Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dosarul Pantelimon. Surse: Plângerea privind injectomatul scos din priză a ajuns pe masa procurorilor. Ce urmează în anchetă

Noua plângere înregistrată la Spitalul Sfântul Pantelimon a ajuns pe masa procurorilor. O asistentă a reclamat faptul că un pacient a murit sâmbăta trecută, după ce injectomatul la care era conectat fusese scos din priză. S-a întâmplat, deci, în plină anchetă referitoare la decesele suspecte din secția ATI.

Plângerea privind injectomatul scos din priză a ajuns pe masa procurorulor

Această nouă plângere vine în contextul anchetei deschise de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. O asistentă a sesizat faptul că în cursul zilei de sâmbătă ar fi găsit pe secția de de ATI a Spitalului Pantelimon un injectomat conectat la un pacient, însă scos din priză. Nu este clar dacă în momentul respectiv injectomatul funcționa sau nu pe baterii. Ce știm este că luni, la ora 23, pacientul respectiv a murit.

Plângerea asistentei a mers direct către șefa secției ATI și nu către șefa de gardă, așa cum mai multe surse din spital au declarat pentru Euronews România că ar fi trebuit procedural să se întâmple.

Luni, plângerea a ajuns pe masa noului manager, Răzvan Jitianu, care conduce spitalul în baza unui mandat interimar pentru următoarele două luni. Marți, managerul a transmis public că a trimis această plângere către departamentul juridic și că mai departe ea va fi trimisă la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, pentru a fi eventual atașată anchetei în desfășurare.

Potrivit unor surse, această plângere a ajuns la registratura Parchetului, iar în zilele următoare ea va fi analizată de procurori. Dacă aceștia vor considera necesar, ar putea deschide încă un dosar penal pentru moarte suspectă.

Patru anchete deschise, numai procurorii au găsit nereguli

Încă de la prima plângere făcută de un cadru medical cu privire la decesele suspecte de pe secția ATI (11 aprilie), mai multe instituții au anunțat că deschid anchete. Vorbim în primul rând despre Spitalul Pantelimon, care a realizat o anchetă internă, cu ajutorul unor medici din exterior.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis un dosar penal, după denunțul făcut de cadrul medical.

O anchetă a deschis și Colegiul Medicilor, dar și Corpul de Control al ministrului Sănătății a făcut verificări.

Din aceste patru anchete, doar procurorii au găsit nereguli. Toate celelalte anchete au ajuns la concluzia că nu au existat probleme pe secția ATI de la Spitalul Pantelimon.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE