectoratul Școlar în legătură cu existența cazurilor de violență și bullying în unitatea de învățământ.
Noi acuzații de agresiune la școala ”Nicolae Titulescu” din București. Părinții spun că situația era cunoscută și nu s-au luat măsuri la timp
Parinții de la Școala Nicoale Titulescu din București, unde un elev ar fi fost abuzat sexual de două ori, cer suplimentarea pazei la instituția de învățământ. S-au dus să discute chiar cu reprezentantii primăriei.
EXCLUSIV. Directoarea școlii ”Nicolae Titulescu”, unde un elev ar fi fost violat, și-a dat demisia. Ministerul Educației a trimis Corpul de Control
Profesoara Iudita Popteanu și-a dat demisia, marți, din funcția de director al școlii Gimnaziale ”Nicolae Titulescu” din București, unde un elev ar fi fost abuzat sexual.
Simulare Bac 2024. Subiectele la Limba și literatura română: poezii de Lucian Blaga și Ion Barbu, la subiectul III
Elevii de liceu au susținut, luni, simularea examenului de Bac 2024 la Limba și literatură română. Subiectele primite îi vor ajuta pe viitorii absolvenți să se pregătească pentru examenul din vară.
Elevii au ajuns să devină olimpici pe cont propriu. Ministerul Educației a eliminat o parte dintre competițiile finanțate de stat
Ministerul Educației a eliminat o serie de concursuri din grila competițiilor internaționale pe care le finanțează. Acest lucru înseamnă că nu mai plătește deplasările elevilor, iar olimpicii nu mai primesc nici burse.
15 lei de elev pentru o masă sănătoasă. Mulți directori de școli spun că banii sunt insuficienți pentru o masă caldă
Programul o ”Masă Caldă” pentru elevi s-a transformat, de la 1 ianuarie, în programul o ”Masă sănătoasă”. Însă banii pur și simplu nu ajung pentru mâncarea caldă, spun unii dintre directorii școlilor.
15 februarie, Ziua Naţională a Lecturii. În România, mai există aproximativ 300 de librării din 1200, câte erau în 1990
Ziua Națională a Lecturii în România se sărbătorește în fiecare an pe 15 februarie. Legea a intrat în vigoare în 2022 și prevede ca școlile, bibliotecile, muzeele și multe alte instituții culturale pot organiza activități dedicate lecturii.
Ministerul Educației a aprobat o listă de softuri antiplagiat. Cum funcționează și când este considerat un fragment copiat
Ministerul Educației a aprobat oficial o listă de softuri antiplagiat pe care universitățile le pot folosi pentru a detecta similitudini în tezele de doctorat aflate în lucru.
Ce spune Ministerul Educației despre subiectele de la simularea la Matematică. Secretar de stat: ”Nu este sănătos să avem subiecte ușoare”
”Nu este sănătos să avem subiecte ușoare”, spune Sorin Ion, secretar de stat în ministerul Educației, după valul de reacții din partea elevilor, profesorilor și părinților în urma simulării pentru evaluarea națională la matematică.
Simulare Evaluare Națională 2024. Cum se rezolvă subiectele la matematică. Profesor: "Sunt extrem de surprins de nivelul de dificultate"
Profesorii consideră subiectele foarte dificile: "S-a uitat că generația celor de clasa a VIII-a a trecut prin doi ani de pandemie, în care a făcut școală online".
Cum arată declarația de interese prin care profesorii trebuie să își asume în scris că nu fac meditații
Nedepunerea declarațiilor sau nerespectarea obligațiilor trecute acolo constituie abatere disciplinară, conform articolului 209, din noua lege a educației, care a intrat în vigoare pe 3 septembrie 2023, după cum se arată în procedură.
Simulare Evaluare Națională 2024. Subiectele și baremul de corectare la proba de matematică pentru elevii de clasa a VIII-a
Elevii de clasa a VIII-a au susținut, marți, proba scrisă la matematică din cadrul simulării Evaluării naționale, așa cum prevede calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei.
Simulare Evaluare Națională 2024. Rezolvarea subiectelor la limba română. Profesor: "Într-adevăr, pun probleme aceste cerințe"
Avem o premieră în 2024. Toate lucrările vor scanate și corectate pe o platformă digitală. După scanare, lucrările vor fi repartizate aleatoriu, pe platforma destinată evaluării digitalizate.
Simulare Evaluare Națională 2024. Subiectele la limba și literatura română pentru elevii de clasa a VIII-a și baremul de corectare
Elevii de clasa a VIII-au susținut, luni, proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul simulării Evaluării naţionale, așa cum prevede calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei.
Corectare digitalizată la simularea Evaluării Naționale. Reprezentanții din Ministerul Educației se așteaptă ca unele aparate de scanat să nu funcționeze
Emoții pentru elevii care susțin luni prima probă la simularea Evaluării Naționale, dar și mai multe emoții pentru profesori. Este prima dată când în toate școlile din țară lucrările vor fi scanate și introduse într-o platformă digitală pentru a fi corectate.
Ligia Deca despre evaluarea digitalizată: „Nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor”
Ministra Educaţiei, Ligia Deca, afirmă că evaluarea digitalizată nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor, precizând că singura diferenţă este că lucrarea va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezenţa elevilor.