De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor, alături de care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.
Recalcularea pensiilor ar putea dezavantaja persoanele nevăzătoare. ”Sunt colegi care au anunțat că vor intra în greva foamei”
- Guvernanții susțin că aproape patru milioane de pensionari vor avea pensii mai mari odată cu recalcularea, însă există și categorii care avertizează că nu vor primi bani în plus.
- În direct la Euronews România, reprezentanții asociațiilor de nevăzători din România susțin că ”orice nevăzător va rămâne cu pensia înghețată la valoarea de acum” mai mulți bani.
- În emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, Filip Aurel, membru al Asociației nevăzătorilor din România, a punctat că persoanele cu deficiențe de vedere sunt cele mai ”discriminate prin noua lege a pensiilor”.
Citește mai mult despre dezavantajele recalculării pensiilor pentru persoanele nevăzătoare
Trei pași simpli pentru o returnare corectă și rapidă a ambalajelor cu garanție
- Returnarea ambalajelor cu garanție la automatele de colectare (RVM) poate fi un proces rapid și facil, dacă respectăm câteva reguli simple.
- Aceste reguli au ca scop acacelerarea procesului de validare și prevenirea situațiilor în care ambalajele sunt refuzate de către RVM.
- RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) în România, a prezentat aceste reguli înainte de intrarea României în Hora Reciclării și continuă să o facă și în prezent.
Vezi care sunt pașii recomandați de RetuRO pentru a returna ambalaje cu garanție la RVM-uri, corect, rapid și fără bătăi de cap.
Motivarea arestării doctorițelor de la spitalul Sf. Pantelimon: "Inculpatele și-au atribuit, în mod ilegal și inuman, dreptul de a decide cine trebuie să moară"
- Magistrații de la Tribunalul București au publicat documentul prin care explică de ce au decis ca cele două doctorițe din cadrul secției de terapie intensivă a spitalului Pantelimon să rămână după gratii pentru următoarele 30 de zile.
- Judecătorii spun că, printre altele, doctorițele ar fi dat dovadă de dispreț față de viața pacienților și au ignorat legile care le reglementează activitatea.
- "Judecătorul reține că 'inculpatele și-au atribuit, în mod ilegal și inuman, dreptul de a decide cine trebuie să moară în secția ATI, în ce modalitate, precum și momentul morții pacientului.”, este doar o parte din motivarea judecătorilor în ceea ce privește motivele.
Citește întreaga motivare a arestării doctorițelor de la Sf. Pantelimon
Cum a reușit Mihaela Cambei să ia argintul la Jocurile Olimpice fără să știe ce greutate ridică. Înainte de competiție i-a căzut haltera pe spate
- La doar 21 de ani, 49 de kilograme și o înălțime de 1,52 m, Mihaela Cambei ridică tone zilnic.
- A luat medalia de argint la Jocurile Olimpice 2024, însă nu multă lume știe prin ce a trecut pentru a pune mâna pe acea bucată de metal.
- În direct la Euronews, în cadrul emisiunii Vocile care contează, "halterofila de buzunar" a dezvăluit povestea acestei medalii.
Citește declarațiile făcute de Mihaela Cambei
Medalia pe care o va primi Ana Maria Bărbosu nu este pe care a primit-o Jordan Chiles, anunță COSR
- COSR anunță că medalia de bronz pe care gimnasta Ana Maria Bărbosu o va primi vineri nu este fizic aceea pe care a primit-o Jordan Chiles la festivitatea de premiere de la Jocurile Olimpice 2024.
- Comitetul anunță, într-un comunicat, că a primit luni, la Paris, medalia de bronz cuvenită gimnastei Ana Maria Barbosu, medalie atribuită României prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv.
- Aceasta a fost înmânată reprezentantului COSR de către Comitetul de Organizare, cu acordul Comitetului Internațional Olimpic.
Citește mai mult despre medalia pe care o va primi Ana Maria Bărbosu.