SPITALUL PANTELIMON
Relatări ale martorilor în cazul Sf. Pantelimon. Cele două doctorițe, văzute în rezerva pacientului înainte ca el să moară
Zeci de medici s-au adunat, vineri, în fața Guvernului. Ei au cerut, printre altele, mai mult respect din partea oficialilor și înțelegere din partea pacienților, în contextul în care ancheta de la Spitalul Sfântul Pantelimon a afectat încrederea oamenilor în sistemul medical.
EXCLUSIV. Ministrul Sănătății anunță măsuri în cazul de la Spitalul Pantelimon: Vom reglementa mai bine modul de îngrijire a unui pacient în fază terminală
Alexandru Rafila a avut prima reacție publică după ce Curtea de Apel București a explicat de ce doctorițele de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost lăsate în libertate. Printre altele, pentru că „nu există suficiente probe”, iar unele declaraţii ale martorilor sunt „simple bârfe”.
Dosarul Pantelimon: acuzații grave și două instanțe de judecată cu două decizii diametral opuse
Un dosar cu acuzații grave, două instanțe de judecată și două decizii diametral opuse: acesta este rezumatul situației în care se află acum cazul celor două doctorițe de la Pantelimon, cercetate pentru omor calificat și tentativă la omor calificat.
Medicii ATI se plâng Avocatului Poporului. Societatea ATI cere să se analizeaze comunicarea în cazul Pantelimon
Medicii ATI iau atitudine în scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Societatea Română de Terapie Intensivă cere Avocatului Poporului să lămurească dacă a fost respectată prezumția la nevinovăție a celor două doctorițe acuzate de omor calificat.
UPDATE: Doctorițele de la Pantelimon au intrat în concediu. Chiar dacă sunt cercetate în stare de libertate, se pot întoarce la muncă în secția ATI
Cele două doctorițe arestate în dosarul de tentativă de omor și omor calificat din secția de ATI a spitalului Pantelimon vor fi puse în libertate. Este decizia magistraților de la Curtea de Apel București.
Florina Pompilian, șefa secției ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon, a demisionat din funcție. Rafila: ”A fost găsit un înlocuitor”
Florina Pompilian, șefa secției ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon, a demisionat luni. Informația a fost confirmată de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a precizat că a fost găsit deja un înlocuitor în interiorul spitalului care întrunea condițiile.
Colegiul Medicilor: Consiliul de Medicină Legală a încălcat grav drepturile medicilor de la Spitalul Pantelimon
Colegiul Medicilor din România susține că au fost încălcate ”în mod grav" de către Consiliul Superior de Medicină Legală drepturile la un proces echitabil, cu nerespectarea prezumţiei de nevinovăţie, în cazul medicilor la Spitalul Pantelimon.
Surse: Ministrul Rafila, chemat la Guvern pentru explicații în dosarul Pantelimon
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a fost chemat, luni, de premierul Marcel Ciolacu la Guvern pentru a discuta despre raportul Corpului de control în cazul spitalului ”Sfântul Pantelimon”, au declarat surse politice pentru Euronews România.
Legiști: 99% pacientul de 54 de ani de la Pantelimon a murit în urma “scăderii brutale, nu în trepte”, a dozei de noradrenalină
Medicii legiști se apără după atacurile colegilor din alte domenii, care au contestat expertiza depusă în dosarul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Ei spun că se consideră ținta unor atacuri nedrepte, bazate pe informații eronate.
Altă plângere la adresa medicilor de la spitalul Sf. Pantelimon. ”Nu știu ce s-a întâmplat cu mama. Nimeni nu mi-a explicat”
Ancheta privind decesele suspecte de la spitalul Pantelimon le dă gânduri negre celor care și-au pierdut apropiații în secția de terapie intensivă a unității medicale.
Motivarea arestării doctorițelor de la spitalul Sf. Pantelimon: "Inculpatele și-au atribuit, în mod ilegal și inuman, dreptul de a decide cine trebuie să moară"
"Inculpata aprecia că noradrenalina prelungește suferința pacienților, în condițiile în care nu tratează absolut nimic, Dumnezeu fiind singurul în măsură să decidă moartea pacienților, nu noradrenalina".
Dosarul Pantelimon. Surse: Plângerea privind injectomatul scos din priză a ajuns pe masa procurorilor. Ce urmează în anchetă
Noua plângere înregistrată la Spitalul Sfântul Pantelimon a ajuns pe masa procurorilor. O asistentă a reclamat faptul că un pacient a murit sâmbăta trecută, după ce injectomatul la care era conectat fusese scos din priză.
Cazul morților suspecte de la spitalul Sf. Pantelimon. Specialiștii vorbesc despre o presupusă "eutanasie pasivă". Se lucrează la "protocoale legate de sfârșitul vieții"
Este vorba despre cazul în care injectomatul unui pacient de la acel spital a fost lăsat scos din priză, după cum spune noul manager al unității medicale, Radu Jianu, care susține că dezvăluirea a fost făcută de o asistentă, iar pacientul respectiv a murit.
Problema injectomatului scos din priză, analizată de specialiști: "Se întâmplă foarte des, au baterii". Conflict între medicii legiști și Colegiul Medicilor
Cazurile deceselor de la spitalul Sf. Pantelimon, din București, sunt departe de a fi rezolvate. Ba chiar se complică după ce o asistentă a reclamat că un pacient a murit după ce i-a fost scos injectomatul din priză.
Surse: Procurorii verifică autopsiile a cinci pacienți de la Spitalul Pantelimon, morți în perioada anchetată
Anchetatorii așteaptă noi probe din partea medicilor legiști în dosarul morților de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București. Între timp, șefa seției ATI a spitalului, medicul Florina Pompilian, este audiată marți la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei.
Manager nou la spitalul ”Sfântul Pantelimon”. Răzvan Jitianu, șeful blocului operator, numit director interimar pentru două luni
Spitalul Pantelimon va avea un nou director pentru următoarele două luni. Mediul Răzvan Jitianu va conduce spitalul începând de mâine, spune pentru Euronews directorul care a demisionat vineri, după insistențele ministrului Sănătății și ale premierului.
Medicii ATI sar în apărarea „doamnei cu coasa” în cazul morților suspecte de la spitalul „Sf. Pantelimon”
Continuă scandalul morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon! Medici specializați în terapie intensivă spun că practicile doctorițelor arestate ar putea fi corecte, și îi acuză pe procurori de o documentare incompletă a cazurilor.