Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Manager nou la spitalul ”Sfântul Pantelimon”. Răzvan Jitianu, șeful blocului operator, numit director interimar pentru două luni

Spitalul Pantelimon va avea un nou director pentru următoarele două luni. Mediul Răzvan Jitianu va conduce spitalul începând de mâine, spune pentru Euronews directorul care a demisionat vineri, după insistențele ministrului Sănătății și ale premierului.

De 21 de ani, Jitianu lucrează la Spitalul Sf. Pantelimon ca medic primar de chirurgie generală și coordonează Blocul Operator Central.

”În urma declaraţiilor domnului Ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, doresc să adresez următoarele puncte de clarificare şi să exprim angajamentul nostru faţă de pacienţi şi de comunitatea pe care o deservim.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a solicitat zilele trecute demisia mea şi a directorului medical.

Această decizie vine pe fondul unor anchete în desfăşurare şi a unor evenimente recente care au afectat încrederea publicului în Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”.

Recent, spitalul nostru a fost în centrul unui scandal major. Înţelegem pe deplin gravitatea situaţiei şi impactul negativ pe care acesta l-a avut asupra familiilor pacienţilor şi asupra încrederii comunităţii în sistemul de sănătate”, afirmă medicul în mesajul postat vineri pe Facebook.

Demisia vine în contextul scandalului cu morțile suspecte din secția ATI.

Două doctorițe sunt în arest preventiv acuzate că au oprit terapia în cazul unui pacient care a decedat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE