Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Definitivat 2025. Calendarul examenului pentru definitivare în învăţământul preuniversitar, făcut public

Ministerul Educaţiei a făcut public calendarul de organizare şi defăşurare a examenului naţional pentru definitivare în învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2024 - 2025.

Înscrierea candidaţilor va avea loc până pe 10 octombrie.

„Important pentru profesorii care susţin în anul acesta şcolar definitivatul - proba scrisă va avea loc cu aproape două săptămâni mai devreme decât anul trecut", a anunțat duminică Ministerul Educației.

Calendar examen definitivare învățământ. Data afișării rezultatelor finale

Efectuarea inspecţiilor de specialitate este programată pe 30 mai 2025, iar susţinerea probei scrise este programată pe 8 iulie 2025.

Afişarea rezultatelor iniţiale este programată pe 15 iulie 2025, iar pe 15 şi 16 iulie se vor putea depune contestaţiile.

Afişarea rezultatelor finale este prevăzută pe 21 iulie 2025.

Mai multe informații despre examenul de definitivare.

Potrivit Agerpres, acordarea definitivării şi a titlului de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar reprezintă recunoaşterea competenţelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.

După intrarea în vigoare a Legii Educației nr. 1/2011, examenul de acordare a definitivării în învăţământ a devenit examen naţional, începând cu sesiunea 2012.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE